Вернуться назад Распечатать

Страви з гребінців

Страви з гребінців
Гребінці - продукт не з доступних, від того експериментувати з ним не вийде, адже невдалі експерименти загрожують перетворенням ніжного і солодкого м'яса цих морських мешканців в неїстівну гумову підошву. Щоб не провокувати невдалі експерименти, ми вирішили підібрати кілька смачних і простих рецептів страв з морських гребінців .

Рецепт простого страви з морського гребінця


Інгредієнти:
Для гребінців:

  • гребінці - 500 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 2 ст. ложки;

  • сухе біле вино - 1/4 ст.;

  • свіжа подрібнена зелень - 1/4 ст.;

  • лимонна цедра - 1/4 ч. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Очистіть гребінці, якщо в цьому є необхідність, так як молюски заморожені зазвичай продаються повністю очищеними. Перед обсмаженням викладіть гребінці на паперову серветку, щоб прибрати надлишки вологи, в іншому випадку наявна рідина призведе до того, що гребінці почнуть не обсмажуватися, а тушкуватися на сковороді. Тепер молюсків залишається приправити сіллю і перцем і викласти на добре розігріту сковороду з оливковою олією.
    Не забувайте про те, що не слід викладати на сковороду відразу всіх гребінців, інакше з-за надлишку вологи вони знову таки почнуть тушкуватися. Обсмажуйте гребінці по 2-4 хвилини з кожної сторони, в залежності від бажаного ступеня зажаренности скоринки.
    Тепер на іншу сковороду кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому шалот близько хвилини. Після заливаємо вермут і тушкуємо до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Додаємо подрібнені трави і терту лимонну цедру. Доповнюємо соус сіллю і перцем і поливаємо їм обсмажені гребінці.

    Страва з гребінців і креветок


    Інгредієнти:

  • спагетті - 340 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.

  • томати у власному соку - 400 г;

  • вершки - 2/3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • креветки - 250 г;

  • гребінці - 250 г;

  • Страви з гребінців

  • петрушка - 1 пучок;

  • тертий "Пармезан".


  • Приготування
    Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. Паралельно займемося приготуванням соусу. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник до прозорості. До пассеровке викладаємо томати у власному соку і вершки. Приправляємо все сіллю і перцем, після чого тушкуємо 5-6 хвилин. Тепер настала черга морепродуктів: першими в соус йдуть очищені креветки, а через 2 хвилини і гребінці. Тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини і знімаємо соус з плити. Подаємо пасту з соусом, посипавши страва "Пармезаном".