Наливка з терну виходить приголомшливо ароматною, з приємною кислинкою і ледь помітною терпкою ноткою. Далі ми запропонуємо рецепти приготування такого напою в домашніх умовах, з яких кожен зможе підібрати для себе найбільш підходящий варіант. Любителі градуси оцінять спосіб приготування настоянки на горілці, а поціновувачам м'якого класичного смаку або пряної нотки більше сподобається рецепт без додавання спиртного.
Як зробити наливку з терену в домашніх умовах – рецепт без горілки
Інгредієнти: терен – 82 кг; цукровий пісок – 31 кг; фільтрована вода – 410 мл Приготування Наливка з терну без горілки по класичному рецепту готується практично також як і будь-яке домашнє вино. Якщо ви хоча б раз готували таке самостійно, то зробити терновий напій буде легко і просто.
Зібраний терен перед переробкою не моє, а при сильних забрудненнях тільки протираємо чистою ганчірочкою. Позбавляємо плоди від кісточок, покласти отриману м'якоть, в чистий посуд, придатний для готування наливки, додаємо цукор і воду і ретельно перемішуємо. Залишаємо ємність у теплому світлому місці на дві-три доби, прикривши шийку тканиною або марлею. Два рази в день збовтуємо вміст гарненько або перемішуємо дерев'яною ложкою або товкачиком.
Після появи явних ознак бродіння надягаємо на шийку посудини рукавичку з проколоті голкою пальцем або ж встановлюємо гідрозатвор. Подальше бродіння повинно відбуватися вже в затемненому місці при кімнатних умовах. Весь процес може зайняти від одного до двох місяців, а про його закінчення буде свідчити відсутність повітряних бульбашок в ємності системи гідрозатвори або ж опустилася рукавичка.
Тепер зливаємо наливку з осаду і отфильтровываем кілька разів через складену в кілька разів марлю. Розливаємо напій по пляшках під зав'язку, укупориваем і розташовуємо в льосі або підвалі для настоювання мінімум на два місяці.
Наливка з терну – рецепт з горілкою
Інгредієнти: терен – 2 кг; горілка – 2 л; цукровий пісок – 04 кг Приготування Для реалізації даного рецепту терен позбавляємо від плодоніжок і кісточок, а отриману м'якоть перемішуємо з цукровим піском і поміщаємо в скляну банку або бутель. Маємо посудина із заготівлею в теплі на два дні, після чого вливаємо до ягідної солодкої маси горілку чи розведений до ідентичною фортеці спирт, укупориваем посудину і залишаємо в затемненому місці при кімнатних умовах на два тижні, перші сім днів щодня інтенсивно збовтуючи вміст.
По закінченні часу наливку проціджуємо через складений вчетверо марлевий відріз і віджимаємо теренову м'якоть, після чого додатково отфильтровываем напій з допомогою ватного тампона і лійки. Залишилося тільки розлити наливку з підготовленим пляшках, закупорити і поставити в прохолодне місце на зберігання.
Наливка на горілці, приготована за цим рецептом, придатна до вживання відразу ж, але більш благородний і збалансований смак вона все ж набуває після двомісячної витримки.
Наливка з терну – старий бабусин рецепт
Інгредієнти: терен – 2 кг; вода – 100 мл; гілочка м'яти – 1 шт.; листя чорної смородини – 2 шт.; цукровий пісок – 750 р. Приготування За бабусиним рецептом приготувати наливку зовсім просто. Немитий терен позбавляємо від кісточок і пересипаємо в банку цукром. Додаємо також при цьому смородинові листя і гілочку м'яти. Вливаємо після цього воду, прикриваємо ємність тканиною або марлею і ставимо в тепло на місяць, щодня збовтуючи. По закінченні часу наливку проціджуємо, отфильтровываем і розливаємо по пляшках.