Якщо вам пощастило дістати кілограм-другий гребінців, то не полінуйтеся приготувати їх трохи більш оригінальним способом, ніж це роблять зазвичай, наприклад, скориставшись секретами азіатської кухні. Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати гребінці по-корейськи.
Морські гребінці по-корейськи
Це просте і швидке в приготуванні блюдо виступить в якості вишуканою закуски, або аперитиву на вашому святковому столі, при цьому ефектна подача і вид рум'яних гребінців в соєвому соусі напевно викликають апетит у більшості ваших гостей.
Інгредієнти: гребінці - 6-8 шт.; зелена цибуля; соєвий соус - 3 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; вода - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; масло - 2 ст. ложки. Приготування Змішуємо соєвий соус, цукор, теплу воду і збиваємо до повного розчинення цукру. Розігріваємо вок і обсмажуємо на ньому часник з маслом. Як тільки часник дасть аромат - дістаємо його з сковороди.
Гребінці занурюємо в соєвий соус і варимо на пару до повної готовності (4-5 хвилин), після чого поливаємо молюсків часниковим маслом і посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Корейська закуска гребінці готова до подачі на стіл.
Салат з гребінців по-корейськи
Інгредієнти: Для салату:
скляна локшина - 120 г; бобові паростки - 1 ст.; огірок - 1 шт.; смежая м'ята, базилік, петрушка - по 1/4 ст.; солоний арахіс - 1/4 ст.; морква 1/4 шт.; вода - 1/3 ст.; рибний соус - 1 /4 ст.; цукор - 3 ст. ложки; сік лайма - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; свіжий перець чилі - за смаком. Для гребінців:
гребінці - 500 г; цукор - 1/2 ч. ложки; масло - 2 ст. ложки; зелена цибуля; часник - 1 зубчик. Приготування Локшину поділяємо і заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину. Після закінчення часу воду зливаємо, а локшину ділимо на 2-3 частини, залежно від початкової довжини.
Змішуємо з локшиною бобові паростки, нарізаний соломкою огірок, трави, терту моркву і арахіс.
Змішуємо воду з рештою інгредієнтами і збиваємо до однорідності. Заправляємо салат отриманою сумішшю. Доповнюємо салат нарізаним перцем чилі виходячи з власних смакових пристрастей.
Гребінці посипаємо цукром, сіллю і перцем. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо на ньому часник до появи арматури, після чого сам часник витягаємо, а на його місце кладемо гребінці і обсмажуємо їх близько 3 хвилин.
Готовий салат ділимо на 4 порції й поверх кожної кладемо обсмажені гребінці.