Маринований гострий перець – прекрасна закуска. Рецепти його приготування чекають вас нижче.
Маринований гострий перець на зиму по-вірменськи
Інгредієнти: червоний гострий перець – 350 г; гілочки кінзи – 3 шт.; м'ята – 1 гілочка; оцет виноградний – 100 мл; цукровий пісок – 30 г; лавровий лист – 3 шт.; часник – 8 зубчиків; гілочки кропу – 3 шт.; коріандр горошком – 2 ч. ложки; перець запашний – 3 шт.; перець чорний горошком – 6 шт.; бутони гвоздики – 2 шт.; очищена вода – 500 мл; сіль поварена – 10 р. Приготування З гілочок зелені обриваємо листочки. Стебла в маринаді використовувати не потрібно. Часник ділимо на шматочки, чистити не треба. Стручки перцю моєму, наскрізь пронизуємо тоненьким ножем біля плодоніжки. Розміщуємо їх в каструлю і вливаємо окріп. Хвилин 5 витримуємо під кришкою, потім зливаємо воду і знову заливаємо окропом. 3-4 рази процедуру повторюємо. Перчики не повинні зваритися, тільки трохи стати м'якше. Також можна зробити і по-іншому: гострий перчик складаємо в каструлю і вливаємо холодну воду. Після закипання 2-3 хвилинки проварюємо. Потім вимикаємо вогонь і під кришкою витримуємо перчики чверть години. Відповідні баночки ретельно миємо з содою і гірчицею. Доводимо до кипіння маринад і вливаємо 100 мл виноградного оцту, закладаємо всю зелень і додаємо часник. 3 хвилини маринад кип'ятимо, потім знімаємо каструлю з плити і наполягаємо маринад чверть години. У підготовлену вимитий і пропарений банку розміщуємо всю зелень, зубчики часнику, акуратно викладаємо перець і заливаємо все це маринадом. Закатуємо бляшаними кришками, перевертаємо догори денцем і залишаємо остигати. Зберігати такий перець можна і просто в коморі.
Зелений гострий перець маринований
Інгредієнти: гострий перець – 2 кг; невеликий лист хрону; часник – 5 зубчиків; базилік; пісок цукровий – 50 г; гвоздика; сіль – 50 г; очищена вода – 15 літра. Приготування Стручки перцю миємо, обсушуємо. Викладаємо їх у миті і пропарені банки об'ємом 700 мл, кладемо спеції, часник і подрібнений шматочками лист хрону. Зверху заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і на півгодинки залишаємо. Потім воду зливаємо в емальовану ємність. Кладемо цукор, сіль і даємо закипіти. Наполягаємо 10 хвилин, потім маринад зливаємо в каструлю і знову кип'ятимо. У кожну банку вливаємо по 1 чайній ложці 9% оцту і киплячий маринад. Баночки закатуємо, перевертаємо, залишаємо до охолодження, а потім вже прибираємо на зберігання.
Гострий перець, маринована на зиму з медом
Інгредієнти: оцет 6% – 200 мл; натуральний мед – 2 ст. ложки; вода кип'ячена – 200 мл; перець гострий. Приготування Гострий перчик добре миємо й наповнюємо банки. Робимо маринад: на склянку оцту кладемо 2 столові ложки меду, додаємо воду і отриманою сумішшю заливаємо перчик. Банки з гострим перцем, маринованим в оцті, холодним способом, можна просто закрити капроновими кришками і зберігати в холоді.
Як маринувати гострий перець на зиму – рецепт
Інгредієнти: гострий стручковий перець; лавовий лист – 2 шт.; часник – 5 зубчиків; оцтова есенція 70% – 15 ч. ложки; суцвіття кропу; перець чорний і запашний горошком; сіль – 20 р. Приготування У підготовлені вимиті і стерилізовані баночки викладаємо зубчики часнику, суцвіття кропу, лавровий листочок і горошок. Укладаємо в банки гіркий перець. Додаємо сіль, заливаємо гарячою водою, вливаємо оцет і прикриваємо стерильними залізними кришками. На дно великої каструлі кладемо шматочок тканини, встановлюємо банку з перцем, і вливаємо в каструлю воду. Після закипання стерилізуємо літрові банки 10 хвилин. Потім акуратно виймаємо і закатуємо.