Соковиту і м'яку диню зазвичай обожнюють як дорослі, так і діти. Вона містить безліч вітамінів (В1 В2 А, РР, С) і мікроелементів, зокрема заліза, тому нею рекомендують ласувати тим, хто страждає від хвороб печінки, нирок, серцево-судинної системи, розладів травної системи, анемії . Значний список достоїнств цього продукту спонукає задуматися про те, чи є його цілий рік. Якщо ви повідомили своїй сім'ї: «Ми консервуємо диню на зиму, рецепти, наведені нижче, напевно, вам знадобляться. Такі заготовки мають свої особливості, які слід обговорити.
Як консервувати диню на зиму?
Така диня, консервована на зиму, робиться досить швидко і порадує вас навіть у січні вишуканим смаком.
Інгредієнти: вода – 1 л; диня – 24 кг; лимонна кислота – 1 ч. ложка; цукор – 2 склянки. Приготування У літровій банці змішайте цукор і лимонну кислоту. Влийте в суміш воду, гарненько розмішайте і вилийте в каструлю, після чого почекайте закипання отриманого сиропу. Попередньо стерилізуйте банки і покладіть в них очищену диню, нарізану шматочками середнього розміру. Залийте фрукт киплячим сиропом і помістіть банки в ємність з окропом хвилин на 10 для подальшої стерилізації, а потім загорніть.
Дині, консервовані на зиму без стерилізації
Якщо ви роздумуєте, що можна зробити з дині на зиму швидко, даний рецепт допоможе вирішити цю проблему.
Інгредієнти: диня – 500 г; лимон – 05 шт.; вода – 2 л; цукор – 1 склянка; Приготування Диню добре промиваємо і розрізаємо навпіл. Потім очищаємо від шкірки і виймаємо насіння. Моєму лимон і розрізаємо його навпіл. М'якоть дині нарізаємо невеликими шматочками (розмір приблизно 2х2 см). Ставимо на плиту воду в каструлі і очікуємо її закипання, після чого кладемо в неї кубики дині і проварюємо близько 2-3 хвилин. Після цього засипаємо цукор і видавлюємо сік з однієї половинки лимона. Варимо одержаний компот десь чверть години і розливаємо його в вимиті сухі банки. Туди ж можна помістити і кубики дині. На заключному етапі закочує банки.
Повидло з яблук і дині
Така консервація дині на зиму напевно вразить тих, хто любить пекти пироги з начинкою. Повидло добре зберігається, його також можна їсти на десерт разом з чашкою чаю або кави.
Інгредієнти: лимонна кислота – 5 г; яблука – 750 г; диня – 650 г; цукор – 600 р. Приготування Добре промиваємо диню, використовуючи для цього щітку. Потім видаляємо грубу шкірку і виймаємо насіння. М'якоть рубаємо маленькими шматочками, які поміщаємо в емальовану каструлю, заливаємо півсклянки води і ставимо на невеликий вогонь приблизно на чверть години, не забуваючи помішувати. Після вимикання ще гарячу диню протираємо через дрібне сито, використовуючи дерев'яну ложку.
Моєму яблука і очищаємо їх від плодоніжок і насіння. Нарізаємо не дуже великими шматочками, кладемо в іншу емальовану каструлю і проварюємо близько 10-15 хвилин. Коли фрукти стануть м'якими, перетираємо їх в пюре за допомогою великого сита. Отриману яблучну масу ще раз доводимо до кипіння.
Змішуємо обидва фруктових пюре в емальованій ємності і ставимо на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, поступово всипаємо половину необхідної норми цукрового піску. Варимо масу близько 25 хвилин, потім додаємо лимонну кислоту і цукор, що залишився і залишаємо на вогні ще на чверть години. Готове повидло розливаємо по попередньо простерилизованным і теплим банкам і закатуємо. З усіх рецептів консервування дині на зиму цей виглядає найбільш трудомістким, але результат того вартий.