Гребінці по-корейськи - рецепт
Якщо вам пощастило дістати кілограм-другий гребінців, то не полінуйтеся приготувати їх трохи більш оригінальним способом, ніж це роблять зазвичай, наприклад, скориставшись секретами азіатської кухні. Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати гребінці по-корейськи.
Це просте і швидке в приготуванні блюдо виступить в якості вишуканою закуски, або аперитиву на вашому святковому столі, при цьому ефектна подача і вид рум'яних гребінців в соєвому соусі напевно викликають апетит у більшості ваших гостей.
Інгредієнти:
гребінці - 6-8 шт.;
зелена цибуля;
соєвий соус - 3 ч. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
вода - 1 ч. ложка;
часник - 3 зубчики;
масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Змішуємо соєвий соус, цукор, теплу воду і збиваємо до повного розчинення цукру. Розігріваємо вок і обсмажуємо на ньому часник з маслом. Як тільки часник дасть аромат - дістаємо його з сковороди.
Гребінці занурюємо в соєвий соус і варимо на пару до повної готовності (4-5 хвилин), після чого поливаємо молюсків часниковим маслом і посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Корейська закуска гребінці готова до подачі на стіл.
Інгредієнти:
Для салату:
скляна локшина - 120 г;
бобові паростки - 1 ст.;
огірок - 1 шт.;
смежая м'ята, базилік, петрушка - по 1/4 ст.;
солоний арахіс - 1/4 ст.;
морква 1/4 шт.;
вода - 1/3 ст.;
рибний соус - 1 /4 ст.;
цукор - 3 ст. ложки;
сік лайма - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
свіжий перець чилі - за смаком.
Для гребінців:
гребінці - 500 г;
цукор - 1/2 ч. ложки;
масло - 2 ст. ложки;
зелена цибуля;
часник - 1 зубчик.
Приготування
Локшину поділяємо і заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину. Після закінчення часу воду зливаємо, а локшину ділимо на 2-3 частини, залежно від початкової довжини.
Змішуємо з локшиною бобові паростки, нарізаний соломкою огірок, трави, терту моркву і арахіс. Змішуємо воду з рештою інгредієнтами і збиваємо до однорідності. Заправляємо салат отриманою сумішшю. Доповнюємо салат нарізаним перцем чилі виходячи з власних смакових пристрастей.
Гребінці посипаємо цукром, сіллю і перцем. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо на ньому часник до появи арматури, після чого сам часник витягаємо, а на його місце кладемо гребінці і обсмажуємо їх близько 3 хвилин.
Готовий салат ділимо на 4 порції й поверх кожної кладемо обсмажені гребінці.
Морські гребінці по-корейськи
Це просте і швидке в приготуванні блюдо виступить в якості вишуканою закуски, або аперитиву на вашому святковому столі, при цьому ефектна подача і вид рум'яних гребінців в соєвому соусі напевно викликають апетит у більшості ваших гостей.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо соєвий соус, цукор, теплу воду і збиваємо до повного розчинення цукру. Розігріваємо вок і обсмажуємо на ньому часник з маслом. Як тільки часник дасть аромат - дістаємо його з сковороди.
Гребінці занурюємо в соєвий соус і варимо на пару до повної готовності (4-5 хвилин), після чого поливаємо молюсків часниковим маслом і посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Корейська закуска гребінці готова до подачі на стіл.
Салат з гребінців по-корейськи
Інгредієнти:
Для салату:
Для гребінців:
Приготування
Локшину поділяємо і заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину. Після закінчення часу воду зливаємо, а локшину ділимо на 2-3 частини, залежно від початкової довжини.
Змішуємо з локшиною бобові паростки, нарізаний соломкою огірок, трави, терту моркву і арахіс. Змішуємо воду з рештою інгредієнтами і збиваємо до однорідності. Заправляємо салат отриманою сумішшю. Доповнюємо салат нарізаним перцем чилі виходячи з власних смакових пристрастей.
Гребінці посипаємо цукром, сіллю і перцем. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо на ньому часник до появи арматури, після чого сам часник витягаємо, а на його місце кладемо гребінці і обсмажуємо їх близько 3 хвилин.
Готовий салат ділимо на 4 порції й поверх кожної кладемо обсмажені гребінці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуска з дарів глибин: жульєн з морських гребінців
Жульєн з морських гребінців - це шикарна закуска ресторанного рівня, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах. Таке блюдо буде
Корейський салат з капусти
Любите азіатські страви? Тоді пропонуємо вам зробити корейський салат з капусти - вийде дуже смачно, ситно, і головне низькокалорійні. Читайте наші
Гриби по-корейськи
Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
Оселедець по-корейськи
Гостра оселедець по-корейськи - чудова закуска в азіатському стилі, прекрасно підходить як для буденного, так і для святкового столу. Вона має
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся