Чатні - рецепт
Чатні - це оригінальна індійська приправа, як і соус каррі . Готують її з овочів або фруктів з додаванням спецій і оцту. За своєю консистенцією вона повинна бути завжди однорідною. Для більш насиченого смаку перед вживанням їй треба настоятися хоча б протягом 1 місяця. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування соусу чатні.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ч. ложка;
манго - 1 шт.;
червоний перець чилі - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
рослинна олія;
сіль, каррі, яблучний оцет - за смаком.
Приготування
Як приготувати чатні? Манго розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і акуратно зрізаємо кожичу з м'якоті. Потім нарізаємо її маленькими кубиками і обсмажуємо протягом 5 хвилин на вершковому маслі. Цим часом подрібнюємо кільцями червоний маленький перчик чилі і додаємо його в сковороду з манго. Видавлюємо через прес зубчик часнику. Даємо цій суміші добре охолонути, а потім подрібнюємо все в блендері, додавши за смаком цукор, сіль, порошок каррі, оцет і рослинне масло. Подаємо такий соус до м'яса і риби.
Інгредієнти:
буряк - 4 шт.;
яблучний оцет - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
зерна коріандру - 1 ст. ложка;
ваніль - щіпка;
перець горошком.
Приготування
Буряк запікаємо в духовці, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, дрібно кришимо. Оцет розігріваємо в сковороді, додаємо цукор, зерна коріандру, ваніль і посипаємо чорним перцем. Все перемішуємо, поки цукровий пісок не розчиниться, а потім кладемо цибулю. Обсмажуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо буряк, готуємо протягом 5 хвилин. Знімаємо буряковий чатні з вогню і охолоджуємо.
Інгредієнти:
гарбуз - 15 кг;
лимон - 2 шт.;
винний оцет 5% - 100 мл;
цукор - 150 г;
сіль - 2 ст. ложки;
цибулина - 3 шт.;
часник - 3 зубчики;
свіжий шавлія.
Приготування
Гарбуз очищаємо і ріжемо маленькими кубиками. Засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, часник видавлюємо через прес, а лимони розрізаємо навпіл. У велику каструлю перекладаємо гарбуз разом, додаємо лимони, часник, цибулю, сіль і оцет. Ставимо на плиту і даємо масі закипіти, проварюючи на повільному вогні приблизно 1 годину. В кінці кладемо дрібно подрібнений шавлія і варимо 10 хвилин. Подаємо готовий індійський соус чатні в охолодженому вигляді до будь-якого гарніру і м'яса.
Чатні з манго
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати чатні? Манго розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і акуратно зрізаємо кожичу з м'якоті. Потім нарізаємо її маленькими кубиками і обсмажуємо протягом 5 хвилин на вершковому маслі. Цим часом подрібнюємо кільцями червоний маленький перчик чилі і додаємо його в сковороду з манго. Видавлюємо через прес зубчик часнику. Даємо цій суміші добре охолонути, а потім подрібнюємо все в блендері, додавши за смаком цукор, сіль, порошок каррі, оцет і рослинне масло. Подаємо такий соус до м'яса і риби.
Буряковий соус чатні - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Буряк запікаємо в духовці, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, дрібно кришимо. Оцет розігріваємо в сковороді, додаємо цукор, зерна коріандру, ваніль і посипаємо чорним перцем. Все перемішуємо, поки цукровий пісок не розчиниться, а потім кладемо цибулю. Обсмажуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо буряк, готуємо протягом 5 хвилин. Знімаємо буряковий чатні з вогню і охолоджуємо.
Чатні з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо і ріжемо маленькими кубиками. Засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, часник видавлюємо через прес, а лимони розрізаємо навпіл. У велику каструлю перекладаємо гарбуз разом, додаємо лимони, часник, цибулю, сіль і оцет. Ставимо на плиту і даємо масі закипіти, проварюючи на повільному вогні приблизно 1 годину. В кінці кладемо дрібно подрібнений шавлія і варимо 10 хвилин. Подаємо готовий індійський соус чатні в охолодженому вигляді до будь-якого гарніру і м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучний соус
Яблучний соус - це чудове доповнення до м'ясних страв, також він може виступати в якості самостійного десерту. У нашій статті ми розглянемо декілька
Салати з манго - рецепти
Манго - чудовий екзотичний фрукт, з використанням якого можна зробити багато цікавих фруктових, і не тільки салатів. Давайте розглянемо деякі
Індичка з картоплею
Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас