Закуска з дарів глибин: жульєн з морських гребінців
Якщо вам пощастило придбати гребінці свіжі, то використовуйте їх ніжне і солодке м'ясо по максимуму. Обсмажити філе морського мешканця, безумовно, просто і смачно, проте урізноманітнити варіативність страв можна, скориставшись гребінцями для приготування жульєна з морепродуктів. Шикарна закуска ресторанного рівня вимагає особливої уваги під час приготування, так як морепродукти не прощають кулінарних помилок.
Базовий рецепт жульєна з морських гребінців можна урізноманітнити додаванням інших морських мешканців: креветок, мідій, кальмарів, крабів.
Інгредієнти:
свіжі або заморожені гребінці - 25 шт.;
твердий сир - 170 г;
жирні вершки - 220 мл;
борошно - 1 1/2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
вершкове масло.
Приготування
Борошно обсмажуємо на великій кількості масла так, щоб у нас вийшла золотиста борошняна паста. Заливаємо борошно вершками, зменшуємо вогонь до мінімуму і, постійно помішуючи, варимо вершковий соус до загусання. Солимо і перчимо соус.
Мідії нарізаємо і припускаємо з кожного боку за 30 секунд. Викладаємо м'ясо в кокотниці, заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром. Готуємо жульєн в духовці при 160 градусах до розплавлення сиру.
Досить просте блюдо, яке готується за 10-15 хвилин, а поїдається і того швидше. Якщо на вашому бенкеті не знайшлося місця гребінців, то можна замінити їх більш доступними продуктами, використовуючи нижепредставленний рецепт як базу.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гребінці - 20 шт.;
вершки - 120 мл;
борошно - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 70 г;
цукор - 1 ч. ложка;
«Пармезан» - 40 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Цибулю нарізаємо кільцями і смажимо у великій кількості масла, додавши трохи солі і цукру, на малому вогні. Карамелізований лук повинен стати абсолютно м'яким, придбати злегка солодкуватий смак і карамельний колір.
Гребінці припускаємо по 30 секунд з кожної сторони і нарізаємо великими шматочками. Борошно обсмажуємо на вершковому маслі, заливаємо вершками, варимо соус до загусання, солимо і перчимо.
На дно кокотниці кладемо столову ложку цибулі, гребінці, посипаємо все невеликою кількістю тертого «Пармезану». Готуємо страву в духовці до розплавлення сиру.
Подібне блюдо чи розраховане на повсякденне вживання, адже не кожен день в наших краях можна безперешкодно роздобути свіже крабове м'ясо і гребінці. Готуйте таку закуску до свята і кращого страви до келиху шампанського і не знайдеш.
Інгредієнти:
крабове м'ясо - 200 г;
гребінці - 20 шт.;
кальмари - 2 тушки;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 1/2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
жирні вершки - 200 мл;
твердий сир - 100 г;
мускатний горіх - щіпка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готуємо білий соус з борошна, третини загальної кількості вершкового масла та вершків. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Кальмари чистимо від плівок і нутрощів, нарізаємо кільцями. У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому злегка роздавлений зубчик часнику, як тільки часник стане рум'яним - дістаємо його з сковороди. Швидко обсмажуємо на часниковому маслі кільця кальмара (близько 30 секунд), м'ясо краба (10-15 секунд) і гребінці (30 секунд). Викладаємо нарізані морепродукти в змащені маслом кокотниці, заливаємо вершками і посипаємо тертим твердим сиром. Запікаємо жульєн з міксу морепродуктів в духовці при 160-180 градусах, до розплавлення сиру.
Подаємо жульєн з грінками і келихом вина або шампанського.
Простий жульєн з морських гребінців
Базовий рецепт жульєна з морських гребінців можна урізноманітнити додаванням інших морських мешканців: креветок, мідій, кальмарів, крабів.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно обсмажуємо на великій кількості масла так, щоб у нас вийшла золотиста борошняна паста. Заливаємо борошно вершками, зменшуємо вогонь до мінімуму і, постійно помішуючи, варимо вершковий соус до загусання. Солимо і перчимо соус.
Мідії нарізаємо і припускаємо з кожного боку за 30 секунд. Викладаємо м'ясо в кокотниці, заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром. Готуємо жульєн в духовці при 160 градусах до розплавлення сиру.
Жульєн з гребінців з карамелизованним цибулею
Досить просте блюдо, яке готується за 10-15 хвилин, а поїдається і того швидше. Якщо на вашому бенкеті не знайшлося місця гребінців, то можна замінити їх більш доступними продуктами, використовуючи нижепредставленний рецепт як базу.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо кільцями і смажимо у великій кількості масла, додавши трохи солі і цукру, на малому вогні. Карамелізований лук повинен стати абсолютно м'яким, придбати злегка солодкуватий смак і карамельний колір.
Гребінці припускаємо по 30 секунд з кожної сторони і нарізаємо великими шматочками. Борошно обсмажуємо на вершковому маслі, заливаємо вершками, варимо соус до загусання, солимо і перчимо.
На дно кокотниці кладемо столову ложку цибулі, гребінці, посипаємо все невеликою кількістю тертого «Пармезану». Готуємо страву в духовці до розплавлення сиру.
Жульєн з крабовим м'ясом і гребінцями
Подібне блюдо чи розраховане на повсякденне вживання, адже не кожен день в наших краях можна безперешкодно роздобути свіже крабове м'ясо і гребінці. Готуйте таку закуску до свята і кращого страви до келиху шампанського і не знайдеш.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо білий соус з борошна, третини загальної кількості вершкового масла та вершків. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Кальмари чистимо від плівок і нутрощів, нарізаємо кільцями. У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому злегка роздавлений зубчик часнику, як тільки часник стане рум'яним - дістаємо його з сковороди. Швидко обсмажуємо на часниковому маслі кільця кальмара (близько 30 секунд), м'ясо краба (10-15 секунд) і гребінці (30 секунд). Викладаємо нарізані морепродукти в змащені маслом кокотниці, заливаємо вершками і посипаємо тертим твердим сиром. Запікаємо жульєн з міксу морепродуктів в духовці при 160-180 градусах, до розплавлення сиру.
Подаємо жульєн з грінками і келихом вина або шампанського.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з гребінцями
Морські гребінці - дуже корисні морепродукти, містять у собі багато йоду. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування салатів з гребінців, які
Морські гребінці в вершковому соусі
М'ясо морських гребінців чудово ніжне, і має злегка солодкуватий приємний присмак. Ці морепродукти широко використовують в кулінарії. Крім цього їх
Страви з гребінців
Морські гребінці - не найдоступніший продукт, але якщо вам вдалося його купити, тоді пропонуємо вам ознайомитись з цікавими і вишуканими рецептами
Ароматний і ніжний жульєн з мідій
Жульєн з мідій - це смачний делікатес, який чудово прикрасить святковий стіл або фуршет. Його можна подати до будь гарнірів, червоному або білому
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене
Гребінці по-корейськи - рецепт
Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його