З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як варити грибний суп з лисичок. Спробувавши один раз це чудове блюдо, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.
Грибний суп з лисичок з сиром - рецепт
Інгредієнти: лисички – 320 г; плавлений сир – 120 г; бульби картоплі – 250 г; цибулю зелений – 3-4 стебла; морква – 75 г; листя лавра – 1-2 шт.; вершкове масло – 25 г; сушений базилік – 1-2 зубчики; сіль. Приготування Грибочки гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді, щоб позбутися від усіх забруднень, піску та листя. Якщо лисички у вас невеликі можна залишити їх цілими, великі краще нарізати на шматочки потрібного розміру. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
Поки гриби варяться, очищаємо і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Пасеруємо на вершковому маслі попередньо очищену і нарізану соломкою моркву і дрібно нарізаний зелений лук. Закладаємо овочі до грибів, додаємо сіль і листя лавра і проварюємо до готовності картоплі. Потім кидаємо сушений базилік, додаємо пропущений через тертку або нарізаний скибочками плавлений сир і помішуємо до його розчинення. Знімаємо супчик з вогню, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Грибний крем-суп з лисичками
Інгредієнти: лисички – 800 г; бульйон з білих грибів – 75 мл; цибуля шалот – 190 г; вершки – 75 мл; часник – 3 зубчики; чебрець свіжий – 2 гілочки; олія оливкова – 55 мл; свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Лисички гарненько промиваємо, відбираємо сто грам самих дрібних, а решта обсмажуємо на оливковій олії, додавши цибулю шалот, очищені і роздавлені ножем
два зубчики часнику і гілочку чебрецю. Потім спасеровану масу трохи охолоджуємо, часник і чебрець витягаємо, а гриби з цибулею розбиваємо в блендері до отримання ніжного пюре, додавши в процесі бульйон з білих грибів. Перекладаємо масу в каструльку, прогріваємо до кипіння, солимо, перчимо, знімаємо з вогню, вливаємо вершки і перемішуємо.
Залишилися цілі маленькі лисички обсмажуємо на оливковій олії, в кінці додаємо сіль, перець, дрібно нарубаний зубчик часнику і зелень петрушки.
Готовий крем-суп наливають у тарілку, зверху викладаємо обсмажені гриби, гілочку чебрецю і подаємо до столу.