Вернуться назад Распечатать

Перець в томатній заливці на зиму

Перець в томатній заливці на зиму
Взимку, коли на прилавках магазинів дуже мало свіжих овочів, так приємно відкрити баночку з домашньою консервацією і насолодитися чудовим смаком літніх овочів. В обов'язковому порядку господині зазвичай заготовляють помідори та огірки, а ще ми хочемо розповісти вам про приготуванні перцю в томатній заливці на зиму. Він вийде дуже смачним, яскравим, ароматним і прекрасно виступить в якості доповнення до повсякденних страв.

Гострий перець в томатній заливці на зиму


Інгредієнти:

  • перець червоний гіркий – 510 г;

  • помідори – 990 м;

  • цукор – 30 г;

  • сіль – 10 г;

  • мелений коріандр – 5 г;

  • гвоздика – 4 шт.;

  • сухий лист лавровий – 1 шт.;

  • олія рослинна – 20 мл


  • Приготування
    Для заготівлі візьмемо гострий червоний перець хорошої якості. Кладемо його в ємність з холодною питною водою і добре промиємо від забруднень. Далі відріжемо ножицями зелений хвостик. Помідори ополоснем, обсушим і перекрутимо кілька разів через м'ясорубку. Отримане пюре перельем в каструлю і поставимо посуд на середній вогонь. Прокип'ятимо вміст і кинемо сіль, цукор, мелений коріандр сухий, лавровий листок, кілька бутонів гвоздики і наллємо соняшникову олію. Перемішати масу, спробуємо на смак і проваримо 10 хвилин. Потім викладемо в отриманий соус гіркий перець, кип'ятимо 10 хвилин, і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Банки з кришками заздалегідь простерилизуем і розкладемо щільно гарячий перець. Заллємо все томатною заливкою, закотимо консервацію кришками, перевернемо догори денцем і добре укутаем чим-небудь теплим. Після охолодження переставимо баночки в льох.

    Рецепт перцю в томатній заливці на зиму


    Інгредієнти:

  • різнокольоровий болгарський перець – 5 кг;

  • томатний натуральний сік – 3 л;

  • масло рослинне – 215 мл;

  • цукор білий – 110 г;

  • сіль дрібна – 30 г;

  • оцтова есенція – 20 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Перці промиємо, акуратно видаліть плодоніжку і виймемо все насіння. Потім наріжемо овочі широкими смужками. Томатний сік виллємо в каструлю, кинемо за смаком цукор, сіль, спеції і введемо оцтову есенцію. Доведемо рідина на середньому вогні до закипання, викладемо підготовлений перець і додамо стакан рослинного масла. Проваримо вміст 15 хвилин, а потім розкладемо болгарський перець з томатною заливкою за чистим сухим баночках і закриємо кришками. Поставимо консервацію догори дном, укутаем в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.

    Смажений перець в томатній заливці на зиму


    Інгредієнти:

  • болгарський різнобарвний перець – 610 г;

  • часник – 10 г;

  • помідори стиглі – 480 м;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • цукор білий – 20 г;

  • сіль йодована – 15 г;

  • оцет столовий 9% – 30 мл


  • Приготування
    Для приготування цієї чудесної заготовки в томатній заливці на зиму, перець ретельно промиємо, зріжемо капелюшки, виймемо акуратно все насіння і разрежем кожен овоч на 4 частини. Стиглі помідори ополоснем під проточною водою і подрібнити на невеликі шматочки, а часник опрацюємо і дрібно нашинкуем ножем. Далі викладаємо підготовлені інгредієнти, крім перцю, в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Тепер перельем томатний соус в глибоку каструлю, поставимо посуд на вогонь і прокип'ятимо вміст на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім підсолимо, кинемо цукор, додамо масло і проваримо масу ще 5 хвилин. Після цього викладемо перець і продовжимо готувати 20 хвилин. В самому кінці введемо столовий оцет і, періодично помішуючи, протомим всі 15 хвилин. Готовий перець розкладемо по банкам і заллємо томатно-часниковою підливкою. Закотимо консервацію кришками і, перевернувши банки, залишимо їх в такому стані до охолодження.