Найкращим видом грибів до маринування, мабуть, є саме лисички. Адже навіть будучи маринованими, вони чудово зберігають свій початковий аромат і заманливо красивий жовто-золотий колір.
Отже, давайте сьогодні і ми заготовимо кілька баночок прекрасних лисичок, а як їх смачно замаринувати ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Як правильно замаринувати лисички в домашніх умовах – рецепт на зиму
Інгредієнти: лісові гриби (лисички) – 25 кг; бутони гвоздики – 6 шт.; зерна гірчиці – 15 ч. ложки; лист лавра – 6 шт.; винний оцет – 50 мл; цукровий пісок – 2 ст. ложки; кухонна сіль – 35 ст. ложки; вода – 25 л. Приготування Гриби складаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою десь на 15 години.
Потім, перебираючи лисички, знімаємо з них грубий шар шкірки. Далі викладаємо їх у високу каструлю, заливаємо тією кількістю води, яке дано нам за рецептом і варимо ароматнейшие лисички до тих самих пір, поки кожна з них не ляже на дно.
Великий шумівкою переміщаємо їх в глибокий друшляк і промиваємо охолодженою кип'яченою) водою. Залишився гарячий бульйон вводимо цукровий пісок, винний оцет і велику кухонну сіль. Розмішуємо все ложкою і кип'ятимо цей розсіл не більше 4 хвилин.
У кожну стерильну, скляну баночку кладемо по 2 бутона гвоздики і стільки ж лаврового листа, додаємо по половині чайної ложки зерен гірчиці, а поверх всіх спецій до самого верху викладаємо лисички. Далі, щойно знятим з плити розсолом заповнюємо порожній простір в банках з грибочками. Кожну з цих ємностей стерилізуємо по 18-20 хвилин, після чого укупориваем лисички на зиму.
Як швидко і смачно замаринувати лисички?
Інгредієнти: свіжі лисички – 22 кг; розмарин – 3 гілочки; зерна гірчиці – 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля – 1 шт.; запашний перець – 6 горошин; столовий оцет – 80 мл; дрібний, білий цукор – 15 десертні ложки; кухонна сіль – 3 десертні ложки (з горою); вода – 18 л. Приготування Свіжі лисички викладаємо у велику, широку чашку і заливаємо їх окропом. Хвилин через 40 дістаємо по одному грибу і знімаємо з них вже легко відстає шкірку. Якщо лисички сильно великі, розрізаємо на декілька зручних частин і поміщаємо їх у високу каструлю. Далі заливаємо в цю ємність воду, додаємо індивідуально за смаком солі і за 20-25 хвилин відварюємо до готовності гриби.
У потрібну кількість води, вводимо кухонну сіль, білий цукор, гілочки розмарину, горошини запашного перцю, зерна гірчиці і півкільця цибулі. Ставимо цей чудовий маринад на включену конфорку плити, а коли він прокипить протягом 6 хвилин, переміщаємо в нього охолоджені, відварені гриби і варимо це все ще близько 13-15 хвилин, але за 3 хвилини як зняти з вогню вливаємо оцет. Далі гриби в однакових пропорціях з маринадом розподіляємо по стерилізованим банкам і до повного упору закатуємо ємності металевими кришками.
Як замаринувати гриби лисички в банках на зиму?
Інгредієнти: гриби лисички – 28 кг; зубки часнику – 4-5 шт.; чорний перець – 8 горошин; гвоздика – 4 бутона; цибуля – 2 шт.; селера – 150 г; цукровий пісок – 1 ст. ложка; кухонна сіль – 25 ст. ложки; оцет (9%) - питна вода – 25 л. Приготування Підготовлені до подальшого консервування лисички варимо в злегка підсоленій воді не менше 25 хвилин, а після переміщуємо вміст каструлі у великій друшляк.
У питну воду вводимо перець, гвоздику, розчиняємо сіль і дрібний цукровий пісок. Кожен зубок молодого часнику розрізаємо на 3-4 частини і разом з нарізаними кубиками селери і цибулі відправляємо все в розсіл зі спеціями. Тепер вливаємо сюди ж оцет і варимо маринад 7-9 хвилин. З прожареним в духовій шафі банкам розподіляємо гриби, доливаємо до горлечка пряний маринад і також підсмаженою кришечками закатуємо кожну ємність. Закутуємо їх на 13-15 годин, а потім ховаємо ласощі на зиму.