Мариновані гриби подають практично на будь-який святковий стіл у вигляді оригінальної закуски. Їх приправляють перцем, цибулею, поливають рослинним маслом або оцтом. Але перш, ніж бігти за ними в магазин, ми розповімо вам кілька рецептів, як смачно замаринувати печериці в домашніх умовах.
Як замаринувати печериці в домашніх умовах?
Інгредієнти: печериці свіжі – 1 кг; оцет – 100 мл; часник – 3 зубчики; масло рослинне – 100 мл; цукор – 3 ч. ложки; лавровий лист – 3 шт.; спеції. Приготування Печериці ретельно перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Не гаючи часу, переходимо до приготування розсолу: наливаємо в каструлю рослинне масло і столовий оцет. Кидаємо туди ж лавровий листок, перець горошком і кілька зубчиків часнику, подрібненого на тертці. Після цього додаємо за смаком цукор, сіль, перемішуємо і ставимо посуд на маленький вогонь. Кип'ятимо розсіл, постійно помішуючи, поки не розчиняться всі кристали. Далі висипаємо підготовлені гриби і ретельно перемішуємо. Закриваємо зверху кришкою і проварюємо печериці 20 хвилин на середньому вогні. Тепер розкладаємо їх по банках, остуджуємо і відправляємо в холодильник для охолодження. На наступний ранок гриби повністю готові до вживання. Викладаємо мариновані печериці в маслі в салатник, посипаємо за бажанням цибульними кільцями і рубаною свіжої зеленню.
Як правильно замаринувати печериці в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжі печериці – 300 г; білий винний оцет – 30 мл; масло рослинне – 3 ст. ложки; перець запашний; лавровий лист, гвоздика – за смаком; часник – 2 зубчики; сіль і цукор – щіпка; зелень кінзи – за бажанням. Приготування Для приготування маринованих печериць будинку, гриби заздалегідь промиваємо, просушуємо і нарізаємо скибочками невеликих розмірів. Очищений часник видавлюємо через прес, а свіжу зелень дрібно рубаємо ножем. Викладаємо грибочки в сотейник, поливають оцтом, рослинним маслом і додаємо цукор, сіль, гвоздику, запашний перець і лавровий листок. Ретельно все перемішуємо, ставимо посуд на середній вогонь і накриваємо зверху кришкою. Після закипання, зменшуємо полум'я і тушкуємо ще 30 секунд, а потім додаємо зелень і часник. Через кілька хвилин знімаємо гриби з плити, охолодити і пробуємо на смак. Зберігаємо мариновані печериці будинку, в холодильнику в скляній банці.
Як замаринувати печериці в домашніх умовах на зиму?
Інгредієнти: свіжі невеликі печериці – 1 кг; вода фільтрована – 3 л; цукор дрібний – 2 ст. ложки; сіль дрібна – 1 ст. ложка; кислота лимонна – щіпка; часник – 5 зубчиків; лавровий лист – 2 шт.; перець горошком – 3 шт.; оцет 9% – 120 мл Приготування Гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо середніми скибочками. Потім викладаємо печериці в глибоку емальовану каструлю і заливаємо фільтрованою водою. Потім додаємо лимонку, перемішуємо і ставимо
посуд на середній вогонь. Доводимо гриби до закипання, додаємо за смаком сіль, цукор і проварюємо на повільному вогні приблизно 15 години. За кілька хвилин до кінця приготування додаємо всі необхідні спеції і приправи: чорний перець горошком, лавровий листок і подрібнений часник. Після цього акуратно вливаємо столовий оцет і розкладаємо мариновані грибочки з чистим скляних баночках. Заливаємо їх гарячим розсолом і закатуємо кришкою. Закриті баночки перевертаємо, загортаємо в теплу ковдру і залишаємо в такому вигляді остигати. Зберігаємо готову консервацію в темному і прохолодному місці.