Гребінці - продукт не з доступних, від того експериментувати з ним не вийде, адже невдалі експерименти загрожують перетворенням ніжного і солодкого м'яса цих морських мешканців в неїстівну гумову підошву. Щоб не провокувати невдалі експерименти, ми вирішили підібрати кілька смачних і простих рецептів страв з морських гребінців .
Рецепт простого страви з морського гребінця
Інгредієнти: Для гребінців:
гребінці - 500 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
вершкове масло - 3 ст. ложки; цибулю-шалот - 2 ст. ложки; сухе біле вино - 1/4 ст.; свіжа подрібнена зелень - 1/4 ст.; лимонна цедра - 1/4 ч. ложки; сіль, перець. Приготування Очистіть гребінці, якщо в цьому є необхідність, так як молюски заморожені зазвичай продаються повністю очищеними. Перед обсмаженням викладіть гребінці на паперову серветку, щоб прибрати надлишки вологи, в іншому випадку наявна рідина призведе до того, що гребінці почнуть не обсмажуватися, а тушкуватися на сковороді. Тепер молюсків залишається приправити сіллю і перцем і викласти на добре розігріту сковороду з оливковою олією.
Не забувайте про те, що не слід викладати на сковороду відразу всіх гребінців, інакше з-за надлишку вологи вони знову таки почнуть тушкуватися. Обсмажуйте гребінці по 2-4 хвилини з кожної сторони, в залежності від бажаного ступеня зажаренности скоринки.
Тепер на іншу сковороду кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому шалот близько хвилини. Після заливаємо вермут і тушкуємо до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Додаємо подрібнені трави і терту лимонну цедру. Доповнюємо соус сіллю і перцем і поливаємо їм обсмажені гребінці.
Страва з гребінців і креветок
Інгредієнти:
спагетті - 340 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт. томати у власному соку - 400 г; вершки - 2/3 ст.; сіль, перець - за смаком; креветки - 250 г; гребінці - 250 г; петрушка - 1 пучок; тертий "Пармезан". Приготування Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. Паралельно займемося приготуванням соусу. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник до прозорості. До пассеровке викладаємо томати у власному соку і вершки. Приправляємо все сіллю і перцем, після чого тушкуємо 5-6 хвилин. Тепер настала черга морепродуктів: першими в соус йдуть очищені креветки, а через 2 хвилини і гребінці. Тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини і знімаємо соус з плити. Подаємо пасту з соусом, посипавши страва "Пармезаном".