Вернуться назад Распечатать

Корейський салат з капусти

Корейський салат з капусти
Азіатські страви в більшості своїй відрізняються не тільки тонким екзотичним смаком, але диетичностью. Страва, про яку ми поговоримо в цій статті мало чим відрізняється від попередніх. Салати з капусти не тільки досить прості в приготуванні, але й досить ситни в купе з низькою калорійністю.

Рецепт корейського салату з кольоровою капустою


Інгредієнти:

  • суцвіття цвітної капусти - 6 ст.;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложка;

  • смажені насіння кунжуту - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • тертий свіжий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Суцвіття ретельно промиваємо і готуємо на пару протягом 7-10 хвилин. Часник дрібно нарізаємо вручну.
    Для заправки змішуємо соєвий соус, оцет, масло і мед разом, додаємо імбир, часник і половину насіння кунжуту. Даємо заправці постояти при кімнатній температурі хвилин 15 щоб смаки з'єдналися.
    Змішуємо капусту з заправкою і даємо промаринуватися 2 години при кімнатній температурі. Подаємо салат, полив його залишками заправки і посипавши кунжутом.

    Гострий корейський салат з пекінської капусти


    Інгредієнти:

  • пекінська капуста - 1 головка (15 кг);

  • вода - 8 ст.;

  • корейська сіль - 1/4 ст.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • бульйон з морепродуктів - 2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 ст.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • яблуко - 1/2 шт.;

  • відварений рис - 1/3 ст.;

  • пластівці чилі - 2/3 ст.;

  • корейська соус з анчоусів - 3 ст. ложки;

  • сушені солоні креветки - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Сіль розчиняємо у воді і занурюємо в неї крупно нарізану головку капусти, зверху ставимо вантаж. Даємо капусті просочитися соляним розчином близько години.
    Якщо у вас немає готового бульйону з морепродуктів, то в цей час його можна зварити. Для цього можна використовувати готову суміш морепродуктів, або суміш з сушених креветок і анчоусів. Бульйон досить проварити 5-7 хвилин.
    Капусту підсушуємо з допомогою кухонного рушника. Цибулю, яблуко, часник, імбир і рис пюрируем за допомогою блендера в єдину масу, підливаємо бульйон, щоб вийшло пюре гладким,
    Корейський салат з капусти
    посипаємо все пластівцями чилі (за бажанням), поливаємо соєвим соусом і додаємо цукор.
    В окремій мисці змішуємо капусту, крупно нарізаний зелений лук і 2/3 суміші з блендера, перемішуємо. Пробуємо салат кимчи і регулюємо смак страви на свій розсуд. Заливаємо залишки суміші в блендері водою і поливаємо бульйоном наш салат. В такому стані салат може зберігатися до 1-2 місяців в холодильнику. Подавати салат до столу можна відразу, уклавши гіркою поверх відвареного рису .
    Шукайте ще цікаві рецепти салатів, тоді рекомендуємо спробувати салат з куркою і капустою , який неодмінно різноманітить ваше меню.