Помідори з виноградом на зиму
Помідори з виноградом на зиму виходять злегка солодкуватими і набувають вловимий виноградний аромат. Самі ж ягоди, після перебування в розсолі, перетворюються в незвичайну і смачну холодну закуску.
Крім того, що в результаті такого маринування томати виходять дивовижно смачними, самі заготовки дуже красиво виглядають на полицях і при подачі, особливо, якщо використовувати в рецепті невеликі томати.
Інгредієнти:
томати – 28 кг;
кисть винограду;
часник – 3-4 зубки;
бутони гвоздики – 8 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
горошини чорного перцю – 8 шт.;
кріп – 3 гілочки;
сіль – 25 г;
цукор – 15 р.
Приготування
Перед тим, як закрити помідори з виноградом на зиму, підготуйте банки, добре промивши їх і обшпаривши разом з кришками. Добре промийте томати і приділіть особливу увагу ягід винограду. Оскільки поверхня винограду кишить дикими дріжджами, банки з консервацією можуть вибухнути, якщо не приділити час ретельної промивки ягід.
На дно кожної з банок укладіть лавр, роздавлений часник, кріп і прянощі. Викладіть суміш з томатів і винограду в банки, на поверхню всипте сіль і цукор, потім залийте все окропом. Накрийте банки і залиште розсіл на 10 хвилин, після чого злийте його, повторно закип'ятіть і влийте назад. Загорніть банки і залиште охолонути, обгорнувши пледом, перед розміщенням на зберігання.
Помідори із зеленим або білим, виноградом на зиму можна урізноманітнити, додавши до стандартного набору складових нові овочі і фрукти. Так, наприклад, більш комплексний смак заготівлі забезпечує яблуко і селеру, які ми маємо намір включити в такий рецепт.
Інгредієнти:
томати – 530 г;
білий виноград – 320 г;
яблуко – 115 г;
сіль – 55 г;
оцет – 45 мл;
цукор – 65 г;
часник – 3-4 зубки;
рослинне масло – 45 мл;
стебло селери – 1 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
парасольки кропу – 2 шт.
Приготування
Ціле яблуко розділіть на часточки. Стебло селери розділіть на невеликі шматочки. Томати і зняті з кисті ягоди винограду добре промийте і розподіліть в банках разом з скибочками яблука і селерою. Роздушіть часникові зубки і покладіть їх поверх. Туди ж відправте лаврові листочки і парасольки кропу. Засипте вміст банок сумішшю солі і цукру, а потім залийте все окропом. Поверхня заготовки залийте маслом і швидко закатайте.
Особливо красиво при подачі виглядають невеликі помідори черрі, не надто відрізняються за розміром від самого винограду. Разом з цією сумішшю в банку можна відправити будь-які з ваших улюблених прянощів, а також зелень з городу: кріп, листя смородини, базилік.
Інгредієнти:
томати – 14 кг;
білий виноград – 290 г;
зелень – 45 г;
солодкий перець – 280 м;
часник – 4 зубки;
сіль – 25 г;
цукор – 30 р.
Приготування
Добре промивши томати і зняті з грона ягоди винограду, підготуйте і самі банки, ретельно промивши їх з содою і обсушивши. Промийте і перці очистіть від насіння, наріжте кружальцями. Роздушіть зубки часнику і покладіть їх на дно банок разом з обраної зеленню. Слідом розподіліть в банках овочі й виноград, зверху всипте сіль з цукром. Залийте вміст тари окропом, накрийте і залиште на 7-10 хвилин, після чого злийте утворився розсіл, знову доведіть його до кипіння і знову залийте вміст банок. Відразу ж загорніть банки і залиште охолоджуватися перевернутими.
Мариновані помідори з виноградом на зиму – рецепт
Крім того, що в результаті такого маринування томати виходять дивовижно смачними, самі заготовки дуже красиво виглядають на полицях і при подачі, особливо, якщо використовувати в рецепті невеликі томати.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як закрити помідори з виноградом на зиму, підготуйте банки, добре промивши їх і обшпаривши разом з кришками. Добре промийте томати і приділіть особливу увагу ягід винограду. Оскільки поверхня винограду кишить дикими дріжджами, банки з консервацією можуть вибухнути, якщо не приділити час ретельної промивки ягід.
На дно кожної з банок укладіть лавр, роздавлений часник, кріп і прянощі. Викладіть суміш з томатів і винограду в банки, на поверхню всипте сіль і цукор, потім залийте все окропом. Накрийте банки і залиште розсіл на 10 хвилин, після чого злийте його, повторно закип'ятіть і влийте назад. Загорніть банки і залиште охолонути, обгорнувши пледом, перед розміщенням на зберігання.
Помідори з зеленим виноградом на зиму
Помідори із зеленим або білим, виноградом на зиму можна урізноманітнити, додавши до стандартного набору складових нові овочі і фрукти. Так, наприклад, більш комплексний смак заготівлі забезпечує яблуко і селеру, які ми маємо намір включити в такий рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Ціле яблуко розділіть на часточки. Стебло селери розділіть на невеликі шматочки. Томати і зняті з кисті ягоди винограду добре промийте і розподіліть в банках разом з скибочками яблука і селерою. Роздушіть часникові зубки і покладіть їх поверх. Туди ж відправте лаврові листочки і парасольки кропу. Засипте вміст банок сумішшю солі і цукру, а потім залийте все окропом. Поверхня заготовки залийте маслом і швидко закатайте.
Консервовані помідори черрі з виноградом на зиму
Особливо красиво при подачі виглядають невеликі помідори черрі, не надто відрізняються за розміром від самого винограду. Разом з цією сумішшю в банку можна відправити будь-які з ваших улюблених прянощів, а також зелень з городу: кріп, листя смородини, базилік.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промивши томати і зняті з грона ягоди винограду, підготуйте і самі банки, ретельно промивши їх з содою і обсушивши. Промийте і перці очистіть від насіння, наріжте кружальцями. Роздушіть зубки часнику і покладіть їх на дно банок разом з обраної зеленню. Слідом розподіліть в банках овочі й виноград, зверху всипте сіль з цукром. Залийте вміст тари окропом, накрийте і залиште на 7-10 хвилин, після чого злийте утворився розсіл, знову доведіть його до кипіння і знову залийте вміст банок. Відразу ж загорніть банки і залиште охолоджуватися перевернутими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солодкі томати на зиму – рецепт
Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
Варення з винограду на зиму
Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.
Консервовані помідори з виноградом
Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.
Маринований виноград на зиму
Незважаючи на те, що в наших краях виноград частіше використовують в якості бази для вина, на ділі у ягід є маса різноманітних, куди більш
Компот з винограду на зиму – рецепти
Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій