Мариновані гриби – прекрасна закуска до вашого столу. У багатьох країнах вони вважаються справжнім делікатесом. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно замаринувати гриби.
Як замаринувати гриби гливи в домашніх умовах?
Інгредієнти: гливи – 500 г; вода фільтрована – 250 мл; масло рослинне – 50 мл; оцет – 1 ст. ложка; лимон – 05 шт.; часник – 5 зубчиків; сіль дрібна – 2 ч. ложки; гвоздика – 3 шт.; лавровий лист – 2 шт.; перець горошком – 3 шт.; цибулина – 1 шт. Приготування Гливи промиваємо, крупно нарізаємо і перекладаємо в глибоку каструлю. У ковшичке з'єднуємо фільтровану воду з маслом, кидаємо лавровий листок, перець горошком, гвоздику і дрібну сіль. Видавлюємо сік з половини лимона, часник через прес і вливаємо столовий оцет. Ставимо маринад на середній вогонь, доводимо до закипання і проварюємо 10 хвилин. Після цього знімаємо посуд з плити і проціджуємо вміст. Заливаємо гриби приготовленим маринадом і варимо хвилин 10. Потім охолоджуємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю, наполягаємо 20 хвилин, і подаємо грибочки до столу, слив акуратно весь маринад.
Як замаринувати гриби печериці?
Інгредієнти: свіжі маленькі печериці – 1 кг; цукор – 2 ч. ложки; масло рослинне – 4 ч. ложки; оцет 6% – 8 ст. ложок; часник – 5 зубчиків; цибулина – 3 шт.; лавровий листочок – 7 шт.; гвоздика – 8 шт.; чорний перець горошком – 20 шт. Приготування Гриби промиваємо і складаємо в каструлю. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і відправляємо до печерицям. Часник очищаємо, рубаємо тонкими пластинами і відправляємо до основних інгредієнтів. Потім вливаємо рослинне масло і оцет, додаємо сіль, цукор, лавровий листок, перець і гвоздику. Відправляємо посуд на середній вогонь і доводимо вміст до кипіння. Після цього знімаємо шумівкою піну, зменшуємо вогонь, накриваємо зверху кришкою і проварюємо гриби 5 хвилин. В тазик наливаємо холодну воду і ставимо туди каструлю з печерицями. Охолоджені грибочки перекладаємо в банку і прибираємо в холодильник приблизно на добу.
Як замаринувати гриби лисички в домашніх умовах?
Інгредієнти: лисички – 15 кг; вода фільтрована – 1 л; сіль дрібна – 15 ст. ложки; цукор – 2 ст. ложки; оцет – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт. Приготування Гриби перебираємо, промиваємо і викладаємо в каструлю з водою. Ставимо посуд на середній вогонь, кип'ятимо, а потім проварюємо лисички 20 хвилин, поки вони не осядуть. Після цього відвар обережно зливаємо, а гриби промиваємо і знову заливаємо холодною водою. Додаємо спеції і очищені, подрібнені овочі. Варимо хвилин 5 а потім акуратно вводимо оцет, тушкуємо кілька хвилин, і розкладаємо мариновані лисички по чистим банкам. Заливаємо маринадом і закатуємо.
Як замаринувати білі гриби?
Інгредієнти: білі гриби – 1 кг; лавровий лист – 2 шт.; гвоздика – 3 шт.; перець запашний – 3 шт.; сіль дрібна – 15 ст. ложки; мелена кориця – щіпка; лимонна кислота – 1 ч. ложка; оцет – 2 ст. ложки; цукор – 1 ч. ложка. Приготування Гриби промиваємо, відрізаємо при необхідності ніжки і складаємо в емальовану каструлю. Заливаємо водою і кип'ятимо. Після цього зменшуємо вогонь і проварюємо 5 хвилин, помішуючи. Потім знімаємо посуд з вогню, акуратно відкидаємо білі гриби на друшляк і гарненько промиваємо проточною водою. Далі знову висипаємо грибочки в каструлю, заливаємо свіжою водою і варимо 10 хвилин. Чисті банки ошпарюємо окропом і викладаємо в них ложкою гарячі гриби, поклавши на дно лавровий листочок. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо на повільному вогні 30 хвилин. Після цього закриваємо капроновими кришками, перевертаємо консервацію догори дном і даємо охолонути.