З лисичок виходить багато чого смачного. Як приготувати ікру з лисичок на зиму, дізнаєтеся з цієї статті.
Грибна ікра з лисичок на зиму
Інгредієнти: відварені лисички — 1 кг; цибуля — 150 г; гвоздика — 2 шт.; перець мелений червоний — 1/2 ч. ложки; морква — 230 г; оцет — 10 мл; лавровий лист; часник — 4 зубчики; олія рафінована рослинна — 80 мл Приготування Вимиті гриби миємо в підсоленій воді, додавши в неї лаврові листочки, гвоздику, горошок і відварюємо 20 хвилин. Потім гриби висипаємо в блендер разом з додаванням бульйону. Перетворюємо це все в однорідну масу. Подрібнюємо часник і кидаємо його до грибочкам. Подрібнюємо моркву і цибулю і пасеруємо на олії. Кладемо овочі в грибну масу, перемішуємо і ставимо на плиту. 50 хвилин тушкуємо ікру під кришкою, а потім її знімаємо і готуємо ще 10 хвилин, щоб випарувати зайву вологу. Готову ікру приправляємо перцем і оцтом. Готову ікру розподіляємо по вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Зберігати її потрібно в холоді.
Ікра з лисичок і кабачків на зиму
Інгредієнти: кабачки — 700 г; свіжі лисички — 2 кг; часник — 8 зубчиків; оцет 9% — 40 мл; томат-паста — 100 г; червоний перець мелений — 1 ч. ложка; цибуля — 200 г; олія рафінована рослинна — 300 мл; пісок цукровий — 30 г; лавровий лист, гвоздика; сіль. Приготування Гриби очищаємо і варимо 20 хвилин з лавровим листком і гвоздикою. 2 склянки відвару залишаємо, він нам знадобиться трохи пізніше. Гриби миємо. На половині олії подрібнену цибулю пасеруємо. Додаємо терту моркву і обсмажуємо. Тепер кладемо томатну пасту, спеції і готуємо ще 4 хвилини. Далі обсмажуємо подрібнені кабачки. Гриби, кабачки і засмажку з допомогою блендера перетираємо, поступово додаючи масло, що залишилося і відвар грибів. Потім кладемо цукор, сіль і рубаний часник. На малому вогні тушкуємо, розмішуючи, щоб уникнути пригорання, близько півгодини. В кінці заправляємо оцтом і тут же розподіляємо по підготовленим пропаренным баночках. Укупориваем, закутуємо і даємо охолонути.
Ікра з лисичок з помідорами на зиму
Інгредієнти: свіжі лисички — 1 кг; сіль — 25 г лавровий лист; цибуля — 250 г; перець горошком; томати — 240 г; морква — 270 р. Приготування Свіжі гриби лисички попередньо очищаємо, промиваємо і відварюємо близько 5 хвилин. Далі воду зливаємо. З томатів знімаємо шкірку. Подрібнюємо цибулю з морквою і пасеруємо їх хвилин 10. Дрібненько нарізаємо гриби або ж перекручуємо їх на м'ясорубці. Підсолюємо, перчимо і кладемо на сковороду. Тушкуємо чверть години. Потім додаємо помідори і на малому вогні витримуємо ще півгодинки. Розкладаємо грибну ікру з лисичок з підготовленим пропаренным баночках і закатуємо прокип'яченими кришками.
Ікра з грибів лисичок на зиму
Інгредієнти: свіжі лисички — 300 г; суміш перців — 1 /2 ч. ложки; цибуля — 270 г; майоран — 1 ч. ложка; морква — 250 г; масло рослинне без запаху. Приготування Підготовлені лисички ретельно промиваємо, складаємо у велику каструлю і вливаємо воду. Поміщаємо її на плиту і на малому вогні даємо закипіти. Варимо хвилин 40 обов'язково знімаючи піну, що утворюється. Шаткуємо очищений цибулю тонкими півкільцями. Моркву чистимо і подрібнюємо. Відправляємо цибулю з морквою на розігріту сковороду, додавши масло. Пасеруємо до легкої рум'яності. З'єднуємо цибулю з грибами і морквою, кладемо необхідні спеції. Все це пюрируем заглибним блендером. Далі отриману масу проварюємо близько півгодини на невеликому вогні, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. А після цього вже розкладаємо смачну ікру з лисичок на зиму по баночках і укупориваем. Вдалих і смачних всім заготовок!