Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
Виноградний сік володіє значною цінністю для організму і тому доцільно заготовляти його в домашніх умовах на зиму. Продукт при будь-якому способі приготування виходить концентрованим і вимагає розведення його водою перед вживанням.
Інгредієнти:
стиглий виноград білих сортів;
цукровий пісок (при необхідності) – за смаком.
Приготування
При наявності соковижималки виноградний сік приготувати буде дуже просто. Якщо грона були зірвані на вашій ділянці, і ви абсолютно впевнені в їх чистоті і в тому, що вони не піддавалися обробці хімікатами, їх можна не мити, а відразу ж використовувати для приготування соку. Для цього відриваємо ягідки від грон і укладаємо в зручну посудину. Після цього пропускаємо їх через соковижималку, збираючи готовий сік. В залежності від сорту винограду і його ступеня солодощі визначаємо самостійно необхідність додавання в заготовку цукрового піску. Переливаємо весь сік в емальовану посудину, при необхідності додаємо цукровий пісок і прогріваємо до кипіння при періодичному помішуванні. Після цього проварюємо заготівлю три хвилини, тут же розливаємо по стерильним і сухим баночках, укупориваем і перевертаємо кришками вниз. Закутуємо судини чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.
Інгредієнти:
стиглий виноград – 15 кг;
яблука стиглі – 15 кг;
цукровий пісок – 300 р.
Приготування
Приступаючи до приготування виноградно-яблучного соку, споліскуємо фрукти під прохолодною проточною водою і даємо стекти. В нижню ємність пристрою наливаємо воду і зверху встановлюємо піддон для збору соку. Зверху маємо рівень з отворами (друшляк соковарки) і в нього укладаємо грона винограду. Доповнюємо ягоди такою ж кількістю яблук. Їх необхідно розрізати навпіл, вийняти серцевину з насінням, а м'якоть нашаткувати скибочками. Притрушиваем виноград і яблука половиною порції цукрового піску, прикриваємо агрегат кришкою і ставимо на конфорки плити на сильний вогонь. Під трубочку приладу підставляємо зручну посудину. Залишаємо конструкцію на плиті до припинення відділення соку.
Після цього ємність із зібраним виноградно-яблучним соком маємо на конфорки плити, всипаємо другу порцію цукрового піску і часто помішуємо заготовку при нагріванні, щоб всі кристали розчинилися. Як тільки сік закипить, а цукор розчиниться, розливаємо напій по стерильним банкам, укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришечками і перевертаємо догори дном під ковдру для повільного остигання і самостерилизации.
Інгредієнти:
виноград «Ізабелла» – 15 кг;
цукровий пісок (при необхідності) – за смаком.
Приготування
Технологія приготування соку з винограду «Ізабелла» та інших червоних сортів дещо відрізняється від заготівлі напою з білих ягід. Як ви вже встигли помітити з першого рецепта, білий виноград ми закладали в соковижималку і відразу ж на виході отримували необхідний продукт.
У випадку з червоним виноградом доведеться зробити трохи інакше. Промиті, зібрані з грон ягоди необхідно спочатку подрібнити, а потім залити водою очищеною, взявши її приблизно півтора літра на відро виноградної м'якоті, і прогріти масу в емальованому посуді при помішуванні до температури 70 градусів. Потім заготовку остуджуємо до сорока градусів. Тільки після цього можна пропустити масу через соковижималку.
Отриманий сік зливаємо в емальовану посудину, при бажанні додаємо цукор, даємо заготівлі закипіти і розчинитися кристалам, і розливаємо його по сухим, простерилизованным баночках. Укупориваем судини герметично стерильними кришечками, перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.
Виноградний сік на зиму через соковижималку
Інгредієнти:
Приготування
При наявності соковижималки виноградний сік приготувати буде дуже просто. Якщо грона були зірвані на вашій ділянці, і ви абсолютно впевнені в їх чистоті і в тому, що вони не піддавалися обробці хімікатами, їх можна не мити, а відразу ж використовувати для приготування соку. Для цього відриваємо ягідки від грон і укладаємо в зручну посудину. Після цього пропускаємо їх через соковижималку, збираючи готовий сік. В залежності від сорту винограду і його ступеня солодощі визначаємо самостійно необхідність додавання в заготовку цукрового піску. Переливаємо весь сік в емальовану посудину, при необхідності додаємо цукровий пісок і прогріваємо до кипіння при періодичному помішуванні. Після цього проварюємо заготівлю три хвилини, тут же розливаємо по стерильним і сухим баночках, укупориваем і перевертаємо кришками вниз. Закутуємо судини чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.
Як зробити яблучно-виноградний сік на зиму в соковарці
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування виноградно-яблучного соку, споліскуємо фрукти під прохолодною проточною водою і даємо стекти. В нижню ємність пристрою наливаємо воду і зверху встановлюємо піддон для збору соку. Зверху маємо рівень з отворами (друшляк соковарки) і в нього укладаємо грона винограду. Доповнюємо ягоди такою ж кількістю яблук. Їх необхідно розрізати навпіл, вийняти серцевину з насінням, а м'якоть нашаткувати скибочками. Притрушиваем виноград і яблука половиною порції цукрового піску, прикриваємо агрегат кришкою і ставимо на конфорки плити на сильний вогонь. Під трубочку приладу підставляємо зручну посудину. Залишаємо конструкцію на плиті до припинення відділення соку.
Після цього ємність із зібраним виноградно-яблучним соком маємо на конфорки плити, всипаємо другу порцію цукрового піску і часто помішуємо заготовку при нагріванні, щоб всі кристали розчинилися. Як тільки сік закипить, а цукор розчиниться, розливаємо напій по стерильним банкам, укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришечками і перевертаємо догори дном під ковдру для повільного остигання і самостерилизации.
Виноградний сік із винограду «Ізабелла» на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Технологія приготування соку з винограду «Ізабелла» та інших червоних сортів дещо відрізняється від заготівлі напою з білих ягід. Як ви вже встигли помітити з першого рецепта, білий виноград ми закладали в соковижималку і відразу ж на виході отримували необхідний продукт.
У випадку з червоним виноградом доведеться зробити трохи інакше. Промиті, зібрані з грон ягоди необхідно спочатку подрібнити, а потім залити водою очищеною, взявши її приблизно півтора літра на відро виноградної м'якоті, і прогріти масу в емальованому посуді при помішуванні до температури 70 градусів. Потім заготовку остуджуємо до сорока градусів. Тільки після цього можна пропустити масу через соковижималку.
Отриманий сік зливаємо в емальовану посудину, при бажанні додаємо цукор, даємо заготівлі закипіти і розчинитися кристалам, і розливаємо його по сухим, простерилизованным баночках. Укупориваем судини герметично стерильними кришечками, перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Виноград на зиму
Знаючи деякі тонкощі роботи з виноградом і озброївшись хорошими рецептами, можна без залишку використовувати його великий урожай. Далі опишемо цікаві
Компот з винограду і яблук на зиму
Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
Виноградний сік в соковарці
В даний час багато людей, що стежать за своїм харчуванням, вважають за краще натуральні соки зі свіжих овочів і фруктів. І сьогодні ми поговоримо про
Яблучний сік в соковарці
Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як