Ароматом і смаком дині можна насолоджуватися не тільки влітку. Нижче ми вам розповімо рецепти приготування компоту з дині на зиму.
Компот з дині на зиму – рецепт
Інгредієнти: стигла диня – 2 кг; пісок цукровий – 05 кг; очищена вода; кислота лимонна – щіпка. Приготування Очищену диню ріжемо кубиками середнього розміру, розподіляємо по пропаренным банкам, заливаємо окропом, наполягаємо 20 хвилин, потім зливаємо воду в каструлю, сахарим, кладемо лимонку і даємо закипіти. Заливаємо диню сиропом, закочує банки кришками, ставимо денцем вгору, закутуємо і даємо охолонути.
Як приготувати компот з дині з яблуками і сливами на зиму?
Інгредієнти: сливи – 150 г; цукровий пісок – 180 г; соковита диня – 300 г; фільтрована вода – 900 мл; яблука кисло-солодких сортів – 300 р. Приготування Сливи чистимо, видаляючи кісточки. Яблука чистимо шкірки і насіннєвий частини. Диню подрібнюємо не занадто дрібними кубиками. Яблучну шкірку заливаємо водою, проварюємо 15 хвилин, потім відвар проціджуємо. Додаємо в гарячий відвар цукор, яблука, проварюємо хвилин 8 закладаємо сливи і даємо закипіти. Знімаємо компот з вогню, кладемо диню, розливаємо по підготовленим банкам і укупориваем.
Компот з дині і кавуна на зиму
Інгредієнти: м'якоть дині – 500 г; вода – 6 склянок; кавунова м'якоть – 05 кг; пісок цукровий – 190 р. Приготування Всипаємо цукор у окріп, розмішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Потім акуратно викладаємо скибочки дині і кавуна. Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімального, проварюємо пару хвилин і розливаємо напій по банкам. Закочує їх, ставимо денцем вгору і закутуємо.
Компот з дині на зиму – простий рецепт
Інгредієнти: стигла диня – 500 г; очищена вода – 500 мл; пісок цукровий – 120 р. Приготування Стиглу диню чистимо від шкірки і насіння. Нам потрібна тільки соковита м'якоть. Її ми нарізаємо скибочками або кубиками, засипаємо цукром і на пару годинок прибираємо в холод. Там продукт пустить сік. З води і цукру варимо сироп. Виділився з динь сік змішуємо з сиропом, проварюємо хвилини 2-3 потім розливаємо по пропаренным банкам і закатуємо.
Як зробити компот з дині і винограду на зиму?
Інгредієнти: диня – 2 кг; кислота лимонна – щіпка; виноград – 500 г; фільтрована вода – 25 літра; пісок цукровий – 240 р. Приготування Диню ретельно миємо й ріжемо скибочками прямо з шкіркою. Завдяки цьому смак компоту буде більш насиченим. Виноград зриваємо з гілочок і теж добре миємо. Розкладаємо інгредієнти по підготовленим баночках. Варимо сироп з цукру і води і кип'ятимо близько 3 хвилин, додаємо лимонку. Диню з виноградом заливаємо сиропом і закатуємо, потім перевертаємо, добре закутуємо і залишаємо остигати. Ця процедура дозволяє замінити стерилізацію, яка займаємо стільки часу. Зберігати такий компот слід в прохолодному місці.
Компот з груш і дині на зиму
Інгредієнти: груші – 300 г; стигла диня – 1 кг; очищена вода – 2 літри; пісок цукровий – 250 р. Приготування Диню очищаємо від шкірки і ріжемо скибочками або кубиками. Нарізаємо часточками груші. Варимо сироп з цукру і води, проварюємо 4 хвилини. Потім в друшляку опускаємо в нього на 3 хвилини диню, а потім і груші. Розподіляємо бланшовані інгредієнти по банкам, заливаємо сиропом і закатуємо все це прокипячеными кришками. Перевертаємо баночки, щоб вони стояли на кришках, вкриваємо і коли вони повністю охолонуть, ховаємо в холод і там зберігаємо до зими.
Компот з аличі та дині на зиму
Інгредієнти: алича – 10 шт.; соковита стигла диня – 350 г; цукор – 3/4 склянки; виноградне вино – 40 мл; очищена вода – 700 мл; лимонна кислота – щіпка. Приготування Аличу розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Готуємо сироп з цукру і води, кидаємо в нього аличу, даємо закипіти, вливаємо вино і викладаємо нарізану кубиками диню. Додаємо лимонну кислоту. Після цього компот розливаємо по підготовленим належним чином банкам і закатуємо. Вдалих заготовок!