Вернуться назад Распечатать

Мариновані лисички

Мариновані лисички
Мариновані грибочки можна придбати готовими, а ще їх можна приготувати самостійно. Як маринувати гриби лисички на зиму, читайте нижче.

Мариновані лисички на зиму хрусткі – рецепт


Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 15 кг;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • есенція оцтова – 10 мл;

  • перець запашний і чорний горошком – 5 шт.;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • очищена вода – 700 мл;

  • сіль поварена – 30 р.


  • Приготування
    Гриби лисички заливаємо водою і даємо пару годин постояти, потім їх промиваємо, пошкоджені ділянки зрізаємо. Потім відварюємо підготовлені грибочки. Якщо є великі лисички, ріжемо їх на частини. Коли гриби будуть готові, вони самі опустяться на дно каструльки. Потім приступаємо до підготовки маринаду: в каструлю вливаємо 700 мл води, підсолюємо, сахарим і ставимо на плиту. Після закипання закладаємо відварені гриби і спеції. Даємо прокипіти хвилин 15 а потім вливаємо оцтову есенцію. У підготовлену пропарену банку обережно викладаємо гриби, а потім заливаємо їх маринадом. Банку укупориваем, залишаємо до охолодження, а потім ховаємо в холод.

    Гриби лисички мариновані – рецепт


    Інгредієнти:

  • гриби лисички – 1 кг;

  • запашний перець горошком – 5 шт.;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • сіль – 30 г;

  • оцет – 140 мл;

  • кориця , цукровий пісок – по 1 ч. ложці;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Кип'ятимо воду з сіллю і оцтом. Опускаємо в неї вимиті гриби і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і доводимо грибочки до готовності. Це легко визначити – коли вони зваряться, вони самі осядуть на дно, а відвар, в якому вони варилися, стане практично прозорим. Додаємо спеції, проварюємо близько 3 хвилин і знімаємо каструлю з плити. Розкладаємо гриби по підготовленим пропаренным банкам, заливаємо підготовленим маринадом, вливаємо трохи рафінованого рослинного масла і закриваємо кришками.

    Мариновані лисички – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • лисички – 2 кг;

  • чорний перець горошком – 10 шт.;

  • гвоздика, лавровий лист – 3 шт.;

  • фільтрована вода – 1 літр;

  • оцтова есенція – 40 мл;

  • сіль – 50 г;

  • олія рослинна рафінована.


  • Приготування
    Гриби миємо й відварюємо у воді, трохи підсоленою. Потім воду зливаємо і розкладаємо по гриби пропаренным банкам. У воду кладемо сіль, всі спеції і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і варимо маринад близько півгодини. Потім вливаємо оцет. Заливаємо отриманим маринадом гриби, зверху в кожну баночку вливаємо близько 1 чайної ложки рослинного масла і закриваємо прокип'яченими кришками. Зберігаємо мариновані грибочки в холоді.

    Смачні мариновані лисички - рецепт


    Інгредієнти:

  • очищена вода – 1 літр;

  • запашний і чорний перець горошком – 3 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль, цукровий пісок – 15 ст. ложки;

  • оцтова есенція – 1 ч. ложка;

  • гриби лисички – 1 кг;

  • часник – 2 зубчики;

  • парасольки кропу.


  • Приготування
    Гриби заливаємо водою, даємо годинки півтори постояти, потім добре миємо, обсушуємо, підсолюємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту, даємо закипіти й півгодини проварюємо, прибираючи піну. Тепер в каструлю вливаємо воду для маринаду. Додаємо спеції, сахарим, солимо, доводимо до кипіння, в самому кінці вливаємо оцет. Готові грибочки відкидаємо на друшляк, моєму, кладемо в каструлю, заливаємо киплячим маринадом, знову доводимо до кипіння і 20 хвилин проварюємо. Часник нарізаємо товстими пластинками. В кожну баночку кладемо по парасольки кропу, пластинки часнику, гриби і наповнюємо маринадом. Закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути. Лисички мариновані з часником, потрібно зберігати в холоді.
    Вдалих заготовок!