Маринований гострий перець
Маринований гострий перець – прекрасна закуска. Рецепти його приготування чекають вас нижче.
Інгредієнти:
червоний гострий перець – 350 г;
гілочки кінзи – 3 шт.;
м'ята – 1 гілочка;
оцет виноградний – 100 мл;
цукровий пісок – 30 г;
лавровий лист – 3 шт.;
часник – 8 зубчиків;
гілочки кропу – 3 шт.;
коріандр горошком – 2 ч. ложки;
перець запашний – 3 шт.;
перець чорний горошком – 6 шт.;
бутони гвоздики – 2 шт.;
очищена вода – 500 мл;
сіль поварена – 10 р.
Приготування
З гілочок зелені обриваємо листочки. Стебла в маринаді використовувати не потрібно. Часник ділимо на шматочки, чистити не треба. Стручки перцю моєму, наскрізь пронизуємо тоненьким ножем біля плодоніжки. Розміщуємо їх в каструлю і вливаємо окріп. Хвилин 5 витримуємо під кришкою, потім зливаємо воду і знову заливаємо окропом. 3-4 рази процедуру повторюємо. Перчики не повинні зваритися, тільки трохи стати м'якше. Також можна зробити і по-іншому: гострий перчик складаємо в каструлю і вливаємо холодну воду. Після закипання 2-3 хвилинки проварюємо. Потім вимикаємо вогонь і під кришкою витримуємо перчики чверть години. Відповідні баночки ретельно миємо з содою і гірчицею. Доводимо до кипіння маринад і вливаємо 100 мл виноградного оцту, закладаємо всю зелень і додаємо часник. 3 хвилини маринад кип'ятимо, потім знімаємо каструлю з плити і наполягаємо маринад чверть години. У підготовлену вимитий і пропарений банку розміщуємо всю зелень, зубчики часнику, акуратно викладаємо перець і заливаємо все це маринадом. Закатуємо бляшаними кришками, перевертаємо догори денцем і залишаємо остигати. Зберігати такий перець можна і просто в коморі.
Інгредієнти:
гострий перець – 2 кг;
невеликий лист хрону;
часник – 5 зубчиків;
базилік;
пісок цукровий – 50 г;
гвоздика;
сіль – 50 г;
очищена вода – 15 літра.
Приготування
Стручки перцю миємо, обсушуємо. Викладаємо їх у миті і пропарені банки об'ємом 700 мл, кладемо спеції, часник і подрібнений шматочками лист хрону. Зверху заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і на півгодинки залишаємо. Потім воду зливаємо в емальовану ємність. Кладемо цукор, сіль і даємо закипіти. Наполягаємо 10 хвилин, потім маринад зливаємо в каструлю і знову кип'ятимо. У кожну банку вливаємо по 1 чайній ложці 9% оцту і киплячий маринад. Баночки закатуємо, перевертаємо, залишаємо до охолодження, а потім вже прибираємо на зберігання.
Інгредієнти:
оцет 6% – 200 мл;
натуральний мед – 2 ст. ложки;
вода кип'ячена – 200 мл;
перець гострий.
Приготування
Гострий перчик добре миємо й наповнюємо банки. Робимо маринад: на склянку оцту кладемо 2 столові ложки меду, додаємо воду і отриманою сумішшю заливаємо перчик. Банки з гострим перцем, маринованим в оцті, холодним способом, можна просто закрити капроновими кришками і зберігати в холоді.
Інгредієнти:
гострий стручковий перець;
лавовий лист – 2 шт.;
часник – 5 зубчиків;
оцтова есенція 70% – 15 ч. ложки;
суцвіття кропу;
перець чорний і запашний горошком;
сіль – 20 р.
Приготування
У підготовлені вимиті і стерилізовані баночки викладаємо зубчики часнику, суцвіття кропу, лавровий листочок і горошок. Укладаємо в банки гіркий перець. Додаємо сіль, заливаємо гарячою водою, вливаємо оцет і прикриваємо стерильними залізними кришками. На дно великої каструлі кладемо шматочок тканини, встановлюємо банку з перцем, і вливаємо в каструлю воду. Після закипання стерилізуємо літрові банки 10 хвилин. Потім акуратно виймаємо і закатуємо.
Маринований гострий перець на зиму по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
З гілочок зелені обриваємо листочки. Стебла в маринаді використовувати не потрібно. Часник ділимо на шматочки, чистити не треба. Стручки перцю моєму, наскрізь пронизуємо тоненьким ножем біля плодоніжки. Розміщуємо їх в каструлю і вливаємо окріп. Хвилин 5 витримуємо під кришкою, потім зливаємо воду і знову заливаємо окропом. 3-4 рази процедуру повторюємо. Перчики не повинні зваритися, тільки трохи стати м'якше. Також можна зробити і по-іншому: гострий перчик складаємо в каструлю і вливаємо холодну воду. Після закипання 2-3 хвилинки проварюємо. Потім вимикаємо вогонь і під кришкою витримуємо перчики чверть години. Відповідні баночки ретельно миємо з содою і гірчицею. Доводимо до кипіння маринад і вливаємо 100 мл виноградного оцту, закладаємо всю зелень і додаємо часник. 3 хвилини маринад кип'ятимо, потім знімаємо каструлю з плити і наполягаємо маринад чверть години. У підготовлену вимитий і пропарений банку розміщуємо всю зелень, зубчики часнику, акуратно викладаємо перець і заливаємо все це маринадом. Закатуємо бляшаними кришками, перевертаємо догори денцем і залишаємо остигати. Зберігати такий перець можна і просто в коморі.
Зелений гострий перець маринований
Інгредієнти:
Приготування
Стручки перцю миємо, обсушуємо. Викладаємо їх у миті і пропарені банки об'ємом 700 мл, кладемо спеції, часник і подрібнений шматочками лист хрону. Зверху заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і на півгодинки залишаємо. Потім воду зливаємо в емальовану ємність. Кладемо цукор, сіль і даємо закипіти. Наполягаємо 10 хвилин, потім маринад зливаємо в каструлю і знову кип'ятимо. У кожну банку вливаємо по 1 чайній ложці 9% оцту і киплячий маринад. Баночки закатуємо, перевертаємо, залишаємо до охолодження, а потім вже прибираємо на зберігання.
Гострий перець, маринована на зиму з медом
Інгредієнти:
Приготування
Гострий перчик добре миємо й наповнюємо банки. Робимо маринад: на склянку оцту кладемо 2 столові ложки меду, додаємо воду і отриманою сумішшю заливаємо перчик. Банки з гострим перцем, маринованим в оцті, холодним способом, можна просто закрити капроновими кришками і зберігати в холоді.
Як маринувати гострий перець на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У підготовлені вимиті і стерилізовані баночки викладаємо зубчики часнику, суцвіття кропу, лавровий листочок і горошок. Укладаємо в банки гіркий перець. Додаємо сіль, заливаємо гарячою водою, вливаємо оцет і прикриваємо стерильними залізними кришками. На дно великої каструлі кладемо шматочок тканини, встановлюємо банку з перцем, і вливаємо в каструлю воду. Після закипання стерилізуємо літрові банки 10 хвилин. Потім акуратно виймаємо і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
Гострий перець на зиму - рецепти
Дивовижно смачну і неймовірно пікантну заготівлю неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Розповімо, як зробити гостру консервацію з маленьких
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і