Маринований терен
Дуже часто багато господинь, які мають на своїй присадибній ділянці невибагливий колючий терновий кущ з темно-синіми плодами, навіть не уявляють, що крім компоту, наливки і варення з них можна зробити приголомшливу несолодке закуску, яка може імітувати смак улюблених оливок або ж просто стати ідеальним доповненням до м'ясних або іншим несолодким страв. Для цього терен потрібно правильно замаринувати, а як це зробити, ви дізнаєтеся з рецептів нижче.
Інгредієнти:
терен – 19 кг;
листя естрагону – за смаком;
лаврові листи середнього розміру – 2 шт.;
цукровий пісок – 25 г;
сіль кам'яна не йодована – 30 г;
вода очищена – 09 л;
оцет (9%) – 70 мл
Приготування
Приступаючи до приготування даної заготовки, моєму терен під проточною водою і позбавляє від плодоніжок. Тепер необхідно кожну ягідку наколоти акуратно тонкою голкою. Це дозволить зберегти цілісність терну при маринуванні і як наслідок його красивий зовнішній вигляд. Поміщаємо підготовлені плоди в підходящу ємність і заливаємо на п'ятнадцять хвилин окропом.
За цей час подрібнюємо листочки естрагону і розмелюємо в ступці лаврове листя. З терну зливаємо воду, а самі плоди укладаємо в стерильну суху ємність, пересипаючи шари подрібненої лаврушкой і нарубаним естрагоном. На літр злитою з терну рідини додаємо по столовій ложці цукру і солі кам'яної не йодованої, підігріваємо маринад до кипіння і розчинення всіх кристалів, після чого вливаємо оцет і заливаємо отриманою сумішшю терен зі спеціями в банку. Укупориваем ємність герметично, перевертаємо на кришку і прикриваємо теплим пледом або ковдрою для природної самостерилизации і повільного остигання.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
терен – 800 г або скільки поміститься;
зубці часникові – 2-3 шт.;
зелень кінзи, петрушки, базиліка, естрагону – за смаком;
лаврові листи середнього розміру – 2 шт.;
перець горошинами - 4-5 шт.;
цукор – 10 г;
Для розсолу:
вода фільтрована – 1 л;
сіль поварена не йодована – 170 г;
оцет винний.
Приготування
Маринований терн за цим рецептом виходить неймовірно пікантним і смачним. Така закуска чудово доповнить м'ясні страви, а отриманий маринад з банки з терном можна буде використовувати в якості заправки до салатів або ж як основу для приготування більш складних соусів.
Для реалізації ідеї вибираємо стиглий, але щільний терен без пошкоджень і вм'ятин, позбавляємо плоди від плодоніжок і добре промиваємо під проточною водою. Також як і в попередньому рецепті наколюємо кожну ягоду голкою для збереження цілісності.
Готуємо банки, миємо їх, стерилізуємо будь-яким доступним і зручним способом і на дно кожної кидаємо лаврові листочки, горошини перцю і очищені й розрізані на кілька частин часникові зубці. Тепер заповнюємо ємність підготовленим терном, пересипаючи шари попередньо помитою, обсушенной, а потім нарубаної свіжої зеленню. Можна також доповнити зелень при цьому пластинами часничку.
Всипаємо в кожну ємність також і цукровий пісок. У літр води додаємо сіль кам'яну не йодовану, проварюємо розсіл протягом трьох хвилин і заливаємо в банку, заповнюючи її лише наполовину. Далі доповнюємо відсутній обсяг доверху винним оцтом, укупориваем посудину прокип'яченої кришкою і ставимо в прохолодне і затемнене місце для зберігання.
Такий маринований терен азербайджанською добре зберігається і при кімнатних умовах. Необхідно тільки забезпечити стерильність посуду і правильність обробки всіх компонентів закуски.
Терен, маринований на зиму як оливки – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування даної заготовки, моєму терен під проточною водою і позбавляє від плодоніжок. Тепер необхідно кожну ягідку наколоти акуратно тонкою голкою. Це дозволить зберегти цілісність терну при маринуванні і як наслідок його красивий зовнішній вигляд. Поміщаємо підготовлені плоди в підходящу ємність і заливаємо на п'ятнадцять хвилин окропом.
За цей час подрібнюємо листочки естрагону і розмелюємо в ступці лаврове листя. З терну зливаємо воду, а самі плоди укладаємо в стерильну суху ємність, пересипаючи шари подрібненої лаврушкой і нарубаним естрагоном. На літр злитою з терну рідини додаємо по столовій ложці цукру і солі кам'яної не йодованої, підігріваємо маринад до кипіння і розчинення всіх кристалів, після чого вливаємо оцет і заливаємо отриманою сумішшю терен зі спеціями в банку. Укупориваем ємність герметично, перевертаємо на кришку і прикриваємо теплим пледом або ковдрою для природної самостерилизации і повільного остигання.
Терен, маринований азербайджанською з зеленню і часником
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
Для розсолу:
Приготування
Маринований терн за цим рецептом виходить неймовірно пікантним і смачним. Така закуска чудово доповнить м'ясні страви, а отриманий маринад з банки з терном можна буде використовувати в якості заправки до салатів або ж як основу для приготування більш складних соусів.
Для реалізації ідеї вибираємо стиглий, але щільний терен без пошкоджень і вм'ятин, позбавляємо плоди від плодоніжок і добре промиваємо під проточною водою. Також як і в попередньому рецепті наколюємо кожну ягоду голкою для збереження цілісності.
Готуємо банки, миємо їх, стерилізуємо будь-яким доступним і зручним способом і на дно кожної кидаємо лаврові листочки, горошини перцю і очищені й розрізані на кілька частин часникові зубці. Тепер заповнюємо ємність підготовленим терном, пересипаючи шари попередньо помитою, обсушенной, а потім нарубаної свіжої зеленню. Можна також доповнити зелень при цьому пластинами часничку.
Всипаємо в кожну ємність також і цукровий пісок. У літр води додаємо сіль кам'яну не йодовану, проварюємо розсіл протягом трьох хвилин і заливаємо в банку, заповнюючи її лише наполовину. Далі доповнюємо відсутній обсяг доверху винним оцтом, укупориваем посудину прокип'яченої кришкою і ставимо в прохолодне і затемнене місце для зберігання.
Такий маринований терен азербайджанською добре зберігається і при кімнатних умовах. Необхідно тільки забезпечити стерильність посуду і правильність обробки всіх компонентів закуски.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
Розсіл для огірків на зиму
Розібратися у величезній кількості рецептів різноманітних закруток допоможуть рекомендації в цій статті. Далі підкажемо тільки самі прості й
Засолювання огірків в пакеті без розсолу
Збагнути швидко закуску з малосольних огірочків - не проблема! Скористайтеся наведеними далі рецептами, і ви дізнаєтеся, як солити овочі без звичного
Наливка з терну
Не всім подобається терпкий смак терну, тому багато господині намагаються заготовлювати з нього всілякі ласощі або пікантні соуси, маскирую кислий
Компот із терну на зиму
Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.