» » Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт

Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт

Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт
Як не крути, але одних солоних огірків в банках буде замало, адже влітку теж хочеться похрумтіти соліннями, нехай навіть і не володіють таким вираженим смаком, як у зимових заготовок. Рецепт швидких малосольних огірків в розсолі – ідеальний варіант як раз для таких випадків.

Швидкий спосіб засолювання малосольних огірків


Вибираючи огірки для засолювання, в першу чергу звертайте увагу на їх зрілість (огірки повинні бути налиті соком, хрусткими), а в другу – на розмір. Для того, щоб кожен з огірків просолился рівномірно, бажано, щоб вони були максимально однаковими.
Інгредієнти:

  • огірки – 16 кг;

  • часник – 4-6 зубчиків;

  • листя смородини і хрону – по 8 шт.;

  • горошини перцю – 5 шт.


  • Приготування
    Для збереження максимальної хрусткості, перед приготуванням огірки бажано замочити в крижаній воді хоча б на пару годин. Втім, якщо часу на подібні маніпуляції не залишилося, цей крок можна пропустити.
    Зріжте хвостики з обох сторін плода, при необхідності огірки розріжте навпіл або на четвертинки, щоб підрівняти їх за розміром. Порубаєте часник і викладіть його на дно емальованої посуду разом з половиною зелені і перцем. Зверху покладіть огірки, накрийте їх залишилася зеленню. В залежності від обсягу використовуваної посуду, підготуйте необхідну кількість рідини для маринаду. Доведіть цю рідину до кипіння, змішайте з сіллю з розрахунку 25 г на літр води. Залиті огірки накрийте кришкою, поставте прес зверху і залиште все до охолодження.
    Дотримуючись цього традиційного способу приготування, ви отримаєте малосольні огірки вже через добу.

    Швидкі малосольні огірки в банку


    В рамках цього незвичайного рецепта свіжі огірочки маринуються в банках з скибками житнього хліба. Останній, за рахунок вмісту дріжджів, сприяє швидкому бродінню, а отже і прискорює приготування.
    Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 740 г;

  • скибочка житнього хліба;

  • гілочки кропу – 4 шт.;

  • цукор – 15 г;

  • сіль – 55 г;

  • коріандр – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Зі свіжих огірків зріжте кінчики. Скибочка хліба обернути марлею. На дно посуду покласти пару гілочок кропу, щіпку коріандру, а потім додайте і самі огірочки. Приготуйте простий маринад, довівши літр води до кипіння і всипати сіль з цукром. Киплячим маринадом залийте вміст банок, викладіть решту петрушку, коріандр і покладіть скибочку хліба в марлі. Залиште банку під гнітом на добу в теплі, а потім приберіть гніт і хліб, дайте огірочків постояти в холодильнику перед подачею.

    Малосольні огірки в пакет: швидкий спосіб


    Одним з найбільш швидких вважається спосіб заготівлі огірків в пакеті. На відміну від попередніх варіацій, в цьому рецепті вам не знадобиться розсіл, це холодний спосіб, з допомогою якого малосольні огірки можна буде отримати в найкоротші терміни.
    Інгредієнти:

  • огірки – 980 р;

  • сіль – 25 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • кріп – пучок.


  • Приготування
    З вечора підготуйте огірки, розділивши їх навпіл і попередньо зрізавши кінчики. Дрібно порубаєте часник і змішайте його разом з огірками і сіллю. Додайте рубаний кріп. Зав'яжіть пакет і добре струсіть його вміст, щоб складові перемішалися між собою. На цьому приготування малосольних огірків швидким способом завершено, залиште пакет на всю ніч, а вранці знімайте пробу, попередньо знявши з поверхні залишки солі з допомогою серветки.

    Хрусткі малосольні огірки швидкого приготування в банку


    Інгредієнти:

  • огірки – 07 кг;

  • часник – 4 зубки;

  • горілка – 540 мл;

  • сіль – 25 г;

  • цукор – 10 г;

  • насіння гірчиці – 1 ст. ложка;

  • горошини перцю – 3 шт.;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • суміш зелені (листя вишні, смородини, лавр).


  • Приготування
    Кінчики огірків зріжте і укладіть їх у банку пошарово з зеленню та спеціями. Залийте все киплячим розсолом з води і солі, а потім залиште в теплі на всю ніч. Перед дегустацією малосольні огірки з гірчицею швидкого приготування охолоджують.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:58
    Переглядів: 326