Яблучний соус
Про те, як приготувати індійський яблучний соус чатні ми вже писали на сторінках нашого сайту. Але традиції подібного фруктового соусу існує не тільки в східній кухні. У Швеції люблять готувати яблучний соус до свинини. У Німеччині його їдять з картопляними оладками, в Голландії - з картоплею фрі . А у Франції яблучний соус - це десерт.
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
мед - 15 ст. ложки;
розмарин (свіжий) - 1 гілочка;
вода - 2 ст. ложки.
Приготування
Чистимо яблука від шкірки і серцевини, розрізаємо на 4 частини. Викладаємо їх у розігріту глибоку сковороду і заливаємо водою. Додаємо дрібно покришену цибулю. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини. Додаємо мед і подрібнений розмарин, перемішуємо. Тушкуємо під закритою кришкою, поки яблука не стануть зовсім м'якими. Даємо масі охолонути і перекладаємо в блендер. Збиваємо до однорідності. Після яблучний соус охолоджуємо і подаємо до м'яса.
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубки;
корінь імбиру - 2 см;
сік яблучний - 15 ст.;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
каррі - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості. Додаємо шматочки очищених яблук і тушкуємо, помішуючи, 5 хвилин. Тим часом чистимо і натираємо на дрібній тертці імбир. Відправляємо його в сковороду. Заливаємо все яблучним соком, приправляємо каррі і сіллю. Накриваємо кришкою і тушкуємо, поки яблука не почнуть розпадатися в пюре. Остуджуємо і подрібнюємо в блендері. Цей ніжний, трохи пряний яблучний соус відмінно підійде до курки з рисом.
Інгредієнти:
яблука - 2 шт.;
гірчиця - 2 ст. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
сік лимона - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Яблука поміщаємо в жароміцну форму, наливаємо на палець води і запікаємо 20 хвилин в духовці до м'якості. Теж саме можна зробити і в мікрохвильовці, але набагато швидше - всього за 5-7 хвилин. Печені яблучка очищаємо від шкірки і насіння і відправляємо в чашу блендера. Додаємо всі інші складові і перемішуємо до однорідності. Виходить дуже ніжний, кремовий соус. Його можна зберігати кілька днів у холодильнику. Яблучно-гірчичний соус чудово поєднується з м'ясом, так і з рибою.
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
цукор - 100 г;
кориця - 1 паличка;
лайм - 1/2 шт.
Приготування
Яблука чистимо, розрізаємо на шматочки і покласти в сотейник. Щоб не підгоріло, наливаємо зовсім трохи (на півпальця) води, додаємо паличку кориці, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин. Всипаємо цукор, видавлюємо з лайма сік і варимо ще хвилин 10. Після корицю витягаємо, а масу збиваємо в блендері. Отримуємо чудово-повітряний соус, який можна подавати до млинців і оладок, а можна і як самостійно десерту!
Рецепт яблучного кисло-солодкого соусу до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо яблука від шкірки і серцевини, розрізаємо на 4 частини. Викладаємо їх у розігріту глибоку сковороду і заливаємо водою. Додаємо дрібно покришену цибулю. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини. Додаємо мед і подрібнений розмарин, перемішуємо. Тушкуємо під закритою кришкою, поки яблука не стануть зовсім м'якими. Даємо масі охолонути і перекладаємо в блендер. Збиваємо до однорідності. Після яблучний соус охолоджуємо і подаємо до м'яса.
Яблучно-часниковий соус до курки
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості. Додаємо шматочки очищених яблук і тушкуємо, помішуючи, 5 хвилин. Тим часом чистимо і натираємо на дрібній тертці імбир. Відправляємо його в сковороду. Заливаємо все яблучним соком, приправляємо каррі і сіллю. Накриваємо кришкою і тушкуємо, поки яблука не почнуть розпадатися в пюре. Остуджуємо і подрібнюємо в блендері. Цей ніжний, трохи пряний яблучний соус відмінно підійде до курки з рисом.
Яблучно-гірчичний соус
Інгредієнти:
Приготування
Яблука поміщаємо в жароміцну форму, наливаємо на палець води і запікаємо 20 хвилин в духовці до м'якості. Теж саме можна зробити і в мікрохвильовці, але набагато швидше - всього за 5-7 хвилин. Печені яблучка очищаємо від шкірки і насіння і відправляємо в чашу блендера. Додаємо всі інші складові і перемішуємо до однорідності. Виходить дуже ніжний, кремовий соус. Його можна зберігати кілька днів у холодильнику. Яблучно-гірчичний соус чудово поєднується з м'ясом, так і з рибою.
Десертний яблучний соус
Інгредієнти:
Приготування
Яблука чистимо, розрізаємо на шматочки і покласти в сотейник. Щоб не підгоріло, наливаємо зовсім трохи (на півпальця) води, додаємо паличку кориці, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин. Всипаємо цукор, видавлюємо з лайма сік і варимо ще хвилин 10. Після корицю витягаємо, а масу збиваємо в блендері. Отримуємо чудово-повітряний соус, який можна подавати до млинців і оладок, а можна і як самостійно десерту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
Яблучний сік в соковарці
Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
Яблучний джем
Джем - це дивовижне ласощі, яке готується шляхом уварювання ягід або фруктів до загустіння. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити оригінальний
Яблучний чай з апельсином
На даний момент в магазинах існує величезний вибір фруктових чаїв. І сьогодні ми розповімо, як приготувати такий смачний напій в домашніх умовах.
Яблучний мус
Любите пробувати ніжні і легкі десерти? Тоді яблучний мус точно потрапить в категорію ваших найулюбленіших ласощів. Рецепт приготування цієї приємної
Яблучний сорбет
Сорбет - це чудовий десерт, який обожнюють і дорослі, і діти. Його готують з фруктового пюре або соку, а потім заморожують до необхідної