» » Компот з дині на зиму – рецепти

Компот з дині на зиму – рецепти

Компот з дині на зиму – рецепти
Ароматом і смаком дині можна насолоджуватися не тільки влітку. Нижче ми вам розповімо рецепти приготування компоту з дині на зиму.
Компот з дині на зиму – рецепт
Інгредієнти:

  • стигла диня – 2 кг;

  • пісок цукровий – 05 кг;

  • очищена вода;

  • кислота лимонна – щіпка.


  • Приготування
    Очищену диню ріжемо кубиками середнього розміру, розподіляємо по пропаренным банкам, заливаємо окропом, наполягаємо 20 хвилин, потім зливаємо воду в каструлю, сахарим, кладемо лимонку і даємо закипіти. Заливаємо диню сиропом, закочує банки кришками, ставимо денцем вгору, закутуємо і даємо охолонути.
    Як приготувати компот з дині з яблуками і сливами на зиму?
    Інгредієнти:

  • сливи – 150 г;

  • цукровий пісок – 180 г;

  • соковита диня – 300 г;

  • фільтрована вода – 900 мл;

  • яблука кисло-солодких сортів – 300 р.


  • Приготування
    Сливи чистимо, видаляючи кісточки. Яблука чистимо шкірки і насіннєвий частини. Диню подрібнюємо не занадто дрібними кубиками. Яблучну шкірку заливаємо водою, проварюємо 15 хвилин, потім відвар проціджуємо. Додаємо в гарячий відвар цукор, яблука, проварюємо хвилин 8 закладаємо сливи і даємо закипіти. Знімаємо компот з вогню, кладемо диню, розливаємо по підготовленим банкам і укупориваем.
    Компот з дині і кавуна на зиму
    Інгредієнти:

  • м'якоть дині – 500 г;

  • вода – 6 склянок;

  • кавунова м'якоть – 05 кг;

  • пісок цукровий – 190 р.


  • Приготування
    Всипаємо цукор у окріп, розмішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Потім акуратно викладаємо скибочки дині і кавуна. Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімального, проварюємо пару хвилин і розливаємо напій по банкам. Закочує їх, ставимо денцем вгору і закутуємо.
    Компот з дині на зиму – простий рецепт
    Інгредієнти:

  • стигла диня – 500 г;

  • очищена вода – 500 мл;

  • пісок цукровий – 120 р.


  • Приготування
    Стиглу диню чистимо від шкірки і насіння. Нам потрібна тільки соковита м'якоть. Її ми нарізаємо скибочками або кубиками, засипаємо цукром і на пару годинок прибираємо в холод. Там продукт пустить сік. З води і цукру варимо сироп. Виділився з динь сік змішуємо з сиропом, проварюємо хвилини 2-3 потім розливаємо по пропаренным банкам і закатуємо.
    Як зробити компот з дині і винограду на зиму?
    Інгредієнти:

  • диня – 2 кг;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • виноград – 500 г;

  • фільтрована вода – 25 літра;

  • пісок цукровий – 240 р.


  • Приготування
    Диню ретельно миємо й ріжемо скибочками прямо з шкіркою. Завдяки цьому смак компоту буде більш насиченим. Виноград зриваємо з гілочок і теж добре миємо. Розкладаємо інгредієнти по підготовленим баночках. Варимо сироп з цукру і води і кип'ятимо близько 3 хвилин, додаємо лимонку. Диню з виноградом заливаємо сиропом і закатуємо, потім перевертаємо, добре закутуємо і залишаємо остигати. Ця процедура дозволяє замінити стерилізацію, яка займаємо стільки часу. Зберігати такий компот слід в прохолодному місці.
    Компот з груш і дині на зиму
    Інгредієнти:

  • груші – 300 г;

  • стигла диня – 1 кг;

  • очищена вода – 2 літри;

  • пісок цукровий – 250 р.


  • Приготування
    Диню очищаємо від шкірки і ріжемо скибочками або кубиками. Нарізаємо часточками груші. Варимо сироп з цукру і води, проварюємо 4 хвилини. Потім в друшляку опускаємо в нього на 3 хвилини диню, а потім і груші. Розподіляємо бланшовані інгредієнти по банкам, заливаємо сиропом і закатуємо все це прокипячеными кришками. Перевертаємо баночки, щоб вони стояли на кришках, вкриваємо і коли вони повністю охолонуть, ховаємо в холод і там зберігаємо до зими.
    Компот з аличі та дині на зиму
    Інгредієнти:

  • алича – 10 шт.;

  • соковита стигла диня – 350 г;

  • цукор – 3/4 склянки;

  • виноградне вино – 40 мл;

  • очищена вода – 700 мл;

  • лимонна кислота – щіпка.


  • Приготування
    Аличу розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Готуємо сироп з цукру і води, кидаємо в нього аличу, даємо закипіти, вливаємо вино і викладаємо нарізану кубиками диню. Додаємо лимонну кислоту. Після цього компот розливаємо по підготовленим належним чином банкам і закатуємо. Вдалих заготовок!
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:58
    Переглядів: 128