Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Виноград на зиму

Виноград на зиму

23-09-2016, 08:57
936
Виноград на зиму
Якщо ви не знаєте, що можна зробити з винограду на зиму, скористайтеся запропонованими нижче рецептами. Витративши зовсім небагато часу, ви поповніть свої запаси масою смачних, ароматних і корисних заготовок.

Маринований виноград на зиму без стерилізації


Інгредієнти:
Розрахунок на літрову банку:

  • стиглий виноград – 07 кг;

  • очищена вода – 520 мл;

  • оцет столовий – 55 мл;

  • зірочки бадьяна – 4 шт.;

  • середнього розміру листи лавра – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 145 р.


  • Приготування
    Для маринування підійдуть виноградини довгастої форми з щільною м'ясистою м'якоттю. М'які круглі ягоди краще застосувати для наступних заготовок, так як при маринуванні вони навряд чи збережуть форму і просто розтріскаються. Але разом з тим зазначимо, що щільність плодів повинна характеризувати сорт, а не незрілість виноградин.
    Знімаємо виноградини з грон, ретельно промиваємо, заливаємо ненадовго теплою водою і даємо стекти. На дно стерильною сухою баночки кладемо пару зірочок бадьяна, лаврові листи і після цього заповнюємо посудину підготовленим виноградом, додавши в процесі ще два бадьяна.
    Тепер нагріваємо воду з цукровим піском до розчинення всіх кристалів і проварюємо додатково після закипання протягом п'яти хвилин. У банку, заповнену виноградом, вливаємо оцет, а потім киплячий маринад з цукром. Як ви вже встигли помітити, сіль в даному рецепті ми не використовуємо. Негайно укупориваем ємність прокип'яченої заздалегідь кришкою, перевертаємо заготівлю дном догори, ретельно закутуємо для самостеризизации і залишаємо повільно остигати.

    Заготівля компоту з винограду ізабелла на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 4 літрові банки:

  • виноград сорту «Ізабелла» – 1 кг;

  • очищена вода – 26 – 29 л;

  • цукор – 190 г на літр води.


  • Приготування
    Виноград Ізабелла найкраще використовувати для приготування на зиму компотів. Приголомшливий аромат і насичений смак ягід будуть сприяти отриманню ідеальної заготовки такого роду.
    Приступаючи до переробки винограду, моєму грона під проточною водою, після чого знімаємо з них ягоди, ще раз споліскують їх вже теплою водою і даємо стекти. Тепер укладаємо їх на дно стерильних, сухих ємностей і заливаємо доверху підігрітою до кипіння водичкою. Через п'ятнадцять хвилин воду зливаємо в каструлю, вимірявши її обсяг, і на кожен літр рідини всипаємо приблизно по склянці цукрового піску. Кип'ятимо сироп до розчинення всіх цукрових кристалів і ще протягом п'яти хвилин, після чого знову заливаємо в банки з виноградом і тут же їх герметично укупориваем кришками. В обов'язковому порядку закутуємо ємності грунтовно, перевернувши їх догори дном. Потрібно залишити заготовки в такому вигляді до повного охолодження.

    Джем з винограду на зиму


    Інгредієнти:

  • виноград – 12 кг;

  • лимонний сік – 35 мл;

  • цукор – 550 р.


  • Приготування
    Джем можна приготувати з будь-якого сорту винограду. Для цього знімаємо ягоди з попередньо промитих грон і кладемо в каструльку. Вливаємо зовсім трохи води і ставимо на вогонь. Проварюємо виноградини протягом семи хвилин, після чого легко перетираємо через ситечко, відокремлюючи шкірки і при наявності кісточки.
    Далі змішуємо отримане пюре з цукровим піском і лимонним соком і ставимо варитися. Після того як ласощі закипить, уварюють його протягом півгодини, а потім розфасовуємо за сухим і стерильним ємкостей, укупориваем і залишаємо повільно остигати під «шубою».

    Сік з винограду на зиму


    Інгредієнти:

  • виноград – скільки є в наявності;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Щоб зробити сік з білого винограду, досить ягоди пропустити через соковижималку. Виноградини червоних сортів потрібно попередньо прогріти трохи при температурі 70-80 градусів і тільки після цього скористатися приладом для віджимання соку. Отриманий продукт зливаємо в каструлю, ставимо на плиту і додаємо цукровий пісок за смаком. Після закипання проварюємо напій хвилинки три, а потім розливаємо по стерильним судинах, укупориваем провареними кришками і, так само як і інші заготовки, поміщаємо під «шубу» для природної самостерилизации.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
    Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
    Якщо ви можете похвалитися багатим виноградним урожаєм, неодмінно заготовте з нього чудово смачний сік! Далі підкажемо декілька цікавих варіантів
    Варення з винограду на зиму
    Варення з винограду на зиму
    Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.
    Варення з винограду кишмиш
    Варення з винограду кишмиш
    Безсумнівно, у більшості ласунів найулюбленіший сорт винограду - кишмиш, головною перевагою якого є відсутність кісточок. І цей факт чудово
    Консервовані помідори з виноградом
    Консервовані помідори з виноградом
    Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як