Порадувати домашніх заморським делікатесом стане куди простіше, навчившись готувати смачний і ситний жульєн з мідій. Він прекрасно підійде до улюбленим гарнірів, червоного і білого вина, стане фаворитом гостей на будь-якому фуршеті. Корисна страва має ніжну структуру і буквально тане в роті! Якщо напередодні важлива дата, свято або прийом гостей - озбройтеся нашими докладними рецептами і завжди будете готові дивувати новими поєднаннями смаків.
Познайомимося з класичним рецептом жульєна з мідій з додаванням грибів.
Жульєн з мідій, грибів і сиру
Інгредієнти: мідії - 300 г; печериці - 200 г; вершки - 300 г; сметана - 200 г; борошно - 4 ст. л.; вершкове масло - 100 г; сир твердих сортів - 100 г; сіль і перець - за смаком. Приготування Першим ділом розморожуємо мідії і гриби, підсушуємо при кімнатній температурі. Потім готуємо соус - масло розтоплюємо на сковороді, додаємо борошно і готуємо до тих пір, поки інгредієнти не підрум'яняться. Далі вливаємо вершки і сметану, солимо і перчимо за смаком, періодично помішуємо. Після того, як соус готовий, збиваємо до однорідної кондиції з допомогою міксера і блендера. При бажанні мідії і гриби можна нарізати половинками і змішати зі вершковим соусом .
Змащуємо маслом форму для випікання і викладаємо нашу страву. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо зверху жульєн. Поміщаємо в розігріту духовку майбутній вечерю, готуємо до утворення скоринки. Перед подачею остудити і прикрасити зеленню.
Вам напевно сподобається ще один простий рецепт грибного жульєна з справжнім морським коктейлем. Для його приготування вам знадобиться улюблена закуска справжніх гурманів - кальмари.
Жульєн з мідій, грибів і кальмарів
Інгредієнти: опеньки - 400 г; мідії - 300 г; кальмари - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сметана - 250 мл; рослинна олія - 2 ст. л.; сир твердих сортів - 200 г; сіль і перець - за смаком. Приготування Кальмари промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими шматочками. Гриби і мідії розморожуємо, підсушуємо, нарізаємо половинками і відправляємо готуватися в олії на сковорідку. Цибулю очистити, дрібно шаткуємо і додаємо до грибів, за пару хвилин до готовності кладемо кальмари і підсмажуємо протягом 5 хвилин. Після чого вливаємо наш вершковий соус і ретельно перемішуємо. В кінці присмачую страву тертим сиром і спеціями. Перед подачею прикрашаємо тарілки гілочками зелені.
Також хочемо вас познайомити з ще одним цікавим і незвичайним рецептом жульєна в кошичку, який легко і приємно готувати. На цей раз доповнимо смак мідій креветками.
Грибний жульєн з мідій і креветок
Інгредієнти: печериці - 300 г; мідії - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; креветки - 100 г; борошно - 2 ст. л; сметана - 4 ст. л.; масло рослинне - 2 ст. л.; масло вершкове - 150 г; цукор - 20 г; борошно - 200 г; яйце куряче - 1 шт.; сир - 200 р. Приготування Розморожуємо печериці і мідії, підсушуємо також при кімнатній температурі і дрібно нарізаємо. Далі обсмажуємо гриби на рослинній олії до напівготовності. Після чого очищаємо цибулю, дрібно шаткуємо і додаємо в сковороду. Креветки очищаємо і додаємо в жульєн, обсмажуємо всі інгредієнти ще протягом 7 хвилин. Потім додаємо улюблені спеції, сіль і перець, ретельно перемішуємо.
Саме час замісити тісто, накрити його плівкою і залишити в холодильнику на пів години. Далі тісто розкачуємо і нарізаємо кружечками. Кожну частину викладаємо у змащену маслом форму. Викладаємо начинку в кожну кошичок і прикрашаємо шматочком твердого сиру. Відправляємо наш жульєн в духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на півгодини.
Любителям такої оригінальної закуски також пропонуємо рецепт жульєна з морських гребінців без сумніву, гості залишаться в захваті.