» » Гострий перець на зиму - рецепти

Гострий перець на зиму - рецепти

Гострий перець на зиму - рецепти
Гіркий перець – пікантний маленький овоч, який додає будь-якій страві гостроту і яскравість. Він напевно зігріє вас морозними зимовими вечорами від «самої маківки до п'ят». Порадуйте себе і своїх гостей оригінальної закускою, з нашими рецептами приготування гострого перцю на зиму.
Рецепт заготівлі з гострого перцю на зиму
Інгредієнти:

  • гострий червоний перець – 355 г;

  • часник домашній – 10 г;

  • зелень кропу, м'яти і кінзи;


  • Для маринаду:

  • вода – 605 мл;

  • оцет виноградний – 105 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор білий – 10 г;

  • коріандр сухий – 10 г;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • лавровий листочок і гвоздика – по 2 шт.


  • Приготування
    Зелень промиваємо, струшуємо і відриваємо листя. Перець миємо, обсушуємо на рушник і робимо у кожному овоче невеликі проколи. Викладаємо заготовки в каструлю, ошпарюємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину зливаємо і знову заливаємо окропом. Повторюємо таку процедуру 5-6 разів.
    Тепер займемося маринадом: кидаємо всі спеції, зелень і часник в каструлю з водою. Сахарим і солимо вміст за смаком і встановлюємо посуд на вогонь. Після закипання вводимо виноградний оцет. Проварюємо суміш 2 хвилини, а потім знімаємо з плити, закриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.
    Банки заздалегідь стерилізуємо, наповнюємо перцем і заливаємо маринадом так, щоб у консервацію потрапили всі спеції. Закатуємо капроновими кришками і залишаємо до повного охолодження під теплою ковдрою.
    Маринований гострий перець на зиму по-грузинськи
    Інгредієнти:

  • гострий перець – 505 г;

  • листя хрону, смородини, вишні;

  • гвоздика – за смаком;

  • кориця – за смаком;

  • часник, базилік.


  • Для розсолу:

  • вода – 990 мл;

  • цукор білий – 25 г;

  • сіль йодована – 15 г;

  • оцет 9% – 5 мл


  • Приготування
    Перед тим, як замаринувати на зиму гострий перчик, стерилізуємо банки. Потім стручки промиваємо, викладаємо в тару і кидаємо будь-які добавки та спеції. Заливаємо по плечики окріп і залишаємо хвилин на 10 а потім рідину обережно зливаємо.
    Не гаючи часу, готуємо розсіл: воду кип'ятимо, сахарим і солимо за смаком. Проварюємо 5 хвилин, і заливаємо рідиною перці в банках. Накриваємо стерильними кришками, а після охолодження, розсіл виливаємо в каструлю, доводимо до закипання і знову заливаємо перець. Додаємо в кожну банку трохи оцту, закатуємо кришками і остуджуємо консервацію догори дном.
    Консервований гострий перець на зиму
    Інгредієнти:

  • гострий перець – 505 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль крупного помелу – 20 г;

  • оцет виноградний – 55 мл;

  • вода.


  • Приготування
    Банки ретельно промиваємо, стерилізуємо і кидаємо на дно кожної спеції і очищений подрібнений часник. Далі викладаємо добре промитий, з обрізаними хвостиками гострий перчик. Кидаємо сіль, вливаємо оцет і окріп по плічка. Прикриваємо консервацію кришками і відправляємо стерилізуватися на 10 хвилин. Закочує банки і залишаємо заготовки з гострого перчика на зиму до охолодження.
    Гострий перець в маслі на зиму
    Інгредієнти:

  • перець пекучий – 505 г;

  • часник;

  • лавровий листочок і корінь хрону.


  • Для маринаду:

  • оцет яблучний – 105 мл;

  • оливкова олія – 155 мл;

  • мед – 10 мл


  • Приготування
    Перець промиваємо, складаємо в банки, додаючи нарізаний пластиками часник, хрін і кидаючи спеції і трави. Для маринаду з'єднуємо яблучний оцет з маслом, кладемо мед, перемішуємо і заливаємо овочі. Закриваємо баночки кришками і зберігати в теплі. До дегустації перчик буде готовий приблизно через 25 тижні.
    Рецепт аджики з гострого перцю на зиму
    Інгредієнти:

  • м'ясисті помідори – 15 кг;

  • перець солодкий – 255 г;

  • перець гострий – 190 г;

  • часник домашній – 70 г;

  • сіль дрібна – 20 г;

  • цукор білий – 15 р.


  • Приготування
    Помідори ошпарюємо, акуратно знімаємо шкірку і перекручуємо м'якоть через м'ясорубку. Викладаємо томатну масу в каструлю і нагріваємо на середньому вогні. Коли гуща завирує, зменшуємо нагрівання і проварюємо вміст 15 хвилин.
    Солодкий перець промиваємо, виймаємо насіння і шаткуємо часточками. З червоного гострого перцю виймаємо насіння і нарізаємо тонкими кільцями.
    Тепер подрібнюємо по черзі овочі в блендері і додаємо в каструлю до помідорів. Розмішуємо і варимо ще хвилин 10. Далі видавлюємо в аджику через прес часник, розмішуємо, розфасовуємо в стерильні баночки і закручуємо кришками. Чекаємо, поки банки охолонуть, і прибираємо заготовку в холодильник.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:10
    Переглядів: 107