Маринування – найнадійніший спосіб заготівлі, завдяки попередній температурній обробці та створенню кислого середовища. Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і смачно приготувати мариновані гриби печериці. Вони виходять неймовірно смачними, і така закуска прикрасить будь-який стіл.
Як маринувати гриби печериці в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 г; лавровий лист – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; цукор – 1 ст. ложка; оцет – 50 мл; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 150 мл. Приготування Отже, беремо дрібні печериці, добре промиваємо і викладаємо на розігріту суху сковороду. Підрум'янюємо гриби, помішуючи, хвилин 5 щоб вони пустили сік. Одночасно з цим готуємо маринад: з'єднуємо рослинне масло з оцтом, кидаємо лавровий лист, цукор і сіль. Вливаємо отриману суміш в гриби і готуємо під кришкою на повільному вогні хвилин 10. Цибулину і часник очищаємо і нарізаємо тоненькими пластинами. Готові печериці перекладаємо в невелику каструльку, додаємо підготовлені овочі, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі.
Мариновані гриби печериці на зиму
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 г; масло рослинне – 120 мл; яблучний оцет – 80 мл; сіль дрібна – 1 ч. ложка; цукор – 2 ч. ложки; часник – 3 зубчики; гвоздика – 2 шт.; сухий лист лавровий – 2 шт.; кріп – 1 пучок. Приготування Отже, щоб швидко приготувати мариновані печериці, гриби ретельно промиваємо і складаємо в каструлю. Заливаємо олією і яблучним оцтом, додаємо сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист і рубану зелень. Гарненько все перемішуємо, ставимо посуд на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Кидаємо часник, видавлений через прес, і проварюємо все хвилин 5 а потім охолодити при кімнатній температурі. Перелити вміст у скляний посуд, закриваємо щільно кришкою і прибираємо в холодильник. Через 5 годин смачні і ароматні мариновані грибочки готові.
Мариновані гриби печериці швидкого приготування
Інгредієнти: свіжі печериці – 1 кг; оцет винний – 1 ст. ложка; вода – 05 ст. Для маринаду:
масло рослинне – 6 ст. ложок; вода – 2 ст.; оцет – 4 ст. ложки; гірчиця в зернах – 6 ч. ложок; насіння коріандру – 2 ч. ложки; цукор – 2 ч. ложки; сіль дрібна – 2 ч. ложки. Приготування Гриби промиваємо і обробляємо. Кип'ятимо в каструльці трохи води, кидаємо печериці і додаємо оцет. Варимо 5 хвилин, а потім відкидаємо печериці на друшляк. Насіння гірчиці, цукор, коріандр і сіль заливаємо чистою водою і доводимо до кипіння. Готовий маринад остуджуємо, вливаємо в нього рослинне масло і оцет. Заливаємо гарячим відваром гриби і остуджуємо, відправивши на добу в холодильник.