Чатні - це оригінальна індійська приправа, як і соус каррі . Готують її з овочів або фруктів з додаванням спецій і оцту. За своєю консистенцією вона повинна бути завжди однорідною. Для більш насиченого смаку перед вживанням їй треба настоятися хоча б протягом 1 місяця. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування соусу чатні.
Чатні з манго
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ч. ложка; манго - 1 шт.; червоний перець чилі - 1 шт.; часник - 1 зубчик; рослинна олія; сіль, каррі, яблучний оцет - за смаком. Приготування Як приготувати чатні? Манго розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і акуратно зрізаємо кожичу з м'якоті. Потім нарізаємо її маленькими кубиками і обсмажуємо протягом 5 хвилин на вершковому маслі. Цим часом подрібнюємо кільцями червоний маленький перчик чилі і додаємо його в сковороду з манго. Видавлюємо через прес зубчик часнику. Даємо цій суміші добре охолонути, а потім подрібнюємо все в блендері, додавши за смаком цукор, сіль, порошок каррі, оцет і рослинне масло. Подаємо такий соус до м'яса і риби.
Буряковий соус чатні - рецепт
Інгредієнти: буряк - 4 шт.; яблучний оцет - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; цукор - 2 ст. ложки; зерна коріандру - 1 ст. ложка; ваніль - щіпка; перець горошком. Приготування Буряк запікаємо в духовці, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, дрібно кришимо. Оцет розігріваємо в сковороді, додаємо цукор, зерна коріандру, ваніль і посипаємо чорним перцем. Все перемішуємо, поки цукровий пісок не розчиниться, а потім кладемо цибулю. Обсмажуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо буряк, готуємо протягом 5 хвилин. Знімаємо буряковий чатні з вогню і охолоджуємо.
Чатні з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 15 кг; лимон - 2 шт.; винний оцет 5% - 100 мл; цукор - 150 г; сіль - 2 ст. ложки; цибулина - 3 шт.; часник - 3 зубчики; свіжий шавлія. Приготування Гарбуз очищаємо і ріжемо маленькими кубиками. Засипаємо цукром і залишаємо на всю ніч. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, часник видавлюємо через прес, а лимони розрізаємо навпіл. У велику каструлю перекладаємо гарбуз разом, додаємо лимони, часник, цибулю, сіль і оцет. Ставимо на плиту і даємо масі закипіти, проварюючи на повільному вогні приблизно 1 годину. В кінці кладемо дрібно подрібнений шавлія і варимо 10 хвилин. Подаємо готовий індійський соус чатні в охолодженому вигляді до будь-якого гарніру і м'яса.