Сливовий чатні

Сливово-цибулевий чатні
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо, нарізаємо тонкими півкільцями, а імбир обробляємо і натираємо на крупній терочке. Спеції всі змішуємо і подрібнюємо в кавомолці. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і пасеруємо підготовлений цибульку до м'якості. Потім додаємо тертий імбир, спеції, цукор, сіль і родзинки. Заливаємо все оцтом і білим вином. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин 30. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо від кісточок сливи, промиваємо їх, обсушуємо й розрізаємо на половинки. Тепер відправляємо фрукти в каструлю, перемішуємо і варимо на повільному вогні близько 2 годин. В результаті, консистенція соусу повинна трохи загуснути і стати тягучою. Готовий чатні з злив розкладаємо по стерилізованим баночках, щільно закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.
Чатні з синіх слив
Інгредієнти:

Приготування
Яблука миємо, витираємо рушником, очищаємо і нарізаємо часточками, не знімаючи шкірки. Сливи обробляємо, виймаємо кісточки і розламуємо на половинки. Часник подрібнюємо, а цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями. Корінь імбиру обробляємо і натираємо на тертці. Потім складаємо фрукти в каструлю, додаємо цибулю, часник, імбир, гірчицю і сіль. Все перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на слабенькому вогні півгодини. Далі вливаємо оцет, всипаємо цукор, розмішуємо ложкою і варимо ще 45 хвилин на самому повільному вогні. В кінці приготування соус повинен загуснути. Тепер розкладаємо його по підготовленим баночках, ставимо їх у мікрохвильову піч на повну потужність і доводимо до закипання. Закорковуємо банки, остуджуємо і зберігаємо рівно місяць перед вживанням в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти

Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас

Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски

Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося

Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий

Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо

Чатні - рецепт
Чатні - це приголомшливо смачний індійський соус. Готувати його просто, однак перед тим, як знімати пробу, заправка повинна настоятися протягом