Любителі грибів напевно оцінять цю статтю по достоїнству, адже в ній ми розповімо, як приготувати грибний суп з фрикадельками.
Грибний суп з фрикадельками
Інгредієнти: картопля - 200 г; печериці - 400 г; цибуля - 100 г; морква - 150 г; сіль, перець; свинячий фарш - 200 г; фісташки очищені - 25 г; яйця - 1 шт.; часник - 2 зубчики; петрушка. Приготування Часник пропускаємо через прес, подрібнюємо петрушку, фісташки дрібно рубаємо. Все це змішуємо з фаршем, додаємо яйце, сіль, перець і перемішуємо. Хвилин на 10 прибираємо фарш в холодильник. Нарізаємо Пластинками гриби, півкільцями - цибулю, картоплю і моркву - брусочками. Фарш дістаємо з холодильника і формуємо кульки. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності.
У тому ж маслі, де смажилися фрикадельки, обсмажуємо моркву і цибулю протягом 5 хвилин, помішуючи. Потім викладаємо гриби і смажимо ще 5 хвилин. У каструлю наливаємо близько 15 літрів води, викладаємо моркву з цибулею і грибами, додаємо картоплю і доводимо до кипіння.
За смаком додаємо сіль і перець, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і варимо 15 хвилин до готовності картоплі. Потім викладаємо фрикадельки і проварюємо ще хвилин 5. За бажанням перед подачею до столу в кожну тарілку можна додати столову ложку сметани.
Фрикадельки в грибному соусі
Інгредієнти: м'ясний фарш - 400 г; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; печериці - 350 г; вершки 20%-ної жирності - 500 мл; вершкове масло - 25 г; сир Маасдам - 100 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт. Приготування Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин, потім додаємо вершкове масло і продовжуємо обсмажувати гриби, поки вони злегка не підрум'яняться. Готові гриби перекладаємо в сотейник, вливаємо вершки і на повільному вогні доводимо до кипіння.
Тепер приступаємо до приготування фрикадельок. У фарш додаємо подрібнений часник, яйце, сіль і перець за смаком. Все це перемішуємо. Формуємо з отриманої маси фрикадельки і обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом до утворення рум'яної скоринки. Потім перекладаємо їх у сотейник з грибами та вершками. Сир тремо на крупній тертці, висипаємо його до решти інгредієнтів, за смаком солимо і перчимо. І даємо соусу ще прокипіти хвилин 7. Після чого фрикадельки в грибному соусі можна подавати до столу.
Грибний суп-пюре з фрикадельками
Інгредієнти: Для супу:
картопля - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; печериці - 200 г; вершки - 300 г; оливкова олія; борошно - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком. Для фрикадельок:
курячий фарш - 250 г; рис - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт.; майонез - 1 ч. ложка; сіль, чорний мелений перець. Приготування Рис відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на друшляк. Змішуємо його з фаршем, майонезом, яйцем, сіллю і спеціями. З отриманого фаршу формуємо фрикадельки (8-10 шт.) і ставимо їх в холодильник хвилин на 20.
А в цей час починаємо готувати суп: очищену картоплю нарізаємо кубиками і поставити варити в підсоленій воді. Нарізаємо півкільцями цибулю і обсмажуємо на оливковій олії, поки він не стане прозорим, потім додаємо терту моркву і пасеруємо ще хвилини 3. Гриби миємо, нарізаємо скибочками і відправляємо до моркви з цибулею. Обсмажуємо все разом ще хвилин 7.
У самому кінці додаємо спеції, сіль, борошно і швидко перемішуємо. Коли картопля буде майже готовий, рідину зливаємо, залишаючи тільки 100 р. Потім вливаємо вершки, коли вони закиплять, викладаємо фрикадельки і проварюємо хвилин 7. Після цього викладаємо засмажку з овочів і грибів, перемішуємо і доводимо суп до готовності протягом 10-15 хвилин.
Після цього готовий суп за допомогою блендера перетворюємо у пюре (фрикадельки при цьому витягуємо). У готове пюре знову повертаємо фрикадельки і доводимо суп-пюре до кипіння. Якщо маса вийшла занадто густий, можна влити трохи картопляного відвару.