» » Мариновані гриби печериці

Мариновані гриби печериці

Мариновані гриби печериці
Маринування – найнадійніший спосіб заготівлі, завдяки попередній температурній обробці та створенню кислого середовища. Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і смачно приготувати мариновані гриби печериці. Вони виходять неймовірно смачними, і така закуска прикрасить будь-який стіл.

Як маринувати гриби печериці в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 500 г;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • оцет – 50 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло рослинне – 150 мл.


  • Приготування
    Отже, беремо дрібні печериці, добре промиваємо і викладаємо на розігріту суху сковороду. Підрум'янюємо гриби, помішуючи, хвилин 5 щоб вони пустили сік. Одночасно з цим готуємо маринад: з'єднуємо рослинне масло з оцтом, кидаємо лавровий лист, цукор і сіль. Вливаємо отриману суміш в гриби і готуємо під кришкою на повільному вогні хвилин 10. Цибулину і часник очищаємо і нарізаємо тоненькими пластинами. Готові печериці перекладаємо в невелику каструльку, додаємо підготовлені овочі, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі.

    Мариновані гриби печериці на зиму


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 500 г;

  • масло рослинне – 120 мл;

  • яблучний оцет – 80 мл;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування
    Отже, щоб швидко приготувати мариновані печериці, гриби ретельно промиваємо і складаємо в каструлю. Заливаємо олією і яблучним оцтом, додаємо сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист і рубану зелень. Гарненько все перемішуємо, ставимо посуд на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Кидаємо часник, видавлений через прес, і проварюємо все хвилин 5 а потім охолодити при кімнатній температурі. Перелити вміст у скляний посуд, закриваємо щільно кришкою і прибираємо в холодильник. Через 5 годин смачні і ароматні мариновані грибочки готові.

    Мариновані гриби печериці швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 1 кг;

  • оцет винний – 1 ст. ложка;

  • вода – 05 ст.


  • Для маринаду:

  • масло рослинне – 6 ст. ложок;

  • вода – 2 ст.;

  • оцет – 4 ст. ложки;

  • гірчиця в зернах – 6 ч. ложок;
  • Мариновані гриби печериці

  • насіння коріандру – 2 ч. ложки;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • сіль дрібна – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Гриби промиваємо і обробляємо. Кип'ятимо в каструльці трохи води, кидаємо печериці і додаємо оцет. Варимо 5 хвилин, а потім відкидаємо печериці на друшляк. Насіння гірчиці, цукор, коріандр і сіль заливаємо чистою водою і доводимо до кипіння. Готовий маринад остуджуємо, вливаємо в нього рослинне масло і оцет. Заливаємо гарячим відваром гриби і остуджуємо, відправивши на добу в холодильник.
    Додав: admin | 27-12-2015, 19:21
    Переглядів: 607