Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати печериці в домашніх умовах?

Як замаринувати печериці в домашніх умовах?

27-12-2015, 19:56
755
Як замаринувати печериці в домашніх умовах?
Мариновані гриби подають практично на будь-який святковий стіл у вигляді оригінальної закуски. Їх приправляють перцем, цибулею, поливають рослинним маслом або оцтом. Але перш, ніж бігти за ними в магазин, ми розповімо вам кілька рецептів, як смачно замаринувати печериці в домашніх умовах.

Як замаринувати печериці в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 1 кг;

  • оцет – 100 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • цукор – 3 ч. ложки;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Печериці ретельно перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Не гаючи часу, переходимо до приготування розсолу: наливаємо в каструлю рослинне масло і столовий оцет. Кидаємо туди ж лавровий листок, перець горошком і кілька зубчиків часнику, подрібненого на тертці. Після цього додаємо за смаком цукор, сіль, перемішуємо і ставимо посуд на маленький вогонь. Кип'ятимо розсіл, постійно помішуючи, поки не розчиняться всі кристали. Далі висипаємо підготовлені гриби і ретельно перемішуємо. Закриваємо зверху кришкою і проварюємо печериці 20 хвилин на середньому вогні. Тепер розкладаємо їх по банках, остуджуємо і відправляємо в холодильник для охолодження. На наступний ранок гриби повністю готові до вживання. Викладаємо мариновані печериці в маслі в салатник, посипаємо за бажанням цибульними кільцями і рубаною свіжої зеленню.

    Як правильно замаринувати печериці в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 300 г;

  • білий винний оцет – 30 мл;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • перець запашний;

  • лавровий лист, гвоздика – за смаком;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль і цукор – щіпка;

  • зелень кінзи – за бажанням.


  • Приготування
    Для приготування маринованих печериць будинку, гриби заздалегідь промиваємо, просушуємо і нарізаємо скибочками невеликих розмірів. Очищений часник видавлюємо через прес, а свіжу зелень дрібно рубаємо ножем. Викладаємо грибочки в сотейник, поливають оцтом, рослинним маслом і додаємо цукор, сіль, гвоздику, запашний перець і лавровий листок. Ретельно все перемішуємо, ставимо посуд на середній вогонь і накриваємо зверху кришкою. Після закипання, зменшуємо полум'я і тушкуємо ще 30 секунд, а потім додаємо зелень і часник. Через кілька хвилин знімаємо гриби з плити, охолодити і пробуємо на смак. Зберігаємо мариновані печериці будинку, в холодильнику в скляній банці.

    Як замаринувати печериці в домашніх умовах на зиму?


    Інгредієнти:

  • свіжі невеликі печериці – 1 кг;

  • вода фільтрована – 3 л;

  • цукор дрібний – 2 ст. ложки;

  • сіль дрібна – 1 ст. ложка;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • часник – 5 зубчиків;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • перець горошком – 3 шт.;

  • оцет 9% – 120 мл


  • Приготування
    Гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо середніми скибочками. Потім викладаємо печериці в глибоку емальовану каструлю і заливаємо фільтрованою водою. Потім додаємо лимонку, перемішуємо і ставимо
    Як замаринувати печериці в домашніх умовах?
    посуд на середній вогонь. Доводимо гриби до закипання, додаємо за смаком сіль, цукор і проварюємо на повільному вогні приблизно 15 години. За кілька хвилин до кінця приготування додаємо всі необхідні спеції і приправи: чорний перець горошком, лавровий листок і подрібнений часник. Після цього акуратно вливаємо столовий оцет і розкладаємо мариновані грибочки з чистим скляних баночках. Заливаємо їх гарячим розсолом і закатуємо кришкою. Закриті баночки перевертаємо, загортаємо в теплу ковдру і залишаємо в такому вигляді остигати. Зберігаємо готову консервацію в темному і прохолодному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах?
    Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах?
    Для любителів всіляких солоних закусок пропонуємо неймовірні рецепти маринованих грибів, які можна приготувати безпосередньо за день до застілля.
    Мариновані гриби печериці
    Мариновані гриби печериці
    Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
    Мариновані білі гриби
    Мариновані білі гриби
    Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
    Маринад для грибів
    Маринад для грибів
    Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
    Мариновані печериці в домашніх умовах
    Мариновані печериці в домашніх умовах
    Мариновані печериці завжди припадуть до місця, оскільки вони здатні прикрасити смак будь-якої страви. Приготувати їх можна і за 20 хвилин, і за ніч,
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде