Ароматний і ніжний жульєн з мідій
Порадувати домашніх заморським делікатесом стане куди простіше, навчившись готувати смачний і ситний жульєн з мідій. Він прекрасно підійде до улюбленим гарнірів, червоного і білого вина, стане фаворитом гостей на будь-якому фуршеті. Корисна страва має ніжну структуру і буквально тане в роті! Якщо напередодні важлива дата, свято або прийом гостей - озбройтеся нашими докладними рецептами і завжди будете готові дивувати новими поєднаннями смаків.
Познайомимося з класичним рецептом жульєна з мідій з додаванням грибів.
Інгредієнти:
мідії - 300 г;
печериці - 200 г;
вершки - 300 г;
сметана - 200 г;
борошно - 4 ст. л.;
вершкове масло - 100 г;
сир твердих сортів - 100 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Першим ділом розморожуємо мідії і гриби, підсушуємо при кімнатній температурі. Потім готуємо соус - масло розтоплюємо на сковороді, додаємо борошно і готуємо до тих пір, поки інгредієнти не підрум'яняться. Далі вливаємо вершки і сметану, солимо і перчимо за смаком, періодично помішуємо. Після того, як соус готовий, збиваємо до однорідної кондиції з допомогою міксера і блендера. При бажанні мідії і гриби можна нарізати половинками і змішати зі вершковим соусом .
Змащуємо маслом форму для випікання і викладаємо нашу страву. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо зверху жульєн. Поміщаємо в розігріту духовку майбутній вечерю, готуємо до утворення скоринки. Перед подачею остудити і прикрасити зеленню.
Вам напевно сподобається ще один простий рецепт грибного жульєна з справжнім морським коктейлем. Для його приготування вам знадобиться улюблена закуска справжніх гурманів - кальмари.
Інгредієнти:
опеньки - 400 г;
мідії - 300 г;
кальмари - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сметана - 250 мл;
рослинна олія - 2 ст. л.;
сир твердих сортів - 200 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Кальмари промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими шматочками. Гриби і мідії розморожуємо, підсушуємо, нарізаємо половинками і відправляємо готуватися в олії на сковорідку. Цибулю очистити, дрібно шаткуємо і додаємо до грибів, за пару хвилин до готовності кладемо кальмари і підсмажуємо протягом 5 хвилин. Після чого вливаємо наш вершковий соус і ретельно перемішуємо. В кінці присмачую страву тертим сиром і спеціями. Перед подачею прикрашаємо тарілки гілочками зелені.
Також хочемо вас познайомити з ще одним цікавим і незвичайним рецептом жульєна в кошичку, який легко і приємно готувати. На цей раз доповнимо смак мідій креветками.
Інгредієнти:
печериці - 300 г;
мідії - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
креветки - 100 г;
борошно - 2 ст. л;
сметана - 4 ст. л.;
масло рослинне - 2 ст. л.;
масло вершкове - 150 г;
цукор - 20 г;
борошно - 200 г;
яйце куряче - 1 шт.;
сир - 200 р.
Приготування
Розморожуємо печериці і мідії, підсушуємо також при кімнатній температурі і дрібно нарізаємо. Далі обсмажуємо гриби на рослинній олії до напівготовності. Після чого очищаємо цибулю, дрібно шаткуємо і додаємо в сковороду. Креветки очищаємо і додаємо в жульєн, обсмажуємо всі інгредієнти ще протягом 7 хвилин. Потім додаємо улюблені спеції, сіль і перець, ретельно перемішуємо.
Саме час замісити тісто, накрити його плівкою і залишити в холодильнику на пів години. Далі тісто розкачуємо і нарізаємо кружечками. Кожну частину викладаємо у змащену маслом форму. Викладаємо начинку в кожну кошичок і прикрашаємо шматочком твердого сиру. Відправляємо наш жульєн в духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на півгодини.
Любителям такої оригінальної закуски також пропонуємо рецепт жульєна з морських гребінців без сумніву, гості залишаться в захваті.
Познайомимося з класичним рецептом жульєна з мідій з додаванням грибів.
Жульєн з мідій, грибів і сиру
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом розморожуємо мідії і гриби, підсушуємо при кімнатній температурі. Потім готуємо соус - масло розтоплюємо на сковороді, додаємо борошно і готуємо до тих пір, поки інгредієнти не підрум'яняться. Далі вливаємо вершки і сметану, солимо і перчимо за смаком, періодично помішуємо. Після того, як соус готовий, збиваємо до однорідної кондиції з допомогою міксера і блендера. При бажанні мідії і гриби можна нарізати половинками і змішати зі вершковим соусом .
Змащуємо маслом форму для випікання і викладаємо нашу страву. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо зверху жульєн. Поміщаємо в розігріту духовку майбутній вечерю, готуємо до утворення скоринки. Перед подачею остудити і прикрасити зеленню.
Вам напевно сподобається ще один простий рецепт грибного жульєна з справжнім морським коктейлем. Для його приготування вам знадобиться улюблена закуска справжніх гурманів - кальмари.
Жульєн з мідій, грибів і кальмарів
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими шматочками. Гриби і мідії розморожуємо, підсушуємо, нарізаємо половинками і відправляємо готуватися в олії на сковорідку. Цибулю очистити, дрібно шаткуємо і додаємо до грибів, за пару хвилин до готовності кладемо кальмари і підсмажуємо протягом 5 хвилин. Після чого вливаємо наш вершковий соус і ретельно перемішуємо. В кінці присмачую страву тертим сиром і спеціями. Перед подачею прикрашаємо тарілки гілочками зелені.
Також хочемо вас познайомити з ще одним цікавим і незвичайним рецептом жульєна в кошичку, який легко і приємно готувати. На цей раз доповнимо смак мідій креветками.
Грибний жульєн з мідій і креветок
Інгредієнти:
Приготування
Розморожуємо печериці і мідії, підсушуємо також при кімнатній температурі і дрібно нарізаємо. Далі обсмажуємо гриби на рослинній олії до напівготовності. Після чого очищаємо цибулю, дрібно шаткуємо і додаємо в сковороду. Креветки очищаємо і додаємо в жульєн, обсмажуємо всі інгредієнти ще протягом 7 хвилин. Потім додаємо улюблені спеції, сіль і перець, ретельно перемішуємо.
Саме час замісити тісто, накрити його плівкою і залишити в холодильнику на пів години. Далі тісто розкачуємо і нарізаємо кружечками. Кожну частину викладаємо у змащену маслом форму. Викладаємо начинку в кожну кошичок і прикрашаємо шматочком твердого сиру. Відправляємо наш жульєн в духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на півгодини.
Любителям такої оригінальної закуски також пропонуємо рецепт жульєна з морських гребінців без сумніву, гості залишаться в захваті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуска з дарів глибин: жульєн з морських гребінців
Жульєн з морських гребінців - це шикарна закуска ресторанного рівня, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах. Таке блюдо буде
Жульєн в тарталетках
Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
Жульєн в мультиварці
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене