Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Наливка з терну

Наливка з терну

22-09-2016, 20:35
2 946
Наливка з терну
Наливка з терну виходить приголомшливо ароматною, з приємною кислинкою і ледь помітною терпкою ноткою. Далі ми запропонуємо рецепти приготування такого напою в домашніх умовах, з яких кожен зможе підібрати для себе найбільш підходящий варіант. Любителі градуси оцінять спосіб приготування настоянки на горілці, а поціновувачам м'якого класичного смаку або пряної нотки більше сподобається рецепт без додавання спиртного.

Як зробити наливку з терену в домашніх умовах – рецепт без горілки


Інгредієнти:

  • терен – 82 кг;

  • цукровий пісок – 31 кг;

  • фільтрована вода – 410 мл


  • Приготування
    Наливка з терну без горілки по класичному рецепту готується практично також як і будь-яке домашнє вино. Якщо ви хоча б раз готували таке самостійно, то зробити терновий напій буде легко і просто.
    Зібраний терен перед переробкою не моє, а при сильних забрудненнях тільки протираємо чистою ганчірочкою. Позбавляємо плоди від кісточок, покласти отриману м'якоть, в чистий посуд, придатний для готування наливки, додаємо цукор і воду і ретельно перемішуємо. Залишаємо ємність у теплому світлому місці на дві-три доби, прикривши шийку тканиною або марлею. Два рази в день збовтуємо вміст гарненько або перемішуємо дерев'яною ложкою або товкачиком.
    Після появи явних ознак бродіння надягаємо на шийку посудини рукавичку з проколоті голкою пальцем або ж встановлюємо гідрозатвор. Подальше бродіння повинно відбуватися вже в затемненому місці при кімнатних умовах. Весь процес може зайняти від одного до двох місяців, а про його закінчення буде свідчити відсутність повітряних бульбашок в ємності системи гідрозатвори або ж опустилася рукавичка.
    Тепер зливаємо наливку з осаду і отфильтровываем кілька разів через складену в кілька разів марлю. Розливаємо напій по пляшках під зав'язку, укупориваем і розташовуємо в льосі або підвалі для настоювання мінімум на два місяці.

    Наливка з терну – рецепт з горілкою


    Інгредієнти:

  • терен – 2 кг;

  • горілка – 2 л;

  • цукровий пісок – 04 кг


  • Приготування
    Для реалізації даного рецепту терен позбавляємо від плодоніжок і кісточок, а отриману м'якоть перемішуємо з цукровим піском і поміщаємо в скляну банку або бутель. Маємо посудина із заготівлею в теплі на два дні, після чого вливаємо до ягідної солодкої маси горілку чи розведений до ідентичною фортеці спирт, укупориваем посудину і залишаємо в затемненому місці при кімнатних умовах на два тижні, перші сім днів щодня інтенсивно збовтуючи вміст.
    По закінченні часу наливку проціджуємо через складений вчетверо марлевий відріз і віджимаємо теренову м'якоть, після чого додатково отфильтровываем напій з допомогою ватного тампона і лійки. Залишилося тільки розлити наливку з підготовленим пляшках, закупорити і поставити в прохолодне місце на зберігання.
    Наливка на горілці, приготована за цим рецептом, придатна до вживання відразу ж, але більш благородний і збалансований смак вона все ж набуває після двомісячної витримки.

    Наливка з терну – старий бабусин рецепт


    Інгредієнти:

  • терен – 2 кг;

  • вода – 100 мл;

  • гілочка м'яти – 1 шт.;

  • листя чорної смородини – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 750 р.


  • Приготування
    За бабусиним рецептом приготувати наливку зовсім просто. Немитий терен позбавляємо від кісточок і пересипаємо в банку цукром. Додаємо також при цьому смородинові листя і гілочку м'яти. Вливаємо після цього воду, прикриваємо ємність тканиною або марлею і ставимо в тепло на місяць, щодня збовтуючи. По закінченні часу наливку проціджуємо, отфильтровываем і розливаємо по пляшках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з шовковиці в домашніх умовах
    Наливка з шовковиці в домашніх умовах
    Для любителів домашнього алкоголю пропонуємо кілька рецептів приготування шовковичній наливки. Напій виходить насиченого кольору, дуже солодким і
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
    Наливка з чорної смородини
    Наливка з чорної смородини
    Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
    Наливка з сливи
    Наливка з сливи
    Наливка - це смачний алкогольний домашній напій, який роблять з ягід, фруктів, варення і джемів. І сьогодні ми вам розповімо, як зробити чудову
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів