Вернуться назад Распечатать

Виноградний сік на зиму в домашніх умовах

Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
Виноградний сік володіє значною цінністю для організму і тому доцільно заготовляти його в домашніх умовах на зиму. Продукт при будь-якому способі приготування виходить концентрованим і вимагає розведення його водою перед вживанням.

Виноградний сік на зиму через соковижималку


Інгредієнти:

  • стиглий виноград білих сортів;

  • цукровий пісок (при необхідності) – за смаком.


  • Приготування
    При наявності соковижималки виноградний сік приготувати буде дуже просто. Якщо грона були зірвані на вашій ділянці, і ви абсолютно впевнені в їх чистоті і в тому, що вони не піддавалися обробці хімікатами, їх можна не мити, а відразу ж використовувати для приготування соку. Для цього відриваємо ягідки від грон і укладаємо в зручну посудину. Після цього пропускаємо їх через соковижималку, збираючи готовий сік. В залежності від сорту винограду і його ступеня солодощі визначаємо самостійно необхідність додавання в заготовку цукрового піску. Переливаємо весь сік в емальовану посудину, при необхідності додаємо цукровий пісок і прогріваємо до кипіння при періодичному помішуванні. Після цього проварюємо заготівлю три хвилини, тут же розливаємо по стерильним і сухим баночках, укупориваем і перевертаємо кришками вниз. Закутуємо судини чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.

    Як зробити яблучно-виноградний сік на зиму в соковарці


    Інгредієнти:

  • стиглий виноград – 15 кг;

  • яблука стиглі – 15 кг;

  • цукровий пісок – 300 р.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування виноградно-яблучного соку, споліскуємо фрукти під прохолодною проточною водою і даємо стекти. В нижню ємність пристрою наливаємо воду і зверху встановлюємо піддон для збору соку. Зверху маємо рівень з отворами (друшляк соковарки) і в нього укладаємо грона винограду. Доповнюємо ягоди такою ж кількістю яблук. Їх необхідно розрізати навпіл, вийняти серцевину з насінням, а м'якоть нашаткувати скибочками. Притрушиваем виноград і яблука половиною порції цукрового піску, прикриваємо агрегат кришкою і ставимо на конфорки плити на сильний вогонь. Під трубочку приладу підставляємо зручну посудину. Залишаємо конструкцію на плиті до припинення відділення соку.
    Після цього ємність із зібраним виноградно-яблучним соком маємо на конфорки плити, всипаємо другу порцію цукрового піску і часто помішуємо заготовку при нагріванні, щоб всі кристали розчинилися. Як тільки сік закипить, а цукор розчиниться, розливаємо напій по стерильним банкам, укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришечками і перевертаємо догори дном під ковдру для повільного остигання і самостерилизации.

    Виноградний сік із винограду «Ізабелла» на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • виноград «Ізабелла» – 15 кг;

  • цукровий пісок (при необхідності) – за смаком.


  • Приготування
    Технологія приготування соку з винограду «Ізабелла» та інших червоних сортів дещо відрізняється від заготівлі напою з білих ягід. Як ви вже встигли помітити з першого рецепта, білий виноград ми закладали в соковижималку і відразу ж на виході отримували необхідний продукт.
    У випадку з червоним виноградом доведеться зробити трохи інакше. Промиті, зібрані з грон ягоди необхідно спочатку подрібнити, а потім залити водою очищеною, взявши її приблизно півтора літра на відро виноградної м'якоті, і прогріти масу в емальованому посуді при помішуванні до температури 70 градусів. Потім заготовку остуджуємо до сорока градусів. Тільки після цього можна пропустити масу через соковижималку.
    Отриманий сік зливаємо в емальовану посудину, при бажанні додаємо цукор, даємо заготівлі закипіти і розчинитися кристалам, і розливаємо його по сухим, простерилизованным баночках. Укупориваем судини герметично стерильними кришечками, перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.