Вернуться назад Распечатать

Грибний суп з лисичок

Грибний суп з лисичок
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як варити грибний суп з лисичок. Спробувавши один раз це чудове блюдо, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.

Грибний суп з лисичок з сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • лисички – 320 г;

  • плавлений сир – 120 г;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • цибулю зелений – 3-4 стебла;

  • морква – 75 г;

  • листя лавра – 1-2 шт.;

  • вершкове масло – 25 г;

  • сушений базилік – 1-2 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Грибочки гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді, щоб позбутися від усіх забруднень, піску та листя. Якщо лисички у вас невеликі можна залишити їх цілими, великі краще нарізати на шматочки потрібного розміру. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Поки гриби варяться, очищаємо і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Пасеруємо на вершковому маслі попередньо очищену і нарізану соломкою моркву і дрібно нарізаний зелений лук. Закладаємо овочі до грибів, додаємо сіль і листя лавра і проварюємо до готовності картоплі. Потім кидаємо сушений базилік, додаємо пропущений через тертку або нарізаний скибочками плавлений сир і помішуємо до його розчинення. Знімаємо супчик з вогню, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

    Грибний крем-суп з лисичками


    Інгредієнти:

  • лисички – 800 г;

  • бульйон з білих грибів – 75 мл;

  • цибуля шалот – 190 г;

  • вершки – 75 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • чебрець свіжий – 2 гілочки;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Лисички гарненько промиваємо, відбираємо сто грам самих дрібних, а решта обсмажуємо на оливковій олії, додавши цибулю шалот, очищені і роздавлені ножем
    Грибний суп з лисичок
    два зубчики часнику і гілочку чебрецю. Потім спасеровану масу трохи охолоджуємо, часник і чебрець витягаємо, а гриби з цибулею розбиваємо в блендері до отримання ніжного пюре, додавши в процесі бульйон з білих грибів. Перекладаємо масу в каструльку, прогріваємо до кипіння, солимо, перчимо, знімаємо з вогню, вливаємо вершки і перемішуємо.
    Залишилися цілі маленькі лисички обсмажуємо на оливковій олії, в кінці додаємо сіль, перець, дрібно нарубаний зубчик часнику і зелень петрушки.
    Готовий крем-суп наливають у тарілку, зверху викладаємо обсмажені гриби, гілочку чебрецю і подаємо до столу.