Мариновані грибочки можна придбати готовими, а ще їх можна приготувати самостійно. Як маринувати гриби лисички на зиму, читайте нижче.
Мариновані лисички на зиму хрусткі – рецепт
Інгредієнти: свіжі лисички – 15 кг; гвоздика – 2 шт.; есенція оцтова – 10 мл; перець запашний і чорний горошком – 5 шт.; пісок цукровий – 50 г; очищена вода – 700 мл; сіль поварена – 30 р. Приготування Гриби лисички заливаємо водою і даємо пару годин постояти, потім їх промиваємо, пошкоджені ділянки зрізаємо. Потім відварюємо підготовлені грибочки. Якщо є великі лисички, ріжемо їх на частини. Коли гриби будуть готові, вони самі опустяться на дно каструльки. Потім приступаємо до підготовки маринаду: в каструлю вливаємо 700 мл води, підсолюємо, сахарим і ставимо на плиту. Після закипання закладаємо відварені гриби і спеції. Даємо прокипіти хвилин 15 а потім вливаємо оцтову есенцію. У підготовлену пропарену банку обережно викладаємо гриби, а потім заливаємо їх маринадом. Банку укупориваем, залишаємо до охолодження, а потім ховаємо в холод.
Гриби лисички мариновані – рецепт
Інгредієнти: гриби лисички – 1 кг; запашний перець горошком – 5 шт.; вода очищена – до 100 мл; сіль – 30 г; оцет – 140 мл; кориця , цукровий пісок – по 1 ч. ложці; лавровий лист. Приготування Кип'ятимо воду з сіллю і оцтом. Опускаємо в неї вимиті гриби і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і доводимо грибочки до готовності. Це легко визначити – коли вони зваряться, вони самі осядуть на дно, а відвар, в якому вони варилися, стане практично прозорим. Додаємо спеції, проварюємо близько 3 хвилин і знімаємо каструлю з плити. Розкладаємо гриби по підготовленим пропаренным банкам, заливаємо підготовленим маринадом, вливаємо трохи рафінованого рослинного масла і закриваємо кришками.
Мариновані лисички – простий рецепт
Інгредієнти: лисички – 2 кг; чорний перець горошком – 10 шт.; гвоздика, лавровий лист – 3 шт.; фільтрована вода – 1 літр; оцтова есенція – 40 мл; сіль – 50 г; олія рослинна рафінована. Приготування Гриби миємо й відварюємо у воді, трохи підсоленою. Потім воду зливаємо і розкладаємо по гриби пропаренным банкам. У воду кладемо сіль, всі спеції і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і варимо маринад близько півгодини. Потім вливаємо оцет. Заливаємо отриманим маринадом гриби, зверху в кожну баночку вливаємо близько 1 чайної ложки рослинного масла і закриваємо прокип'яченими кришками. Зберігаємо мариновані грибочки в холоді.
Смачні мариновані лисички - рецепт
Інгредієнти: очищена вода – 1 літр; запашний і чорний перець горошком – 3 шт.; гвоздика – 2 шт.; лавровий лист – 2 шт.; сіль, цукровий пісок – 15 ст. ложки; оцтова есенція – 1 ч. ложка; гриби лисички – 1 кг; часник – 2 зубчики; парасольки кропу. Приготування Гриби заливаємо водою, даємо годинки півтори постояти, потім добре миємо, обсушуємо, підсолюємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту, даємо закипіти й півгодини проварюємо, прибираючи піну. Тепер в каструлю вливаємо воду для маринаду. Додаємо спеції, сахарим, солимо, доводимо до кипіння, в самому кінці вливаємо оцет. Готові грибочки відкидаємо на друшляк, моєму, кладемо в каструлю, заливаємо киплячим маринадом, знову доводимо до кипіння і 20 хвилин проварюємо. Часник нарізаємо товстими пластинками. В кожну баночку кладемо по парасольки кропу, пластинки часнику, гриби і наповнюємо маринадом. Закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути. Лисички мариновані з часником, потрібно зберігати в холоді.
Вдалих заготовок!