Диня, консервована на зиму
Соковиту і м'яку диню зазвичай обожнюють як дорослі, так і діти. Вона містить безліч вітамінів (В1 В2 А, РР, С) і мікроелементів, зокрема заліза, тому нею рекомендують ласувати тим, хто страждає від хвороб печінки, нирок, серцево-судинної системи, розладів травної системи, анемії . Значний список достоїнств цього продукту спонукає задуматися про те, чи є його цілий рік. Якщо ви повідомили своїй сім'ї: «Ми консервуємо диню на зиму, рецепти, наведені нижче, напевно, вам знадобляться. Такі заготовки мають свої особливості, які слід обговорити.
Така диня, консервована на зиму, робиться досить швидко і порадує вас навіть у січні вишуканим смаком.
Інгредієнти:
вода – 1 л;
диня – 24 кг;
лимонна кислота – 1 ч. ложка;
цукор – 2 склянки.
Приготування
У літровій банці змішайте цукор і лимонну кислоту. Влийте в суміш воду, гарненько розмішайте і вилийте в каструлю, після чого почекайте закипання отриманого сиропу. Попередньо стерилізуйте банки і покладіть в них очищену диню, нарізану шматочками середнього розміру. Залийте фрукт киплячим сиропом і помістіть банки в ємність з окропом хвилин на 10 для подальшої стерилізації, а потім загорніть.
Якщо ви роздумуєте, що можна зробити з дині на зиму швидко, даний рецепт допоможе вирішити цю проблему.
Інгредієнти:
диня – 500 г;
лимон – 05 шт.;
вода – 2 л;
цукор – 1 склянка;
Приготування
Диню добре промиваємо і розрізаємо навпіл. Потім очищаємо від шкірки і виймаємо насіння. Моєму лимон і розрізаємо його навпіл. М'якоть дині нарізаємо невеликими шматочками (розмір приблизно 2х2 см). Ставимо на плиту воду в каструлі і очікуємо її закипання, після чого кладемо в неї кубики дині і проварюємо близько 2-3 хвилин. Після цього засипаємо цукор і видавлюємо сік з однієї половинки лимона. Варимо одержаний компот десь чверть години і розливаємо його в вимиті сухі банки. Туди ж можна помістити і кубики дині. На заключному етапі закочує банки.
Така консервація дині на зиму напевно вразить тих, хто любить пекти пироги з начинкою. Повидло добре зберігається, його також можна їсти на десерт разом з чашкою чаю або кави.
Інгредієнти:
лимонна кислота – 5 г;
яблука – 750 г;
диня – 650 г;
цукор – 600 р.
Приготування
Добре промиваємо диню, використовуючи для цього щітку. Потім видаляємо грубу шкірку і виймаємо насіння. М'якоть рубаємо маленькими шматочками, які поміщаємо в емальовану каструлю, заливаємо півсклянки води і ставимо на невеликий вогонь приблизно на чверть години, не забуваючи помішувати. Після вимикання ще гарячу диню протираємо через дрібне сито, використовуючи дерев'яну ложку.
Моєму яблука і очищаємо їх від плодоніжок і насіння. Нарізаємо не дуже великими шматочками, кладемо в іншу емальовану каструлю і проварюємо близько 10-15 хвилин. Коли фрукти стануть м'якими, перетираємо їх в пюре за допомогою великого сита. Отриману яблучну масу ще раз доводимо до кипіння.
Змішуємо обидва фруктових пюре в емальованій ємності і ставимо на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, поступово всипаємо половину необхідної норми цукрового піску. Варимо масу близько 25 хвилин, потім додаємо лимонну кислоту і цукор, що залишився і залишаємо на вогні ще на чверть години. Готове повидло розливаємо по попередньо простерилизованным і теплим банкам і закатуємо. З усіх рецептів консервування дині на зиму цей виглядає найбільш трудомістким, але результат того вартий.
Як консервувати диню на зиму?
Така диня, консервована на зиму, робиться досить швидко і порадує вас навіть у січні вишуканим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
У літровій банці змішайте цукор і лимонну кислоту. Влийте в суміш воду, гарненько розмішайте і вилийте в каструлю, після чого почекайте закипання отриманого сиропу. Попередньо стерилізуйте банки і покладіть в них очищену диню, нарізану шматочками середнього розміру. Залийте фрукт киплячим сиропом і помістіть банки в ємність з окропом хвилин на 10 для подальшої стерилізації, а потім загорніть.
Дині, консервовані на зиму без стерилізації
Якщо ви роздумуєте, що можна зробити з дині на зиму швидко, даний рецепт допоможе вирішити цю проблему.
Інгредієнти:
Приготування
Диню добре промиваємо і розрізаємо навпіл. Потім очищаємо від шкірки і виймаємо насіння. Моєму лимон і розрізаємо його навпіл. М'якоть дині нарізаємо невеликими шматочками (розмір приблизно 2х2 см). Ставимо на плиту воду в каструлі і очікуємо її закипання, після чого кладемо в неї кубики дині і проварюємо близько 2-3 хвилин. Після цього засипаємо цукор і видавлюємо сік з однієї половинки лимона. Варимо одержаний компот десь чверть години і розливаємо його в вимиті сухі банки. Туди ж можна помістити і кубики дині. На заключному етапі закочує банки.
Повидло з яблук і дині
Така консервація дині на зиму напевно вразить тих, хто любить пекти пироги з начинкою. Повидло добре зберігається, його також можна їсти на десерт разом з чашкою чаю або кави.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промиваємо диню, використовуючи для цього щітку. Потім видаляємо грубу шкірку і виймаємо насіння. М'якоть рубаємо маленькими шматочками, які поміщаємо в емальовану каструлю, заливаємо півсклянки води і ставимо на невеликий вогонь приблизно на чверть години, не забуваючи помішувати. Після вимикання ще гарячу диню протираємо через дрібне сито, використовуючи дерев'яну ложку.
Моєму яблука і очищаємо їх від плодоніжок і насіння. Нарізаємо не дуже великими шматочками, кладемо в іншу емальовану каструлю і проварюємо близько 10-15 хвилин. Коли фрукти стануть м'якими, перетираємо їх в пюре за допомогою великого сита. Отриману яблучну масу ще раз доводимо до кипіння.
Змішуємо обидва фруктових пюре в емальованій ємності і ставимо на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, поступово всипаємо половину необхідної норми цукрового піску. Варимо масу близько 25 хвилин, потім додаємо лимонну кислоту і цукор, що залишився і залишаємо на вогні ще на чверть години. Готове повидло розливаємо по попередньо простерилизованным і теплим банкам і закатуємо. З усіх рецептів консервування дині на зиму цей виглядає найбільш трудомістким, але результат того вартий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як заморозити диню на зиму?
Зберегти надовго чудовий смак і всі цінні речовини дині допоможе її заморожування. Однак щоб все зробити ідеально, потрібно дотримуватися певних
Компот з дині на зиму – рецепти
По-справжньому незвичайну заготівлю пропонуємо створити за рецептами, які описані далі. Розповімо, як зварити дивовижно ароматний, насичений компот з
Варення з дині на зиму — рецепти
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити з нашим простим рецептами. Далі опишемо кілька способів виготовлення шалено ароматного, ніжного і
Заготовки з дині на зиму
Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
Компот з дині
У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,