Смажені морські гребінці - рецепт

Морський гребінець - один з найбільш вишуканих делікатесів морепродуктів, його можна використовувати для приготування різних страв. У їжу вживається частина плоті (мускул-замикач і мантія). Звичайно морський гребінець продається в замороженому вигляді вже разделанним. Тому підготовка перед приготуванням мінімальна: розморозити в холодній воді, промити і, можливо, обсушити.
Розповімо, як можна приготувати смажені морські гребінці.
Загальне правило приготування
Незалежно від того, який спосіб теплової обробки буде обраний вами (варити, смажити, припустити), морський гребінець готується дуже швидко (як і багато інші молюски, кальмар, наприклад, або мідії). Час обжариванияморского гребінця - 3 хвилини з кожної сторони, не більше, інакше він стане жорстким, як гумова підошва і, зрозуміло, несмачним.
Смажені морські гребінці в соєвому соусі
Соєвий соус передбачає паназіатський стиль рецепту, тому інші інгредієнти підбираємо виходячи з цього.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуємо соус. Змішаємо сік лайма з соєвим соусом, товченим часником і гострим червоним перцем. Наріжемо лук кільцями або полукольцамии замаринуем в цій суміші в окремій мисці.
Розморожені гребінці промиємо, краще обсушити їх чистою серветкою, і викладемо на тарілку або обробну дошку.
Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо на середньо-сильному вогні трохи цибулі, нарізаного тонкими півкільцями (це буде підкладка). Зверху викладаємо морські гребінці і обсмажуємо з обох сторін по 3 хвилини. Сковороду струшуємо і перемішуємо ще протягом 1-ї хвилини. Знімаємо шумівкою вміст зі сковороди і змішуємо з цибулею, маринованим в соусі. Дамо суміші постояти хвилин 10. Подаємо із зеленню і автентичним азіатським алкоголем. В якості гарніру більше всього підійде рис або фунчоза (рисова локшина). Можна включити до складу страви солодкий перець.
Смажені морські гребінці в вершковому соусі
Інгредієнти:

Приготування
Готуємо гребінці також, як у попередньому рецепті (див. вище), обсмажуємо з цибулею на оливковій олії і подаємо під вершковим соусом (вершки + часник, спеції). Прикрашаємо зеленню. Непогано все це буде поєднуватися з маринованою спаржею і світлим вином .
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з гребінцями
Морські гребінці - дуже корисні морепродукти, містять у собі багато йоду. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування салатів з гребінців, які

Морський гребінець - рецепт
Морські гребінці вважаються справжнім делікатесів, приготування якого далеко не всім по плечу, оскільки ніжне м'ясо цього молюска дуже легко

Паштет з оселедця
Солона оселедець з цибулею - звичне блюдо на святковому або буденному столі. Але, що якщо урізноманітнити це популярне блюдо, і приготувати паштет з

Морські гребінці в вершковому соусі
М'ясо морських гребінців чудово ніжне, і має злегка солодкуватий приємний присмак. Ці морепродукти широко використовують в кулінарії. Крім цього їх

Страви з гребінців
Морські гребінці - не найдоступніший продукт, але якщо вам вдалося його купити, тоді пропонуємо вам ознайомитись з цікавими і вишуканими рецептами

Гребінці по-корейськи - рецепт
Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його