» » Засолювання огірків в пакеті без розсолу

Засолювання огірків в пакеті без розсолу

Засолювання огірків в пакеті без розсолу
Для тих, хто ще не випробував ідею засолювання огірків в пакеті, пропонуємо варіації рецептів такої заготовки. Малосольні огірочки готуються без участі розсолу у власному соку, і завдяки цьому виходять ще більш смачними і ароматними.

Швидкі малосольні огірки в пакет без розсолу – рецепт


Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 15 кг;

  • сіль кам'яна не йодована – 40 г;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • великі часникові зубці – 4-5 шт.;

  • кріп (зелень з парасольками) – 1 пучок середнього розміру;

  • лист лавра (великий) – 1 шт.


  • Приготування
    Для засолювання в пакеті без розсолу вибираємо огірки невеликого розміру (не більше десяти сантиметрів в довжину). В ідеалі плоди повинні бути зібрані в той же день, так вони вийдуть максимально хрусткими. Якщо ви купуєте продукт на ринку і не впевнені в його свіжості, то його потрібно помістити на декілька годин в холодну воду, щоб відновити втрачену вологу. Тим же методом можна позбутися небажаної гіркоти в огірках, якщо така є.
    Вибрані і при необхідності вимочені огірочки моєму ретельно, позбавляє від кінчиків, зрізавши їх гострим ножем, і укладаємо в щільний поліетиленовий пакет. Туди ж насипаємо необхідну кількість солі і цукру, закладаємо попередньо очищені і нарізані часточками або пластинами часникові зубчики і довільно гілочки кропу. Кидаємо також до огірків лавровий листочок і при бажанні доповнюємо композицію горошинами перцю або іншими прянощами на свій смак. Зав'язуємо краю пакета, попередньо випустивши по максимуму повітря, струшуємо вміст ретельно для рівномірного розподілу солі, цукру і спецій, поміщаємо заготовку в зручну посудину і маємо її на полиці холодильника мінімум на шість годин.

    Швидка засолювання огірків шматочками в пакеті без розсолу


    Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 950 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 25 г;

  • великі часникові зубці – 2 шт.;

  • кріп і петрушка (зелень) – 1 спільний пучок невеликого розміру;

  • листя смородини (при наявності) – 3 шт.


  • Приготування
    Якщо є необхідність зробити малосольні огірочки ще швидше, то можна скористатися цим рецептом. Для його реалізації замочуємо свіжі огірки на деякий час у холодній воді, після чого моєму їх, обрізаємо кінчики, а самі плоди розрізаємо на чотири поздовжніх часточки.
    Укладаємо заготовки в пакет і беремося за приготування пряної сухої суміші. Для цього насипаємо в піалу сіль, видавлюємо туди ж очищені часникові зубчики, додаємо дрібно нарізану зелень кропу і петрушки, а також кидаємо листочки смородини (при наявності). Розминаємо все трохи руками і викладаємо до огірочків. Випускаємо з пакету повітря по максимуму, зав'язуємо його герметично і струшуємо вміст добряче.
    Для швидкого засолу необхідно залишити заготовку на столі при кімнатних умовах і через тридцять-сорок хвилин смачні малосольні огірочки порадують вас своїм пікантним малосольні і разом з тим ще свіжим смаком.

    Малосольні огірки в пакет без розсолу з гірчицею


    Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 950 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 25 г;

  • великі часникові зубці – 2 шт.;

  • мелена суміш перців – 2 щіпки;

  • кріп (зелень) – 1 пучок невеликого розміру;

  • гірчиця суха – 10 р.


  • Приготування
    За даним рецептом огірочки виходять більш пікантними і гострими. Їх можна засолити в пакеті цілком або, як і в попередньому рецепті для швидкого приготування, розрізати на часточки.
    Споліскуємо невеликі свіжі огірочки під проточною водою і замочуємо хвилин на тридцять у холодній воді. Після цього відрізаємо кінчики, при бажанні розрізаємо плоди на часточки і укладаємо в щільний пакет. Насипаємо туди ж сіль, гірчичний порошок і мелений перчик (в ідеалі суміш кількох видів). Часникові зубці очищаємо, видавлюємо через прес і додаємо в пакет до інших компонентів. Зав'язуємо краю пакета, струшуємо вміст ретельно і залишаємо на полиці холодильника на кілька годин. Для швидкого засолу шматочками можна залишити огірочки в кімнаті на сорок хвилин.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:57
    Переглядів: 53