Корейський салат з капусти
Азіатські страви в більшості своїй відрізняються не тільки тонким екзотичним смаком, але диетичностью. Страва, про яку ми поговоримо в цій статті мало чим відрізняється від попередніх. Салати з капусти не тільки досить прості в приготуванні, але й досить ситни в купе з низькою калорійністю.
Інгредієнти:
суцвіття цвітної капусти - 6 ст.;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
рисовий оцет - 1 ст. ложка;
смажені насіння кунжуту - 2 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
часник - 4 зубчики;
тертий свіжий імбир - 1/2 ч. ложки;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
перець чилі - за смаком.
Приготування
Суцвіття ретельно промиваємо і готуємо на пару протягом 7-10 хвилин. Часник дрібно нарізаємо вручну.
Для заправки змішуємо соєвий соус, оцет, масло і мед разом, додаємо імбир, часник і половину насіння кунжуту. Даємо заправці постояти при кімнатній температурі хвилин 15 щоб смаки з'єдналися.
Змішуємо капусту з заправкою і даємо промаринуватися 2 години при кімнатній температурі. Подаємо салат, полив його залишками заправки і посипавши кунжутом.
Інгредієнти:
пекінська капуста - 1 головка (15 кг);
вода - 8 ст.;
корейська сіль - 1/4 ст.;
зелена цибуля - 1 пучок;
бульйон з морепродуктів - 2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1/2 ст.;
часник - 5 зубчиків;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
яблуко - 1/2 шт.;
відварений рис - 1/3 ст.;
пластівці чилі - 2/3 ст.;
корейська соус з анчоусів - 3 ст. ложки;
сушені солоні креветки - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки.
Приготування
Сіль розчиняємо у воді і занурюємо в неї крупно нарізану головку капусти, зверху ставимо вантаж. Даємо капусті просочитися соляним розчином близько години.
Якщо у вас немає готового бульйону з морепродуктів, то в цей час його можна зварити. Для цього можна використовувати готову суміш морепродуктів, або суміш з сушених креветок і анчоусів. Бульйон досить проварити 5-7 хвилин.
Капусту підсушуємо з допомогою кухонного рушника. Цибулю, яблуко, часник, імбир і рис пюрируем за допомогою блендера в єдину масу, підливаємо бульйон, щоб вийшло пюре гладким, посипаємо все пластівцями чилі (за бажанням), поливаємо соєвим соусом і додаємо цукор.
В окремій мисці змішуємо капусту, крупно нарізаний зелений лук і 2/3 суміші з блендера, перемішуємо. Пробуємо салат кимчи і регулюємо смак страви на свій розсуд. Заливаємо залишки суміші в блендері водою і поливаємо бульйоном наш салат. В такому стані салат може зберігатися до 1-2 місяців в холодильнику. Подавати салат до столу можна відразу, уклавши гіркою поверх відвареного рису .
Шукайте ще цікаві рецепти салатів, тоді рекомендуємо спробувати салат з куркою і капустою , який неодмінно різноманітить ваше меню.
Рецепт корейського салату з кольоровою капустою
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття ретельно промиваємо і готуємо на пару протягом 7-10 хвилин. Часник дрібно нарізаємо вручну.
Для заправки змішуємо соєвий соус, оцет, масло і мед разом, додаємо імбир, часник і половину насіння кунжуту. Даємо заправці постояти при кімнатній температурі хвилин 15 щоб смаки з'єдналися.
Змішуємо капусту з заправкою і даємо промаринуватися 2 години при кімнатній температурі. Подаємо салат, полив його залишками заправки і посипавши кунжутом.
Гострий корейський салат з пекінської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Сіль розчиняємо у воді і занурюємо в неї крупно нарізану головку капусти, зверху ставимо вантаж. Даємо капусті просочитися соляним розчином близько години.
Якщо у вас немає готового бульйону з морепродуктів, то в цей час його можна зварити. Для цього можна використовувати готову суміш морепродуктів, або суміш з сушених креветок і анчоусів. Бульйон досить проварити 5-7 хвилин.
Капусту підсушуємо з допомогою кухонного рушника. Цибулю, яблуко, часник, імбир і рис пюрируем за допомогою блендера в єдину масу, підливаємо бульйон, щоб вийшло пюре гладким, посипаємо все пластівцями чилі (за бажанням), поливаємо соєвим соусом і додаємо цукор.
В окремій мисці змішуємо капусту, крупно нарізаний зелений лук і 2/3 суміші з блендера, перемішуємо. Пробуємо салат кимчи і регулюємо смак страви на свій розсуд. Заливаємо залишки суміші в блендері водою і поливаємо бульйоном наш салат. В такому стані салат може зберігатися до 1-2 місяців в холодильнику. Подавати салат до столу можна відразу, уклавши гіркою поверх відвареного рису .
Шукайте ще цікаві рецепти салатів, тоді рекомендуємо спробувати салат з куркою і капустою , який неодмінно різноманітить ваше меню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Цвітна капуста по-корейськи
Любите корейські страви? Хочете готувати їх як можна частіше? Тоді ми радимо вам звернути увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як правильно
Салат з вугром
Салат з вугром - відмінне японське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви любите незвичайні і незвичні страви, то воно порадує вас
Китайський салат з куркою
Якщо бажаєте спробувати чогось новенького і східного, тоді рекомендуємо зробити китайський салат з куркою. Таку оригінальну закуску можна подати як
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний