Азіатські страви в більшості своїй відрізняються не тільки тонким екзотичним смаком, але диетичностью. Страва, про яку ми поговоримо в цій статті мало чим відрізняється від попередніх. Салати з капусти не тільки досить прості в приготуванні, але й досить ситни в купе з низькою калорійністю.
Рецепт корейського салату з кольоровою капустою
Інгредієнти: суцвіття цвітної капусти - 6 ст.; соєвий соус - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 1 ст. ложка; смажені насіння кунжуту - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; часник - 4 зубчики; тертий свіжий імбир - 1/2 ч. ложки; кунжутне масло - 2 ст. ложки; перець чилі - за смаком. Приготування Суцвіття ретельно промиваємо і готуємо на пару протягом 7-10 хвилин. Часник дрібно нарізаємо вручну.
Для заправки змішуємо соєвий соус, оцет, масло і мед разом, додаємо імбир, часник і половину насіння кунжуту. Даємо заправці постояти при кімнатній температурі хвилин 15 щоб смаки з'єдналися.
Змішуємо капусту з заправкою і даємо промаринуватися 2 години при кімнатній температурі. Подаємо салат, полив його залишками заправки і посипавши кунжутом.
Гострий корейський салат з пекінської капусти
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 головка (15 кг); вода - 8 ст.; корейська сіль - 1/4 ст.; зелена цибуля - 1 пучок; бульйон з морепродуктів - 2 ст.; ріпчаста цибуля - 1/2 ст.; часник - 5 зубчиків; тертий імбир - 1 ч. ложка; яблуко - 1/2 шт.; відварений рис - 1/3 ст.; пластівці чилі - 2/3 ст.; корейська соус з анчоусів - 3 ст. ложки; сушені солоні креветки - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Сіль розчиняємо у воді і занурюємо в неї крупно нарізану головку капусти, зверху ставимо вантаж. Даємо капусті просочитися соляним розчином близько години.
Якщо у вас немає готового бульйону з морепродуктів, то в цей час його можна зварити. Для цього можна використовувати готову суміш морепродуктів, або суміш з сушених креветок і анчоусів. Бульйон досить проварити 5-7 хвилин.
Капусту підсушуємо з допомогою кухонного рушника. Цибулю, яблуко, часник, імбир і рис пюрируем за допомогою блендера в єдину масу, підливаємо бульйон, щоб вийшло пюре гладким,
посипаємо все пластівцями чилі (за бажанням), поливаємо соєвим соусом і додаємо цукор.
В окремій мисці змішуємо капусту, крупно нарізаний зелений лук і 2/3 суміші з блендера, перемішуємо. Пробуємо салат кимчи і регулюємо смак страви на свій розсуд. Заливаємо залишки суміші в блендері водою і поливаємо бульйоном наш салат. В такому стані салат може зберігатися до 1-2 місяців в холодильнику. Подавати салат до столу можна відразу, уклавши гіркою поверх відвареного рису .
Шукайте ще цікаві рецепти салатів, тоді рекомендуємо спробувати салат з куркою і капустою , який неодмінно різноманітить ваше меню.