Взимку, коли на прилавках магазинів дуже мало свіжих овочів, так приємно відкрити баночку з домашньою консервацією і насолодитися чудовим смаком літніх овочів. В обов'язковому порядку господині зазвичай заготовляють помідори та огірки, а ще ми хочемо розповісти вам про приготуванні перцю в томатній заливці на зиму. Він вийде дуже смачним, яскравим, ароматним і прекрасно виступить в якості доповнення до повсякденних страв.
Гострий перець в томатній заливці на зиму
Інгредієнти: перець червоний гіркий – 510 г; помідори – 990 м; цукор – 30 г; сіль – 10 г; мелений коріандр – 5 г; гвоздика – 4 шт.; сухий лист лавровий – 1 шт.; олія рослинна – 20 мл Приготування Для заготівлі візьмемо гострий червоний перець хорошої якості. Кладемо його в ємність з холодною питною водою і добре промиємо від забруднень. Далі відріжемо ножицями зелений хвостик. Помідори ополоснем, обсушим і перекрутимо кілька разів через м'ясорубку. Отримане пюре перельем в каструлю і поставимо посуд на середній вогонь. Прокип'ятимо вміст і кинемо сіль, цукор, мелений коріандр сухий, лавровий листок, кілька бутонів гвоздики і наллємо соняшникову олію. Перемішати масу, спробуємо на смак і проваримо 10 хвилин. Потім викладемо в отриманий соус гіркий перець, кип'ятимо 10 хвилин, і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Банки з кришками заздалегідь простерилизуем і розкладемо щільно гарячий перець. Заллємо все томатною заливкою, закотимо консервацію кришками, перевернемо догори денцем і добре укутаем чим-небудь теплим. Після охолодження переставимо баночки в льох.
Рецепт перцю в томатній заливці на зиму
Інгредієнти: різнокольоровий болгарський перець – 5 кг; томатний натуральний сік – 3 л; масло рослинне – 215 мл; цукор білий – 110 г; сіль дрібна – 30 г; оцтова есенція – 20 мл; спеції. Приготування Перці промиємо, акуратно видаліть плодоніжку і виймемо все насіння. Потім наріжемо овочі широкими смужками. Томатний сік виллємо в каструлю, кинемо за смаком цукор, сіль, спеції і введемо оцтову есенцію. Доведемо рідина на середньому вогні до закипання, викладемо підготовлений перець і додамо стакан рослинного масла. Проваримо вміст 15 хвилин, а потім розкладемо болгарський перець з томатною заливкою за чистим сухим баночках і закриємо кришками. Поставимо консервацію догори дном, укутаем в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.
Смажений перець в томатній заливці на зиму
Інгредієнти: болгарський різнобарвний перець – 610 г; часник – 10 г; помідори стиглі – 480 м; масло рослинне – 30 мл; цукор білий – 20 г; сіль йодована – 15 г; оцет столовий 9% – 30 мл Приготування Для приготування цієї чудесної заготовки в томатній заливці на зиму, перець ретельно промиємо, зріжемо капелюшки, виймемо акуратно все насіння і разрежем кожен овоч на 4 частини. Стиглі помідори ополоснем під проточною водою і подрібнити на невеликі шматочки, а часник опрацюємо і дрібно нашинкуем ножем. Далі викладаємо підготовлені інгредієнти, крім перцю, в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Тепер перельем томатний соус в глибоку каструлю, поставимо посуд на вогонь і прокип'ятимо вміст на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім підсолимо, кинемо цукор, додамо масло і проваримо масу ще 5 хвилин. Після цього викладемо перець і продовжимо готувати 20 хвилин. В самому кінці введемо столовий оцет і, періодично помішуючи, протомим всі 15 хвилин. Готовий перець розкладемо по банкам і заллємо томатно-часниковою підливкою. Закотимо консервацію кришками і, перевернувши банки, залишимо їх в такому стані до охолодження.