Як замаринувати гриби?
Мариновані гриби – прекрасна закуска до вашого столу. У багатьох країнах вони вважаються справжнім делікатесом. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно замаринувати гриби.
Інгредієнти:
гливи – 500 г;
вода фільтрована – 250 мл;
масло рослинне – 50 мл;
оцет – 1 ст. ложка;
лимон – 05 шт.;
часник – 5 зубчиків;
сіль дрібна – 2 ч. ложки;
гвоздика – 3 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
перець горошком – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.
Приготування
Гливи промиваємо, крупно нарізаємо і перекладаємо в глибоку каструлю. У ковшичке з'єднуємо фільтровану воду з маслом, кидаємо лавровий листок, перець горошком, гвоздику і дрібну сіль. Видавлюємо сік з половини лимона, часник через прес і вливаємо столовий оцет. Ставимо маринад на середній вогонь, доводимо до закипання і проварюємо 10 хвилин. Після цього знімаємо посуд з плити і проціджуємо вміст. Заливаємо гриби приготовленим маринадом і варимо хвилин 10. Потім охолоджуємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю, наполягаємо 20 хвилин, і подаємо грибочки до столу, слив акуратно весь маринад.
Інгредієнти:
свіжі маленькі печериці – 1 кг;
цукор – 2 ч. ложки;
масло рослинне – 4 ч. ложки;
оцет 6% – 8 ст. ложок;
часник – 5 зубчиків;
цибулина – 3 шт.;
лавровий листочок – 7 шт.;
гвоздика – 8 шт.;
чорний перець горошком – 20 шт.
Приготування
Гриби промиваємо і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і відправляємо до печерицям. Часник очищаємо, рубаємо тонкими пластинами і відправляємо до основних інгредієнтів. Потім вливаємо рослинне масло і оцет, додаємо сіль, цукор, лавровий листок, перець і гвоздику. Відправляємо посуд на середній вогонь і доводимо вміст до кипіння. Після цього знімаємо шумівкою піну, зменшуємо вогонь, накриваємо зверху кришкою і проварюємо гриби 5 хвилин. В тазик наливаємо холодну воду і ставимо туди каструлю з печерицями. Охолоджені грибочки перекладаємо в банку і прибираємо в холодильник приблизно на добу.
Інгредієнти:
лисички – 15 кг;
вода фільтрована – 1 л;
сіль дрібна – 15 ст. ложки;
цукор – 2 ст. ложки;
оцет – 2 ст. ложки;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.
Приготування
Гриби перебираємо, промиваємо і викладаємо в каструлю з водою. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятимо, а потім проварюємо лисички 20 хвилин, поки вони не осядуть. Після цього відвар обережно зливаємо, а гриби промиваємо і знову заливаємо холодною водою. Додаємо спеції і очищені, подрібнені овочі. Варимо хвилин 5 а потім акуратно вводимо оцет, тушкуємо кілька хвилин, і розкладаємо мариновані лисички по чистим банкам. Заливаємо маринадом і закатуємо.
Інгредієнти:
білі гриби – 1 кг;
лавровий лист – 2 шт.;
гвоздика – 3 шт.;
перець запашний – 3 шт.;
сіль дрібна – 15 ст. ложки;
мелена кориця – щіпка;
лимонна кислота – 1 ч. ложка;
оцет – 2 ст. ложки;
цукор – 1 ч. ложка.
Приготування
Гриби промиваємо, відрізаємо при необхідності ніжки і складаємо в емальовану каструлю. Заливаємо водою і кип'ятимо. Після цього зменшуємо вогонь і проварюємо 5 хвилин, помішуючи. Потім знімаємо посуд з вогню, акуратно відкидаємо білі гриби на друшляк і гарненько промиваємо проточною водою. Далі знову висипаємо грибочки в каструлю, заливаємо свіжою водою і варимо 10 хвилин. Чисті банки ошпарюємо окропом і викладаємо в них ложкою гарячі гриби, поклавши на дно лавровий листочок. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо на повільному вогні 30 хвилин. Після цього закриваємо капроновими кришками, перевертаємо консервацію догори дном і даємо охолонути.
Як замаринувати гриби гливи в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Гливи промиваємо, крупно нарізаємо і перекладаємо в глибоку каструлю. У ковшичке з'єднуємо фільтровану воду з маслом, кидаємо лавровий листок, перець горошком, гвоздику і дрібну сіль. Видавлюємо сік з половини лимона, часник через прес і вливаємо столовий оцет. Ставимо маринад на середній вогонь, доводимо до закипання і проварюємо 10 хвилин. Після цього знімаємо посуд з плити і проціджуємо вміст. Заливаємо гриби приготовленим маринадом і варимо хвилин 10. Потім охолоджуємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю, наполягаємо 20 хвилин, і подаємо грибочки до столу, слив акуратно весь маринад.
Як замаринувати гриби печериці?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промиваємо і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і відправляємо до печерицям. Часник очищаємо, рубаємо тонкими пластинами і відправляємо до основних інгредієнтів. Потім вливаємо рослинне масло і оцет, додаємо сіль, цукор, лавровий листок, перець і гвоздику. Відправляємо посуд на середній вогонь і доводимо вміст до кипіння. Після цього знімаємо шумівкою піну, зменшуємо вогонь, накриваємо зверху кришкою і проварюємо гриби 5 хвилин. В тазик наливаємо холодну воду і ставимо туди каструлю з печерицями. Охолоджені грибочки перекладаємо в банку і прибираємо в холодильник приблизно на добу.
Як замаринувати гриби лисички в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби перебираємо, промиваємо і викладаємо в каструлю з водою. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятимо, а потім проварюємо лисички 20 хвилин, поки вони не осядуть. Після цього відвар обережно зливаємо, а гриби промиваємо і знову заливаємо холодною водою. Додаємо спеції і очищені, подрібнені овочі. Варимо хвилин 5 а потім акуратно вводимо оцет, тушкуємо кілька хвилин, і розкладаємо мариновані лисички по чистим банкам. Заливаємо маринадом і закатуємо.
Як замаринувати білі гриби?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промиваємо, відрізаємо при необхідності ніжки і складаємо в емальовану каструлю. Заливаємо водою і кип'ятимо. Після цього зменшуємо вогонь і проварюємо 5 хвилин, помішуючи. Потім знімаємо посуд з вогню, акуратно відкидаємо білі гриби на друшляк і гарненько промиваємо проточною водою. Далі знову висипаємо грибочки в каструлю, заливаємо свіжою водою і варимо 10 хвилин. Чисті банки ошпарюємо окропом і викладаємо в них ложкою гарячі гриби, поклавши на дно лавровий листочок. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо на повільному вогні 30 хвилин. Після цього закриваємо капроновими кришками, перевертаємо консервацію догори дном і даємо охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати печериці в домашніх умовах?
Сьогодні в багатьох будинках закуска з консервованих грибів - невід'ємна частина святкового столу. Однак немає необхідності витрачати багато грошей
Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах?
Для любителів всіляких солоних закусок пропонуємо неймовірні рецепти маринованих грибів, які можна приготувати безпосередньо за день до застілля.
Мариновані гриби печериці
Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
Маринад для грибів
Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде