» » Маринований гострий перець

Маринований гострий перець

Маринований гострий перець
Маринований гострий перець – прекрасна закуска. Рецепти його приготування чекають вас нижче.

Маринований гострий перець на зиму по-вірменськи


Інгредієнти:

  • червоний гострий перець – 350 г;

  • гілочки кінзи – 3 шт.;

  • м'ята – 1 гілочка;

  • оцет виноградний – 100 мл;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • часник – 8 зубчиків;

  • гілочки кропу – 3 шт.;

  • коріандр горошком – 2 ч. ложки;

  • перець запашний – 3 шт.;

  • перець чорний горошком – 6 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • очищена вода – 500 мл;

  • сіль поварена – 10 р.


  • Приготування
    З гілочок зелені обриваємо листочки. Стебла в маринаді використовувати не потрібно. Часник ділимо на шматочки, чистити не треба. Стручки перцю моєму, наскрізь пронизуємо тоненьким ножем біля плодоніжки. Розміщуємо їх в каструлю і вливаємо окріп. Хвилин 5 витримуємо під кришкою, потім зливаємо воду і знову заливаємо окропом. 3-4 рази процедуру повторюємо. Перчики не повинні зваритися, тільки трохи стати м'якше. Також можна зробити і по-іншому: гострий перчик складаємо в каструлю і вливаємо холодну воду. Після закипання 2-3 хвилинки проварюємо. Потім вимикаємо вогонь і під кришкою витримуємо перчики чверть години. Відповідні баночки ретельно миємо з содою і гірчицею. Доводимо до кипіння маринад і вливаємо 100 мл виноградного оцту, закладаємо всю зелень і додаємо часник. 3 хвилини маринад кип'ятимо, потім знімаємо каструлю з плити і наполягаємо маринад чверть години. У підготовлену вимитий і пропарений банку розміщуємо всю зелень, зубчики часнику, акуратно викладаємо перець і заливаємо все це маринадом. Закатуємо бляшаними кришками, перевертаємо догори денцем і залишаємо остигати. Зберігати такий перець можна і просто в коморі.

    Зелений гострий перець маринований


    Інгредієнти:

  • гострий перець – 2 кг;

  • невеликий лист хрону;

  • часник – 5 зубчиків;

  • базилік;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • гвоздика;

  • сіль – 50 г;

  • очищена вода – 15 літра.


  • Приготування
    Стручки перцю миємо, обсушуємо. Викладаємо їх у миті і пропарені банки об'ємом 700 мл, кладемо спеції, часник і подрібнений шматочками лист хрону. Зверху заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і на півгодинки залишаємо. Потім воду зливаємо в емальовану ємність. Кладемо цукор, сіль і даємо закипіти. Наполягаємо 10 хвилин, потім маринад зливаємо в каструлю і знову кип'ятимо. У кожну банку вливаємо по 1 чайній ложці 9% оцту і киплячий маринад. Баночки закатуємо, перевертаємо, залишаємо до охолодження, а потім вже прибираємо на зберігання.

    Гострий перець, маринована на зиму з медом


    Інгредієнти:

  • оцет 6% – 200 мл;

  • натуральний мед – 2 ст. ложки;

  • вода кип'ячена – 200 мл;

  • перець гострий.


  • Приготування
    Гострий перчик добре миємо й наповнюємо банки. Робимо маринад: на склянку оцту кладемо 2 столові ложки меду, додаємо воду і отриманою сумішшю заливаємо перчик. Банки з гострим перцем, маринованим в оцті, холодним способом, можна просто закрити капроновими кришками і зберігати в холоді.

    Як маринувати гострий перець на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • гострий стручковий перець;

  • лавовий лист – 2 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • оцтова есенція 70% – 15 ч. ложки;

  • суцвіття кропу;

  • перець чорний і запашний горошком;

  • сіль – 20 р.


  • Приготування
    У підготовлені вимиті і стерилізовані баночки викладаємо зубчики часнику, суцвіття кропу, лавровий листочок і горошок. Укладаємо в банки гіркий перець. Додаємо сіль, заливаємо гарячою водою, вливаємо оцет і прикриваємо стерильними залізними кришками. На дно великої каструлі кладемо шматочок тканини, встановлюємо банку з перцем, і вливаємо в каструлю воду. Після закипання стерилізуємо літрові банки 10 хвилин. Потім акуратно виймаємо і закатуємо.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:11
    Переглядів: 93