Ідеальна пора для консервування огірків – середина липня, коли на грядках встигають тонкокорі плоди, здатні рівномірно просочитися розсолом. Докладно про кількох способи заготівлі малосольних огірків в розсолі швидкого приготування ми розповімо в цьому матеріалі.
Швидкі малосольні огірки в гарячому розсолі – рецепт
Перед початком приготування переконайтеся, що вибрали правильні огірки, ідеально підходять овочі невеликі, пухирчасті, хрусткі і тонкокорі. Всі огірки повинні бути приблизно однакового розміру (так вони просолятся найбільш рівномірно), однорідного насичено зеленого кольору і без гіркоти.
Також зверніть увагу на якість води, на відміну від звичайних солоних огірків, якість води тут безпосередньо позначається на якості самої заготовки.
Інгредієнти: огірки – 26 кг; часник – 1/2 головки; парасольки кропу – 4 шт.; запашний перець (горошок) – 2 ч. ложки; листя смородини – 20 шт.; сіль – 155 р. Приготування Перед тим, як швидко приготувати малосольні огірки в розсолі, овочі неодмінно варто замочити. Попереднє вимочування додасть огіркам пружності і хрусткості. Затока попередньо промиті огірки холодною водою, залиште їх на пару годин, а потім приступайте до підготовки розсолу.
Порубаєте часник і нарвете листя смородини, щоб вони віддали максимум свого аромату. Викладіть половину часнику, смородини, перцю і парасольок кропу на дно емальованої каструлі. Зверху покладіть половину огірків і знову повторіть шари. Приготуйте розсіл, розвівши сіль в гарячій воді. Залийте гарячим розсолом вміст каструлі, накрийте і залиште під пресом на добу.
Хрусткі малосольні огірки в розсолі швидкого приготування
Якщо в поспіху ви не можете виділити цілий день на приготування малосольних овочів, то скористайтеся цим експрес-рецептом. В його рамках не використовується розсіл в його класичному вигляді, огірки витримуються в концентрованої суміші лимонного соку, перцю і солі.
Ще більше прискорити засолку допоможе нарізка плодів на шматочки, так розсіл буде безпосередньо контактувати з м'якоттю.
Інгредієнти: огірки – 12 кг; перець горошком – 4-5 шт.; лимон – 1 шт.; цукор – 10 г; сіль – 35 г; стебла кропу – 8-10 шт. Приготування Якщо у вас є зайва година часу, то використовуйте його для вимочування цілих огірків в холодній воді.
Приготуйте суху суміш з солі, цукру і перцю, розтерши інгредієнти в ступі. Зніміть цедру з лимонів і видавіть сік. Грюкніть по кожному з огірків плоскою стороною ножа або тим же товкачем, щоб плід розколовся. Розріжте кожен з огірків навпіл і змішайте з сумішшю спецій, цитрусовим соком і цедрою. Зверху посипте все ще 20 грамів солі і викладіть зелень кропу. Залиште огірки на півгодини-годину, а потім промокніть кожен серветкою, щоб позбутися від залишків солі на поверхні. Швидкі малосольні огірки в розсолі готові.
Швидкий спосіб приготування малосольних огірків в розсолі
Інгредієнти: огірки – 11 кг; часник – 4 зубки; сіль – 25 г; зелень на вибір (смородина, хрін , кріп і ін). Приготування Розділіть кожен з промитих огірків навпіл, покладіть половинки в пакет. В ступі розітріть часникові зубки разом з сіллю і відправте також пасту в пакет. Нарвете обрану зелень і покладіть її до решти інгредієнтів. Добре зав'язавши пакет, потрясіть його, щоб покрити кожну з половинок. Залиште огірки під пресом в холодильнику на годину і більше, а потім знімайте пробу.