Вернуться назад Распечатать

Ароматний і ніжний жульєн з мідій

Ароматний і ніжний жульєн з мідій
Порадувати домашніх заморським делікатесом стане куди простіше, навчившись готувати смачний і ситний жульєн з мідій. Він прекрасно підійде до улюбленим гарнірів, червоного і білого вина, стане фаворитом гостей на будь-якому фуршеті. Корисна страва має ніжну структуру і буквально тане в роті! Якщо напередодні важлива дата, свято або прийом гостей - озбройтеся нашими докладними рецептами і завжди будете готові дивувати новими поєднаннями смаків.
Познайомимося з класичним рецептом жульєна з мідій з додаванням грибів.

Жульєн з мідій, грибів і сиру


Інгредієнти:

  • мідії - 300 г;

  • печериці - 200 г;

  • вершки - 300 г;

  • сметана - 200 г;

  • борошно - 4 ст. л.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом розморожуємо мідії і гриби, підсушуємо при кімнатній температурі. Потім готуємо соус - масло розтоплюємо на сковороді, додаємо борошно і готуємо до тих пір, поки інгредієнти не підрум'яняться. Далі вливаємо вершки і сметану, солимо і перчимо за смаком, періодично помішуємо. Після того, як соус готовий, збиваємо до однорідної кондиції з допомогою міксера і блендера. При бажанні мідії і гриби можна нарізати половинками і змішати зі вершковим соусом .
    Змащуємо маслом форму для випікання і викладаємо нашу страву. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо зверху жульєн. Поміщаємо в розігріту духовку майбутній вечерю, готуємо до утворення скоринки. Перед подачею остудити і прикрасити зеленню.
    Вам напевно сподобається ще один простий рецепт грибного жульєна з справжнім морським коктейлем. Для його приготування вам знадобиться улюблена закуска справжніх гурманів - кальмари.

    Жульєн з мідій, грибів і кальмарів


    Інгредієнти:

  • опеньки - 400 г;

  • мідії - 300 г;

  • кальмари - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • сметана - 250 мл;

  • рослинна олія - 2 ст. л.;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Кальмари промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими шматочками. Гриби і мідії розморожуємо, підсушуємо, нарізаємо половинками і відправляємо готуватися в олії на сковорідку. Цибулю очистити, дрібно шаткуємо і додаємо до грибів, за пару хвилин до готовності кладемо кальмари і підсмажуємо протягом 5 хвилин. Після чого вливаємо наш вершковий соус і ретельно перемішуємо. В кінці присмачую страву тертим сиром і спеціями. Перед подачею прикрашаємо тарілки гілочками зелені.
    Також хочемо вас познайомити з ще одним цікавим і незвичайним рецептом жульєна в кошичку, який легко і приємно готувати. На цей раз доповнимо смак мідій креветками.

    Грибний жульєн з мідій і креветок


    Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • мідії - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • креветки - 100 г;

  • борошно - 2 ст. л;

  • сметана - 4 ст. л.;

  • масло рослинне - 2 ст. л.;

  • масло вершкове - 150 г;

  • цукор - 20 г;

  • борошно - 200 г;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • сир - 200 р.


  • Приготування
    Розморожуємо печериці і мідії, підсушуємо також при кімнатній температурі і дрібно нарізаємо. Далі обсмажуємо гриби на рослинній олії до напівготовності. Після чого очищаємо цибулю, дрібно шаткуємо і додаємо в сковороду. Креветки очищаємо і додаємо в жульєн, обсмажуємо всі інгредієнти ще протягом 7 хвилин. Потім додаємо улюблені спеції, сіль і перець, ретельно перемішуємо.
    Ароматний і ніжний жульєн з мідій
    Саме час замісити тісто, накрити його плівкою і залишити в холодильнику на пів години. Далі тісто розкачуємо і нарізаємо кружечками. Кожну частину викладаємо у змащену маслом форму. Викладаємо начинку в кожну кошичок і прикрашаємо шматочком твердого сиру. Відправляємо наш жульєн в духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на півгодини.
    Любителям такої оригінальної закуски також пропонуємо рецепт жульєна з морських гребінців без сумніву, гості залишаться в захваті.