Страви з гребінців
Гребінці - продукт не з доступних, від того експериментувати з ним не вийде, адже невдалі експерименти загрожують перетворенням ніжного і солодкого м'яса цих морських мешканців в неїстівну гумову підошву. Щоб не провокувати невдалі експерименти, ми вирішили підібрати кілька смачних і простих рецептів страв з морських гребінців .
Інгредієнти:
Для гребінців:
гребінці - 500 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
вершкове масло - 3 ст. ложки;
цибулю-шалот - 2 ст. ложки;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
свіжа подрібнена зелень - 1/4 ст.;
лимонна цедра - 1/4 ч. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Очистіть гребінці, якщо в цьому є необхідність, так як молюски заморожені зазвичай продаються повністю очищеними. Перед обсмаженням викладіть гребінці на паперову серветку, щоб прибрати надлишки вологи, в іншому випадку наявна рідина призведе до того, що гребінці почнуть не обсмажуватися, а тушкуватися на сковороді. Тепер молюсків залишається приправити сіллю і перцем і викласти на добре розігріту сковороду з оливковою олією.
Не забувайте про те, що не слід викладати на сковороду відразу всіх гребінців, інакше з-за надлишку вологи вони знову таки почнуть тушкуватися. Обсмажуйте гребінці по 2-4 хвилини з кожної сторони, в залежності від бажаного ступеня зажаренности скоринки.
Тепер на іншу сковороду кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому шалот близько хвилини. Після заливаємо вермут і тушкуємо до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Додаємо подрібнені трави і терту лимонну цедру. Доповнюємо соус сіллю і перцем і поливаємо їм обсмажені гребінці.
Інгредієнти:
спагетті - 340 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
томати у власному соку - 400 г;
вершки - 2/3 ст.;
сіль, перець - за смаком;
креветки - 250 г;
гребінці - 250 г;
петрушка - 1 пучок;
тертий "Пармезан".
Приготування
Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. Паралельно займемося приготуванням соусу. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник до прозорості. До пассеровке викладаємо томати у власному соку і вершки. Приправляємо все сіллю і перцем, після чого тушкуємо 5-6 хвилин. Тепер настала черга морепродуктів: першими в соус йдуть очищені креветки, а через 2 хвилини і гребінці. Тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини і знімаємо соус з плити. Подаємо пасту з соусом, посипавши страва "Пармезаном".
Рецепт простого страви з морського гребінця
Інгредієнти:
Для гребінців:
Для соусу:
Приготування
Очистіть гребінці, якщо в цьому є необхідність, так як молюски заморожені зазвичай продаються повністю очищеними. Перед обсмаженням викладіть гребінці на паперову серветку, щоб прибрати надлишки вологи, в іншому випадку наявна рідина призведе до того, що гребінці почнуть не обсмажуватися, а тушкуватися на сковороді. Тепер молюсків залишається приправити сіллю і перцем і викласти на добре розігріту сковороду з оливковою олією.
Не забувайте про те, що не слід викладати на сковороду відразу всіх гребінців, інакше з-за надлишку вологи вони знову таки почнуть тушкуватися. Обсмажуйте гребінці по 2-4 хвилини з кожної сторони, в залежності від бажаного ступеня зажаренности скоринки.
Тепер на іншу сковороду кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому шалот близько хвилини. Після заливаємо вермут і тушкуємо до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Додаємо подрібнені трави і терту лимонну цедру. Доповнюємо соус сіллю і перцем і поливаємо їм обсмажені гребінці.
Страва з гребінців і креветок
Інгредієнти:
Приготування
Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. Паралельно займемося приготуванням соусу. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник до прозорості. До пассеровке викладаємо томати у власному соку і вершки. Приправляємо все сіллю і перцем, після чого тушкуємо 5-6 хвилин. Тепер настала черга морепродуктів: першими в соус йдуть очищені креветки, а через 2 хвилини і гребінці. Тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини і знімаємо соус з плити. Подаємо пасту з соусом, посипавши страва "Пармезаном".
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з гребінцями
Морські гребінці - дуже корисні морепродукти, містять у собі багато йоду. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування салатів з гребінців, які
Морський гребінець - рецепт
Морські гребінці вважаються справжнім делікатесів, приготування якого далеко не всім по плечу, оскільки ніжне м'ясо цього молюска дуже легко
Морські гребінці в вершковому соусі
М'ясо морських гребінців чудово ніжне, і має злегка солодкуватий приємний присмак. Ці морепродукти широко використовують в кулінарії. Крім цього їх
Смажені морські гребінці - рецепт
Морські гребінці - це дуже корисний молюск, джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Тому варто додати в свій раціон страви з цього чудового
Закуска з дарів глибин: жульєн з морських гребінців
Жульєн з морських гребінців - це шикарна закуска ресторанного рівня, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах. Таке блюдо буде
Гребінці по-корейськи - рецепт
Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його