Сорбет з дині
Сорбет – прекрасний холодний десерт. Як приготувати сорбет з дині, читайте нижче.
Інгредієнти:
диня свіжа – 800 г;
цукор – 6 ст. ложок;
лимон – 1 шт.;
вода – 2 ст. ложки.
Приготування
У невелику каструльку всипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Суміш постійно помішуємо. Варимо сироп до розчинення цукру, а потім охолоджуємо. Диню чистимо від насіння і шкірки, а потім ріжемо кубиками і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо охолоджений цукровий сироп і свіжовичавлений сік лимона. Отриману масу добре вимішуємо, поміщаємо у форму і ставимо на ніч в морозилку.
Інгредієнти:
м'якоть дині – 200 г;
цукор – 2 ст. ложки;
лимонний сік – 2 ч. ложки;
вода – 3 ст. ложки;
листочки м'яти для прикраси.
Приготування
Диню розрізаємо, видаляємо насіння. Чистимо його від шкірки. За допомогою блендера м'якоть дині пюрируем. Розчиняємо у воді цукор і ставимо на вогонь, варимо до повного розчинення цукру, потім охолоджуємо і вливаємо сік лимона. Вливаємо суміш в пюре дині, знову збиваємо все заглибним блендером. Викладаємо масу у форму, на годину прибираємо в морозилку, потім гарненько перемішуємо і до повного застигання знову прибираємо в морозилку. Після цього розкладаємо сорбет по креманкам і прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
Інгредієнти:
лимон – 1 шт.;
білки яєчні – 2 шт.;
диня – 2 кг;
цукор – 6 ст. ложок;
фісташки – 100 г;
жирні вершки – 250 мл;
диня середнього розміру – 1 шт.
Приготування
Диню розрізаємо навпіл. За допомогою столової ложки ретельно видаляємо насіння. Потім кожну половинку розрізаємо ще на 4 частини. Акуратно зрізаємо м'якоть з кірочок, намагаючись її не пошкодити. Тепер беремо круглу посуд потрібного розміру і викладаємо туди скоринки дині. Намагаємося викласти їх у формі дині. Після цього прибираємо посуд в морозилку.
Тепер третю частину м'якоті дині нарізаємо невеликими кубиками. Очищаємо і подрібнюємо фісташки. Решту динну м'якоть поміщаємо в блендер, додаємо цукор, змішаний з соком лимона. Все це ретельно подрібнюємо. У результаті отримане пюре викладаємо в миску і на 4 години прибираємо в морозилку.
Тепер міксером ретельно збиваємо вершки. Змішуємо подрібнені шматочки дині з фісташками і вершками. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб вершки не осіли. Потім туди вмішуємо збиті яєчні білки. Тепер дістаємо пюре з морозилки і знову збиваємо його і з'єднуємо з підготовленою вершковою масою.
Дістаємо заморожені скоринки, викладаємо їх у таку ж круглу посуд, застелену харчовою плівкою, зверху викладаємо динну масу і акуратно розрівнюємо. Знову ставимо в морозилку на 5 годин. Після цього дістаємо форму, перевертаємо на плоске блюдо, знімаємо плівку і ріжемо диню на порції. За бажанням можна також прикрасити листочками свіжої м'яти. Сорбет відразу ж подаємо, щоб він не почав танути. Приємного апетиту!
Сорбет з дині – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструльку всипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Суміш постійно помішуємо. Варимо сироп до розчинення цукру, а потім охолоджуємо. Диню чистимо від насіння і шкірки, а потім ріжемо кубиками і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо охолоджений цукровий сироп і свіжовичавлений сік лимона. Отриману масу добре вимішуємо, поміщаємо у форму і ставимо на ніч в морозилку.
Сорбет з дині в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Диню розрізаємо, видаляємо насіння. Чистимо його від шкірки. За допомогою блендера м'якоть дині пюрируем. Розчиняємо у воді цукор і ставимо на вогонь, варимо до повного розчинення цукру, потім охолоджуємо і вливаємо сік лимона. Вливаємо суміш в пюре дині, знову збиваємо все заглибним блендером. Викладаємо масу у форму, на годину прибираємо в морозилку, потім гарненько перемішуємо і до повного застигання знову прибираємо в морозилку. Після цього розкладаємо сорбет по креманкам і прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
Сорбет з дині – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Диню розрізаємо навпіл. За допомогою столової ложки ретельно видаляємо насіння. Потім кожну половинку розрізаємо ще на 4 частини. Акуратно зрізаємо м'якоть з кірочок, намагаючись її не пошкодити. Тепер беремо круглу посуд потрібного розміру і викладаємо туди скоринки дині. Намагаємося викласти їх у формі дині. Після цього прибираємо посуд в морозилку.
Тепер третю частину м'якоті дині нарізаємо невеликими кубиками. Очищаємо і подрібнюємо фісташки. Решту динну м'якоть поміщаємо в блендер, додаємо цукор, змішаний з соком лимона. Все це ретельно подрібнюємо. У результаті отримане пюре викладаємо в миску і на 4 години прибираємо в морозилку.
Тепер міксером ретельно збиваємо вершки. Змішуємо подрібнені шматочки дині з фісташками і вершками. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб вершки не осіли. Потім туди вмішуємо збиті яєчні білки. Тепер дістаємо пюре з морозилки і знову збиваємо його і з'єднуємо з підготовленою вершковою масою.
Дістаємо заморожені скоринки, викладаємо їх у таку ж круглу посуд, застелену харчовою плівкою, зверху викладаємо динну масу і акуратно розрівнюємо. Знову ставимо в морозилку на 5 годин. Після цього дістаємо форму, перевертаємо на плоске блюдо, знімаємо плівку і ріжемо диню на порції. За бажанням можна також прикрасити листочками свіжої м'яти. Сорбет відразу ж подаємо, щоб він не почав танути. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Морозиво з дині в домашніх умовах
Найбільш смачним вийдуть морозиво, якщо зробити його з додаванням сезонних фруктів або ягід. Спробуйте пустити пару часточок ароматної дині на
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
Страви з дині
Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,
Десерт з дині
Соковита, ароматна і стигла диня без всяких доповнень є смачним блюдом. Але ми завжди прагнемо якось урізноманітнити наші десерти. Так давайте
Сорбет з ківі
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за