Вернуться назад Распечатать

Консервовані помідори з виноградом

Консервовані помідори з виноградом
Якщо ви ще не пробували консервовані помідори з виноградом, неодмінно заготовте їх за запропонованими нижче рецептами і насолодитеся прекрасним і пікантним їх смаком. І томати і виноградини виходять просто відмінними. У першому рецепті виноград з природною кислинкою виступає в якості природного консерванту, і тому ми не додаємо оцет або лимонну кислоту.
Для консервування черрі додамо трохи лимонної кислоти , тому виноград можна взяти самий солодкий, в ідеалі без кісточок.

Мариновані помідори з виноградом - рецепт на зиму без оцту


Інгредієнти:

  • помідори свіжі – 14 кг;

  • білий виноград – 03 кг;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • парасолька кропу – 1 шт.;

  • петрушка (зелень) – 4 гілочки;

  • вишневі листочки – 4 шт.;

  • листки смородини чорної – 3 шт.;

  • болгарський перець солодкий – 190 г;

  • чорний і запашний перець (горошини) – по 5 шт.;

  • середнього розміру лаврове листя – 2 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо листочки і гілочки необхідної зелені. Споліскуємо їх, обсушуємо й укладаємо на дно сухої стерильної банки. Туди ж відправляємо солодкий перець. Його необхідно попередньо звільнити від насіння і плодоніжок і розрізати на кілька часточок. Часникові зубчики очищаємо, ріжемо навпіл і кидаємо також в банку. Додаємо разом з тим горошини чорного і запашного перцю і лаврові листи.
    Тепер черга томатів та винограду. Помідори миємо, обсушуємо й укладаємо в банку, чергуючи з невеликими фрагментами грон білого винограду. Останній в даному випадку не повинен бути занадто солодким. В крайньому випадку, можна взяти трохи недозрілі грона. Заповнену банку заливаємо крутим окропом, прикривають стерильною металевою кришкою і залишаємо хвилин на двадцять. По закінченні часу воду зливаємо в каструлю і ставимо на плиту для нагрівання. В цей час в кожну трилітрову банку насипаємо по одній столовій ложці солі і дві столові ложки цукрового піску.
    Після закипання води в каструлі проварюємо її хвилин п'ять, виливаємо знову в банку, тут же укупориваем кришку і перевертаємо посудина із заготівлею під теплу ковдру або плед для повільного остигання і самостерлизации.

    Консервовані помідори черрі з виноградом на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори черрі (без гілочок) – 11 кг;

  • білий виноград – 04 кг;

  • сіль кам'яна не йодована – 50 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • кислота лимонна – 10 г;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • кріп (зелень) – 05 пучка;

  • петрушка (зелень) – 4 гілочки;

  • вишневі листочки – 4 шт.;

  • листочки смородини чорної – 3 шт.;

  • болгарський перець солодкий – 190 г;

  • чорний і запашний перець (горошини) – по 5 шт.;

  • середнього розміру лаврове листя – 2 шт.


  • Приготування
    Для консервування помідорів черрі з виноградом томати знімаємо з гілочок, позбавляє від плодоніжок, а виноградинки відриваємо з грон. На дно стерильних скляних банок укладаємо листочки вишні і смородини, а також гілочки петрушки і кропу. Всю зелень необхідно попередньо сполоснути і обсушити. Кидаємо також у банку горошини перцю чорного і духмяного, лаврове листя, шматочки болгарського перцю, попередньо очищеного від насіння і плодоніжок. Туди ж відправляємо очищені й розрізані навпіл часникові зубці.
    Тепер споліскуємо і обсушуємо томати черрі і виноградини, після чого шарами вкладаємо їх у банки. Заливаємо після цього вміст банок крутим окропом і залишаємо хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу воду зливаємо, відмірюючи одночасно її обсяг. На один літр злитої рідини додаємо по дві столові ложки цукрового піску і солі, а після її закипання ще і по чайній ложці лимонної кислоти.
    Заливаємо киплячим маринадом черрі з виноградом в банках, укупориваем кришками і ставимо дном догори під теплий плед або ковдру для природної самостерилизации.