Вернуться назад Распечатать

Гребінці по-корейськи - рецепт

Гребінці по-корейськи - рецепт
Якщо вам пощастило дістати кілограм-другий гребінців, то не полінуйтеся приготувати їх трохи більш оригінальним способом, ніж це роблять зазвичай, наприклад, скориставшись секретами азіатської кухні. Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати гребінці по-корейськи.

Морські гребінці по-корейськи


Це просте і швидке в приготуванні блюдо виступить в якості вишуканою закуски, або аперитиву на вашому святковому столі, при цьому ефектна подача і вид рум'яних гребінців в соєвому соусі напевно викликають апетит у більшості ваших гостей.
Інгредієнти:

  • гребінці - 6-8 шт.;

  • зелена цибуля;

  • соєвий соус - 3 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • вода - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус, цукор, теплу воду і збиваємо до повного розчинення цукру. Розігріваємо вок і обсмажуємо на ньому часник з маслом. Як тільки часник дасть аромат - дістаємо його з сковороди.
    Гребінці занурюємо в соєвий соус і варимо на пару до повної готовності (4-5 хвилин), після чого поливаємо молюсків часниковим маслом і посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Корейська закуска гребінці готова до подачі на стіл.

    Салат з гребінців по-корейськи


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • скляна локшина - 120 г;

  • бобові паростки - 1 ст.;

  • огірок - 1 шт.;

  • смежая м'ята, базилік, петрушка - по 1/4 ст.;

  • солоний арахіс - 1/4 ст.;

  • морква 1/4 шт.;

  • вода - 1/3 ст.;

  • рибний соус - 1 /4 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сік лайма - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • свіжий перець чилі - за смаком.


  • Для гребінців:

  • гребінці - 500 г;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • масло - 2 ст. ложки;

  • зелена цибуля;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Локшину поділяємо і заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину. Після закінчення часу воду зливаємо, а локшину ділимо на 2-3 частини, залежно від початкової довжини.
    Змішуємо з локшиною бобові паростки, нарізаний соломкою огірок, трави, терту моркву і арахіс.
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Змішуємо воду з рештою інгредієнтами і збиваємо до однорідності. Заправляємо салат отриманою сумішшю. Доповнюємо салат нарізаним перцем чилі виходячи з власних смакових пристрастей.
    Гребінці посипаємо цукром, сіллю і перцем. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо на ньому часник до появи арматури, після чого сам часник витягаємо, а на його місце кладемо гребінці і обсмажуємо їх близько 3 хвилин.
    Готовий салат ділимо на 4 порції й поверх кожної кладемо обсмажені гребінці.