Сливовий чатні

Сливовий чатні
Чатні – це індійський соус, приготований з фруктів з різноманітними прянощами. Існує безліч рецептів, але ми розповімо вам, як приготувати сливовий чатні.

Сливово-цибулевий чатні


Інгредієнти:

  • сливи – 2 кг;

  • родзинки – 250 г;

  • оцет яблучний – 500 мл;

  • сухе біле вино – 300 мл;

  • цибулина червона – 2 шт.;

  • коричневий цукор – 300 г;

  • тертий імбир – 2 ст. ложки;

  • бадьян – 3 шт.;

  • мелений коріандр – 1 ч. ложка;

  • мелена кориця – 1 ч. ложка;

  • гвоздика – 4 шт.;

  • сіль морська – 1 ч. ложка;

  • олія оливкова – 50 мл


  • Приготування
    Цибулини чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями, а імбир обробляємо і натираємо на крупній терочке. Спеції всі змішуємо і подрібнюємо в кавомолці. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і пасеруємо підготовлений цибульку до м'якості. Потім додаємо тертий імбир, спеції, цукор, сіль і родзинки. Заливаємо все оцтом і білим вином. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин 30. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від кісточок сливи, промиваємо їх, обсушуємо й розрізаємо на половинки. Тепер відправляємо фрукти в каструлю, перемішуємо і варимо на повільному вогні близько 2 годин. В результаті, консистенція соусу повинна трохи загуснути і стати тягучою. Готовий чатні з злив розкладаємо по стерилізованим баночках, щільно закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.

    Чатні з синіх слив


    Інгредієнти:

  • сині сливи – 1 кг;

  • яблука – 1 кг;

  • червоний цибуля – 500 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • корінь імбиру – за смаком;

  • насіння гірчиці – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 ст. ложка;
  • Сливовий чатні

  • червоний винний оцет – 500 мл;

  • цукор – 450 р.


  • Приготування
    Яблука миємо, витираємо рушником, очищаємо і нарізаємо часточками, не знімаючи шкірки. Сливи обробляємо, виймаємо кісточки і розламуємо на половинки. Часник подрібнюємо, а цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями. Корінь імбиру обробляємо і натираємо на тертці. Потім складаємо фрукти в каструлю, додаємо цибулю, часник, імбир, гірчицю і сіль. Все перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на слабенькому вогні півгодини. Далі вливаємо оцет, всипаємо цукор, розмішуємо ложкою і варимо ще 45 хвилин на самому повільному вогні. В кінці приготування соус повинен загуснути. Тепер розкладаємо його по підготовленим баночках, ставимо їх у мікрохвильову піч на повну потужність і доводимо до закипання. Закорковуємо банки, остуджуємо і зберігаємо рівно місяць перед вживанням в прохолодному місці.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:28
    Переглядів: 487