» » Цукати з дині в домашніх умовах

Цукати з дині в домашніх умовах

Цукати з дині в домашніх умовах
Всі без винятку знають, що цукерки , шоколадки та інші солодощі при надмірному вживанні не зовсім корисні. Але, як же можна відгородити дітей від надмірної тяги до різних смакотою? Пропонуємо вам альтернативний варіант – зробити в домашніх умовах цукати з дині. Ласощі вийде дуже ніжним, з приголомшливим насиченим ароматом і оригінальним смаком.

Рецепт цукатів з дині


Інгредієнти:

  • диня середня – 1 шт.;

  • вода питна – 1 л;

  • цукор – 860 р;

  • лимонний сік – 45 мл


  • Приготування
    Диню промиємо, разрежем і очистимо від шкірки і насіння. Потім м'якоть наріжемо невеликими кубиками і просушуємо паперовою серветкою. У каструлю наллємо півлітра кип'яченої води, додамо трохи лимонного соку і поставимо посуд на вогонь. Після закипання викладемо акуратно підготовлену диню і протушкуйте її протягом 5 хвилин. Далі, акуратно відкинемо вміст каструлі в друшляк і залишимо цукати на деякий час стікати.
    У каструлі з'єднаємо залишилася фільтровану воду з цукровим піском, ретельно все перемішати і відправимо посуд на вогонь. Проваримо сироп 5 хвилин, а потім кинемо шматочки дині. Готуємо цукати 15 хвилин і знімаємо з вогню. Після повного охолодження накриємо каструлю кришкою і відправимо на 12 годин у холодильник. Далі повернемо ємність на вогонь і, помішуючи, доводимо масу до повторного закипання. Проваримо динні шматочки протягом 15 хвилин і знову знімемо з вогню. Після охолодження накриємо каструлю кришкою і відправимо знову в холодильник. Повторимо цю процедуру ще кілька разів і в самому кінці додамо лимонний сік, що залишився. Потім відкинемо вміст в друшляк і дамо повністю стекти сиропу. Духовку заздалегідь розігріємо до температури 100 градусів, деко застелем пергаментним папером і викладемо цукати одним шаром на деко. Відправимо заготовку в розігрітий шафа, прочинивши дверцята і встановивши її саме в такому положенні. Через кілька хвилин вимкнемо вогонь і тримаємо цукати там до повного охолодження духовки. Тепер акуратно виймемо деко і залишимо його мінімум на 35 годин в кімнаті до повного висихання цукатів. Зберігаємо домашнє ласощі в герметично закритій ємності в прохолодному місці. Точно також можна приготувати цукати з дині в електросушарці.

    Простий рецепт цукатів з дині


    Інгредієнти:

  • динні кірки – 480 м;

  • цукор кристалічний – 170 г;

  • вода питна – 55 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити цукати, диню разрежем навпіл, виймемо кісточки і акуратно зрізаємо все кірку. Потім очистимо її від зовнішньої пофарбованої частини і наріжемо фігурами довільного розміру і форми. Складемо заготовки в глибоку миску і відставимо убік. У маленьку емальовану каструльку наллємо холодну воду, всипаємо цукор і прокип'ятимо рідину до повного розчинення всіх кристалів. Киплячим солодким сиропом заллємо диню, ретельно все перемішати, щоб сироп рівномірно розподілився, і залишимо ласощі на 12 годин. Далі рідина акуратно зіллємо в каструльку, знову доведемо до кипіння і знову відправимо в миску з динею. Повторимо процедуру кілька разів, а потім сироп сцедим, а кірки викладемо в один ряд на лист, застелений папером для випічки. Підсушити корисні солодощі з дині в прочиненими розігрітій духовці при температурі 65 градусів. Готові цукерки вийдуть трохи липким, але після остигання це відчуття зникне. Для тривалого зберігання цукати з кірок дині необхідно гарненько обсипати з усіх боків цукровою пудрою і щільно укласти в скляну банку. Запам'ятайте, що таке ласощі не можна зберігати у вологому приміщенні, так як воно швидко зіпсується, ввібравши в себе всю вологу з повітря.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:57
    Переглядів: 160