Цукати з дині в домашніх умовах
Всі без винятку знають, що цукерки , шоколадки та інші солодощі при надмірному вживанні не зовсім корисні. Але, як же можна відгородити дітей від надмірної тяги до різних смакотою? Пропонуємо вам альтернативний варіант – зробити в домашніх умовах цукати з дині. Ласощі вийде дуже ніжним, з приголомшливим насиченим ароматом і оригінальним смаком.
Інгредієнти:
диня середня – 1 шт.;
вода питна – 1 л;
цукор – 860 р;
лимонний сік – 45 мл
Приготування
Диню промиємо, разрежем і очистимо від шкірки і насіння. Потім м'якоть наріжемо невеликими кубиками і просушуємо паперовою серветкою. У каструлю наллємо півлітра кип'яченої води, додамо трохи лимонного соку і поставимо посуд на вогонь. Після закипання викладемо акуратно підготовлену диню і протушкуйте її протягом 5 хвилин. Далі, акуратно відкинемо вміст каструлі в друшляк і залишимо цукати на деякий час стікати.
У каструлі з'єднаємо залишилася фільтровану воду з цукровим піском, ретельно все перемішати і відправимо посуд на вогонь. Проваримо сироп 5 хвилин, а потім кинемо шматочки дині. Готуємо цукати 15 хвилин і знімаємо з вогню. Після повного охолодження накриємо каструлю кришкою і відправимо на 12 годин у холодильник. Далі повернемо ємність на вогонь і, помішуючи, доводимо масу до повторного закипання. Проваримо динні шматочки протягом 15 хвилин і знову знімемо з вогню. Після охолодження накриємо каструлю кришкою і відправимо знову в холодильник. Повторимо цю процедуру ще кілька разів і в самому кінці додамо лимонний сік, що залишився. Потім відкинемо вміст в друшляк і дамо повністю стекти сиропу. Духовку заздалегідь розігріємо до температури 100 градусів, деко застелем пергаментним папером і викладемо цукати одним шаром на деко. Відправимо заготовку в розігрітий шафа, прочинивши дверцята і встановивши її саме в такому положенні. Через кілька хвилин вимкнемо вогонь і тримаємо цукати там до повного охолодження духовки. Тепер акуратно виймемо деко і залишимо його мінімум на 35 годин в кімнаті до повного висихання цукатів. Зберігаємо домашнє ласощі в герметично закритій ємності в прохолодному місці. Точно також можна приготувати цукати з дині в електросушарці.
Інгредієнти:
динні кірки – 480 м;
цукор кристалічний – 170 г;
вода питна – 55 мл
Приготування
Перед тим, як зробити цукати, диню разрежем навпіл, виймемо кісточки і акуратно зрізаємо все кірку. Потім очистимо її від зовнішньої пофарбованої частини і наріжемо фігурами довільного розміру і форми. Складемо заготовки в глибоку миску і відставимо убік. У маленьку емальовану каструльку наллємо холодну воду, всипаємо цукор і прокип'ятимо рідину до повного розчинення всіх кристалів. Киплячим солодким сиропом заллємо диню, ретельно все перемішати, щоб сироп рівномірно розподілився, і залишимо ласощі на 12 годин. Далі рідина акуратно зіллємо в каструльку, знову доведемо до кипіння і знову відправимо в миску з динею. Повторимо процедуру кілька разів, а потім сироп сцедим, а кірки викладемо в один ряд на лист, застелений папером для випічки. Підсушити корисні солодощі з дині в прочиненими розігрітій духовці при температурі 65 градусів. Готові цукерки вийдуть трохи липким, але після остигання це відчуття зникне. Для тривалого зберігання цукати з кірок дині необхідно гарненько обсипати з усіх боків цукровою пудрою і щільно укласти в скляну банку. Запам'ятайте, що таке ласощі не можна зберігати у вологому приміщенні, так як воно швидко зіпсується, ввібравши в себе всю вологу з повітря.
Рецепт цукатів з дині
Інгредієнти:
Приготування
Диню промиємо, разрежем і очистимо від шкірки і насіння. Потім м'якоть наріжемо невеликими кубиками і просушуємо паперовою серветкою. У каструлю наллємо півлітра кип'яченої води, додамо трохи лимонного соку і поставимо посуд на вогонь. Після закипання викладемо акуратно підготовлену диню і протушкуйте її протягом 5 хвилин. Далі, акуратно відкинемо вміст каструлі в друшляк і залишимо цукати на деякий час стікати.
У каструлі з'єднаємо залишилася фільтровану воду з цукровим піском, ретельно все перемішати і відправимо посуд на вогонь. Проваримо сироп 5 хвилин, а потім кинемо шматочки дині. Готуємо цукати 15 хвилин і знімаємо з вогню. Після повного охолодження накриємо каструлю кришкою і відправимо на 12 годин у холодильник. Далі повернемо ємність на вогонь і, помішуючи, доводимо масу до повторного закипання. Проваримо динні шматочки протягом 15 хвилин і знову знімемо з вогню. Після охолодження накриємо каструлю кришкою і відправимо знову в холодильник. Повторимо цю процедуру ще кілька разів і в самому кінці додамо лимонний сік, що залишився. Потім відкинемо вміст в друшляк і дамо повністю стекти сиропу. Духовку заздалегідь розігріємо до температури 100 градусів, деко застелем пергаментним папером і викладемо цукати одним шаром на деко. Відправимо заготовку в розігрітий шафа, прочинивши дверцята і встановивши її саме в такому положенні. Через кілька хвилин вимкнемо вогонь і тримаємо цукати там до повного охолодження духовки. Тепер акуратно виймемо деко і залишимо його мінімум на 35 годин в кімнаті до повного висихання цукатів. Зберігаємо домашнє ласощі в герметично закритій ємності в прохолодному місці. Точно також можна приготувати цукати з дині в електросушарці.
Простий рецепт цукатів з дині
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити цукати, диню разрежем навпіл, виймемо кісточки і акуратно зрізаємо все кірку. Потім очистимо її від зовнішньої пофарбованої частини і наріжемо фігурами довільного розміру і форми. Складемо заготовки в глибоку миску і відставимо убік. У маленьку емальовану каструльку наллємо холодну воду, всипаємо цукор і прокип'ятимо рідину до повного розчинення всіх кристалів. Киплячим солодким сиропом заллємо диню, ретельно все перемішати, щоб сироп рівномірно розподілився, і залишимо ласощі на 12 годин. Далі рідина акуратно зіллємо в каструльку, знову доведемо до кипіння і знову відправимо в миску з динею. Повторимо процедуру кілька разів, а потім сироп сцедим, а кірки викладемо в один ряд на лист, застелений папером для випічки. Підсушити корисні солодощі з дині в прочиненими розігрітій духовці при температурі 65 градусів. Готові цукерки вийдуть трохи липким, але після остигання це відчуття зникне. Для тривалого зберігання цукати з кірок дині необхідно гарненько обсипати з усіх боків цукровою пудрою і щільно укласти в скляну банку. Запам'ятайте, що таке ласощі не можна зберігати у вологому приміщенні, так як воно швидко зіпсується, ввібравши в себе всю вологу з повітря.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервована диня
Чудовий спосіб пустити в справу великий урожай дині - законсервувати її. Далі підкажемо, як цікаво заготовити солодкі плоди кількома простими
Сливовий компот з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
Сорбет з дині
Незвичайний спосіб поласувати соковитим солодкої динею описаний в цій статті. Розповімо кілька варіантів виготовлення шалено смачного, ніжного
Морозиво з дині в домашніх умовах
Найбільш смачним вийдуть морозиво, якщо зробити його з додаванням сезонних фруктів або ягід. Спробуйте пустити пару часточок ароматної дині на
Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.