Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Чатні - рецепт

4-01-2015, 18:42
1 099
Чатні - рецепт
Чатні - це оригінальна індійська приправа, як і соус каррі . Готують її з овочів або фруктів з додаванням спецій і оцту. За своєю консистенцією вона повинна бути завжди однорідною. Для більш насиченого смаку перед вживанням їй треба настоятися хоча б протягом 1 місяця. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування соусу чатні.

Чатні з манго


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • манго - 1 шт.;

  • червоний перець чилі - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинна олія;

  • сіль, каррі, яблучний оцет - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати чатні? Манго розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і акуратно зрізаємо кожичу з м'якоті. Потім нарізаємо її маленькими кубиками і обсмажуємо протягом 5 хвилин на вершковому маслі. Цим часом подрібнюємо кільцями червоний маленький перчик чилі і додаємо його в сковороду з манго. Видавлюємо через прес зубчик часнику. Даємо цій суміші добре охолонути, а потім подрібнюємо все в блендері, додавши за смаком цукор, сіль, порошок каррі, оцет і рослинне масло. Подаємо такий соус до м'яса і риби.

    Буряковий соус чатні - рецепт


    Інгредієнти:

  • буряк - 4 шт.;

  • яблучний оцет - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • зерна коріандру - 1 ст. ложка;

  • ваніль - щіпка;

  • перець горошком.


  • Приготування
    Буряк запікаємо в духовці, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, дрібно кришимо. Оцет розігріваємо в сковороді, додаємо цукор, зерна коріандру, ваніль і посипаємо чорним перцем. Все перемішуємо, поки цукровий пісок не розчиниться, а потім кладемо цибулю. Обсмажуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо буряк, готуємо протягом 5 хвилин. Знімаємо буряковий чатні з вогню і охолоджуємо.

    Чатні з гарбуза


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 15 кг;

  • лимон - 2 шт.;

  • винний оцет 5% - 100 мл;

  • цукор - 150 г;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;
  • Чатні - рецепт

  • свіжий шавлія.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо і ріжемо маленькими кубиками. Засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, часник видавлюємо через прес, а лимони розрізаємо навпіл. У велику каструлю перекладаємо гарбуз разом, додаємо лимони, часник, цибулю, сіль і оцет. Ставимо на плиту і даємо масі закипіти, проварюючи на повільному вогні приблизно 1 годину. В кінці кладемо дрібно подрібнений шавлія і варимо 10 хвилин. Подаємо готовий індійський соус чатні в охолодженому вигляді до будь-якого гарніру і м'яса.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний соус
    Яблучний соус
    Яблучний соус - це чудове доповнення до м'ясних страв, також він може виступати в якості самостійного десерту. У нашій статті ми розглянемо декілька
    Салати з манго - рецепти
    Салати з манго - рецепти
    Манго - чудовий екзотичний фрукт, з використанням якого можна зробити багато цікавих фруктових, і не тільки салатів. Давайте розглянемо деякі
    Індичка з картоплею
    Індичка з картоплею
    Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Консервовані абрикоси
    Консервовані абрикоси
    Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас