» » Помідори з виноградом на зиму

Помідори з виноградом на зиму

Помідори з виноградом на зиму
Помідори з виноградом на зиму виходять злегка солодкуватими і набувають вловимий виноградний аромат. Самі ж ягоди, після перебування в розсолі, перетворюються в незвичайну і смачну холодну закуску.

Мариновані помідори з виноградом на зиму – рецепт


Крім того, що в результаті такого маринування томати виходять дивовижно смачними, самі заготовки дуже красиво виглядають на полицях і при подачі, особливо, якщо використовувати в рецепті невеликі томати.
Інгредієнти:

  • томати – 28 кг;

  • кисть винограду;

  • часник – 3-4 зубки;

  • бутони гвоздики – 8 шт.;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • горошини чорного перцю – 8 шт.;

  • кріп – 3 гілочки;

  • сіль – 25 г;

  • цукор – 15 р.


  • Приготування
    Перед тим, як закрити помідори з виноградом на зиму, підготуйте банки, добре промивши їх і обшпаривши разом з кришками. Добре промийте томати і приділіть особливу увагу ягід винограду. Оскільки поверхня винограду кишить дикими дріжджами, банки з консервацією можуть вибухнути, якщо не приділити час ретельної промивки ягід.
    На дно кожної з банок укладіть лавр, роздавлений часник, кріп і прянощі. Викладіть суміш з томатів і винограду в банки, на поверхню всипте сіль і цукор, потім залийте все окропом. Накрийте банки і залиште розсіл на 10 хвилин, після чого злийте його, повторно закип'ятіть і влийте назад. Загорніть банки і залиште охолонути, обгорнувши пледом, перед розміщенням на зберігання.

    Помідори з зеленим виноградом на зиму


    Помідори із зеленим або білим, виноградом на зиму можна урізноманітнити, додавши до стандартного набору складових нові овочі і фрукти. Так, наприклад, більш комплексний смак заготівлі забезпечує яблуко і селеру, які ми маємо намір включити в такий рецепт.
    Інгредієнти:

  • томати – 530 г;

  • білий виноград – 320 г;

  • яблуко – 115 г;

  • сіль – 55 г;

  • оцет – 45 мл;

  • цукор – 65 г;

  • часник – 3-4 зубки;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • стебло селери – 1 шт.;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • парасольки кропу – 2 шт.


  • Приготування
    Ціле яблуко розділіть на часточки. Стебло селери розділіть на невеликі шматочки. Томати і зняті з кисті ягоди винограду добре промийте і розподіліть в банках разом з скибочками яблука і селерою. Роздушіть часникові зубки і покладіть їх поверх. Туди ж відправте лаврові листочки і парасольки кропу. Засипте вміст банок сумішшю солі і цукру, а потім залийте все окропом. Поверхня заготовки залийте маслом і швидко закатайте.

    Консервовані помідори черрі з виноградом на зиму


    Особливо красиво при подачі виглядають невеликі помідори черрі, не надто відрізняються за розміром від самого винограду. Разом з цією сумішшю в банку можна відправити будь-які з ваших улюблених прянощів, а також зелень з городу: кріп, листя смородини, базилік.
    Інгредієнти:

  • томати – 14 кг;

  • білий виноград – 290 г;

  • зелень – 45 г;

  • солодкий перець – 280 м;

  • часник – 4 зубки;

  • сіль – 25 г;

  • цукор – 30 р.


  • Приготування
    Добре промивши томати і зняті з грона ягоди винограду, підготуйте і самі банки, ретельно промивши їх з содою і обсушивши. Промийте і перці очистіть від насіння, наріжте кружальцями. Роздушіть зубки часнику і покладіть їх на дно банок разом з обраної зеленню. Слідом розподіліть в банках овочі й виноград, зверху всипте сіль з цукром. Залийте вміст тари окропом, накрийте і залиште на 7-10 хвилин, після чого злийте утворився розсіл, знову доведіть його до кипіння і знову залийте вміст банок. Відразу ж загорніть банки і залиште охолоджуватися перевернутими.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:02
    Переглядів: 98