Сорбет – прекрасний холодний десерт. Як приготувати сорбет з дині, читайте нижче.
Сорбет з дині – рецепт
Інгредієнти: диня свіжа – 800 г; цукор – 6 ст. ложок; лимон – 1 шт.; вода – 2 ст. ложки. Приготування У невелику каструльку всипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Суміш постійно помішуємо. Варимо сироп до розчинення цукру, а потім охолоджуємо. Диню чистимо від насіння і шкірки, а потім ріжемо кубиками і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо охолоджений цукровий сироп і свіжовичавлений сік лимона. Отриману масу добре вимішуємо, поміщаємо у форму і ставимо на ніч в морозилку.
Сорбет з дині в домашніх умовах
Інгредієнти: м'якоть дині – 200 г; цукор – 2 ст. ложки; лимонний сік – 2 ч. ложки; вода – 3 ст. ложки; листочки м'яти для прикраси. Приготування Диню розрізаємо, видаляємо насіння. Чистимо його від шкірки. За допомогою блендера м'якоть дині пюрируем. Розчиняємо у воді цукор і ставимо на вогонь, варимо до повного розчинення цукру, потім охолоджуємо і вливаємо сік лимона. Вливаємо суміш в пюре дині, знову збиваємо все заглибним блендером. Викладаємо масу у форму, на годину прибираємо в морозилку, потім гарненько перемішуємо і до повного застигання знову прибираємо в морозилку. Після цього розкладаємо сорбет по креманкам і прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
Сорбет з дині – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; білки яєчні – 2 шт.; диня – 2 кг; цукор – 6 ст. ложок; фісташки – 100 г; жирні вершки – 250 мл; диня середнього розміру – 1 шт. Приготування Диню розрізаємо навпіл. За допомогою столової ложки ретельно видаляємо насіння. Потім кожну половинку розрізаємо ще на 4 частини. Акуратно зрізаємо м'якоть з кірочок, намагаючись її не пошкодити. Тепер беремо круглу посуд потрібного розміру і викладаємо туди скоринки дині. Намагаємося викласти їх у формі дині. Після цього прибираємо посуд в морозилку.
Тепер третю частину м'якоті дині нарізаємо невеликими кубиками. Очищаємо і подрібнюємо фісташки. Решту динну м'якоть поміщаємо в блендер, додаємо цукор, змішаний з соком лимона. Все це ретельно подрібнюємо. У результаті отримане пюре викладаємо в миску і на 4 години прибираємо в морозилку.
Тепер міксером ретельно збиваємо вершки. Змішуємо подрібнені шматочки дині з фісташками і вершками. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб вершки не осіли. Потім туди вмішуємо збиті яєчні білки. Тепер дістаємо пюре з морозилки і знову збиваємо його і з'єднуємо з підготовленою вершковою масою.
Дістаємо заморожені скоринки, викладаємо їх у таку ж круглу посуд, застелену харчовою плівкою, зверху викладаємо динну масу і акуратно розрівнюємо. Знову ставимо в морозилку на 5 годин. Після цього дістаємо форму, перевертаємо на плоске блюдо, знімаємо плівку і ріжемо диню на порції. За бажанням можна також прикрасити листочками свіжої м'яти. Сорбет відразу ж подаємо, щоб він не почав танути. Приємного апетиту!