Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Малосольні огірки в розсолі швидкого приготування

Малосольні огірки в розсолі швидкого приготування

22-09-2016, 20:58
694
Малосольні огірки в розсолі швидкого приготування
Ідеальна пора для консервування огірків – середина липня, коли на грядках встигають тонкокорі плоди, здатні рівномірно просочитися розсолом. Докладно про кількох способи заготівлі малосольних огірків в розсолі швидкого приготування ми розповімо в цьому матеріалі.

Швидкі малосольні огірки в гарячому розсолі – рецепт


Перед початком приготування переконайтеся, що вибрали правильні огірки, ідеально підходять овочі невеликі, пухирчасті, хрусткі і тонкокорі. Всі огірки повинні бути приблизно однакового розміру (так вони просолятся найбільш рівномірно), однорідного насичено зеленого кольору і без гіркоти.
Також зверніть увагу на якість води, на відміну від звичайних солоних огірків, якість води тут безпосередньо позначається на якості самої заготовки.
Інгредієнти:

  • огірки – 26 кг;

  • часник – 1/2 головки;

  • парасольки кропу – 4 шт.;

  • запашний перець (горошок) – 2 ч. ложки;

  • листя смородини – 20 шт.;

  • сіль – 155 р.


  • Приготування
    Перед тим, як швидко приготувати малосольні огірки в розсолі, овочі неодмінно варто замочити. Попереднє вимочування додасть огіркам пружності і хрусткості. Затока попередньо промиті огірки холодною водою, залиште їх на пару годин, а потім приступайте до підготовки розсолу.
    Порубаєте часник і нарвете листя смородини, щоб вони віддали максимум свого аромату. Викладіть половину часнику, смородини, перцю і парасольок кропу на дно емальованої каструлі. Зверху покладіть половину огірків і знову повторіть шари. Приготуйте розсіл, розвівши сіль в гарячій воді. Залийте гарячим розсолом вміст каструлі, накрийте і залиште під пресом на добу.

    Хрусткі малосольні огірки в розсолі швидкого приготування


    Якщо в поспіху ви не можете виділити цілий день на приготування малосольних овочів, то скористайтеся цим експрес-рецептом. В його рамках не використовується розсіл в його класичному вигляді, огірки витримуються в концентрованої суміші лимонного соку, перцю і солі.
    Ще більше прискорити засолку допоможе нарізка плодів на шматочки, так розсіл буде безпосередньо контактувати з м'якоттю.
    Інгредієнти:

  • огірки – 12 кг;

  • перець горошком – 4-5 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 35 г;

  • стебла кропу – 8-10 шт.


  • Приготування
    Якщо у вас є зайва година часу, то використовуйте його для вимочування цілих огірків в холодній воді.
    Приготуйте суху суміш з солі, цукру і перцю, розтерши інгредієнти в ступі. Зніміть цедру з лимонів і видавіть сік. Грюкніть по кожному з огірків плоскою стороною ножа або тим же товкачем, щоб плід розколовся. Розріжте кожен з огірків навпіл і змішайте з сумішшю спецій, цитрусовим соком і цедрою. Зверху посипте все ще 20 грамів солі і викладіть зелень кропу. Залиште огірки на півгодини-годину, а потім промокніть кожен серветкою, щоб позбутися від залишків солі на поверхні. Швидкі малосольні огірки в розсолі готові.

    Швидкий спосіб приготування малосольних огірків в розсолі


    Інгредієнти:

  • огірки – 11 кг;

  • часник – 4 зубки;

  • сіль – 25 г;

  • зелень на вибір (смородина, хрін , кріп і ін).


  • Приготування
    Розділіть кожен з промитих огірків навпіл, покладіть половинки в пакет. В ступі розітріть часникові зубки разом з сіллю і відправте також пасту в пакет. Нарвете обрану зелень і покладіть її до решти інгредієнтів. Добре зав'язавши пакет, потрясіть його, щоб покрити кожну з половинок. Залиште огірки під пресом в холодильнику на годину і більше, а потім знімайте пробу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смачні малосольні огірки швидкого приготування в розсолі
    Смачні малосольні огірки швидкого приготування в розсолі
    Не завжди хочеться чекати, поки домашня консервація добре просолится, адже часом так хочеться з'їсти щось солоненьке вже через пару днів після
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт
    Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт
    Спробуйте зробити шалено смачні хрусткі малосольні огірочки самим швидким способом. Їх приготування і засолювання зазвичай займає декілька годин, але
    Засолювання огірків в пакеті без розсолу
    Засолювання огірків в пакеті без розсолу
    Збагнути швидко закуску з малосольних огірочків - не проблема! Скористайтеся наведеними далі рецептами, і ви дізнаєтеся, як солити овочі без звичного
    Малосольні огірки - рецепт
    Малосольні огірки - рецепт
    Хрусткі малосольні огірочки традиційна страва на новорічному столі. А адже ласувати цією закускою можна не лише в зиязикай час! У цьому матеріалі ви
    Соління огірків
    Соління огірків
    На прилавках супермаркетів круглий рік лежать овочі і фрукти, які доступні за ціною багатьом. Чому ж більшість домогосподарок продовжує запасатися