Дуже часто багато господинь, які мають на своїй присадибній ділянці невибагливий колючий терновий кущ з темно-синіми плодами, навіть не уявляють, що крім компоту, наливки і варення з них можна зробити приголомшливу несолодке закуску, яка може імітувати смак улюблених оливок або ж просто стати ідеальним доповненням до м'ясних або іншим несолодким страв. Для цього терен потрібно правильно замаринувати, а як це зробити, ви дізнаєтеся з рецептів нижче.
Терен, маринований на зиму як оливки – рецепт
Інгредієнти: терен – 19 кг; листя естрагону – за смаком; лаврові листи середнього розміру – 2 шт.; цукровий пісок – 25 г; сіль кам'яна не йодована – 30 г; вода очищена – 09 л; оцет (9%) – 70 мл Приготування Приступаючи до приготування даної заготовки, моєму терен під проточною водою і позбавляє від плодоніжок. Тепер необхідно кожну ягідку наколоти акуратно тонкою голкою. Це дозволить зберегти цілісність терну при маринуванні і як наслідок його красивий зовнішній вигляд. Поміщаємо підготовлені плоди в підходящу ємність і заливаємо на п'ятнадцять хвилин окропом.
За цей час подрібнюємо листочки естрагону і розмелюємо в ступці лаврове листя. З терну зливаємо воду, а самі плоди укладаємо в стерильну суху ємність, пересипаючи шари подрібненої лаврушкой і нарубаним естрагоном. На літр злитою з терну рідини додаємо по столовій ложці цукру і солі кам'яної не йодованої, підігріваємо маринад до кипіння і розчинення всіх кристалів, після чого вливаємо оцет і заливаємо отриманою сумішшю терен зі спеціями в банку. Укупориваем ємність герметично, перевертаємо на кришку і прикриваємо теплим пледом або ковдрою для природної самостерилизации і повільного остигання.
Терен, маринований азербайджанською з зеленню і часником
Інгредієнти: Розрахунок на одну літрову банку:
терен – 800 г або скільки поміститься; зубці часникові – 2-3 шт.; зелень кінзи, петрушки, базиліка, естрагону – за смаком; лаврові листи середнього розміру – 2 шт.; перець горошинами - 4-5 шт.; цукор – 10 г; Для розсолу:
вода фільтрована – 1 л; сіль поварена не йодована – 170 г; оцет винний. Приготування Маринований терн за цим рецептом виходить неймовірно пікантним і смачним. Така закуска чудово доповнить м'ясні страви, а отриманий маринад з банки з терном можна буде використовувати в якості заправки до салатів або ж як основу для приготування більш складних соусів.
Для реалізації ідеї вибираємо стиглий, але щільний терен без пошкоджень і вм'ятин, позбавляємо плоди від плодоніжок і добре промиваємо під проточною водою. Також як і в попередньому рецепті наколюємо кожну ягоду голкою для збереження цілісності.
Готуємо банки, миємо їх, стерилізуємо будь-яким доступним і зручним способом і на дно кожної кидаємо лаврові листочки, горошини перцю і очищені й розрізані на кілька частин часникові зубці. Тепер заповнюємо ємність підготовленим терном, пересипаючи шари попередньо помитою, обсушенной, а потім нарубаної свіжої зеленню. Можна також доповнити зелень при цьому пластинами часничку.
Всипаємо в кожну ємність також і цукровий пісок. У літр води додаємо сіль кам'яну не йодовану, проварюємо розсіл протягом трьох хвилин і заливаємо в банку, заповнюючи її лише наполовину. Далі доповнюємо відсутній обсяг доверху винним оцтом, укупориваем посудину прокип'яченої кришкою і ставимо в прохолодне і затемнене місце для зберігання.
Такий маринований терен азербайджанською добре зберігається і при кімнатних умовах. Необхідно тільки забезпечити стерильність посуду і правильність обробки всіх компонентів закуски.