Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучний мус

Яблучний мус

18-01-2015, 23:19
2 835
Яблучний мус
Мус з яблук - швидкий і універсальний десерт, який легко приготувати самостійно. Поїдати такі ласощі слід в охолодженому вигляді, самостійно або в доповненні інших десертів, наприклад морозива , випічки, бананового або сирного мусу .

Як приготувати англійська яблучний мус?


Справжній осінній англійський десерт - легкий яблучний мус на желатині, традиційно подається окремо в креманках в поєднанні з яблучним джемом або використовується в якості основи для кремів.
Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт.;

  • вода - 100 мл;

  • цукор - 15 г;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • сидр - 300 мл;

  • желатин - 1 1/2 ч. ложки;

  • вершки - 300 мл


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і кісточок, крупно нарізаємо і кладемо в сотейник з водою, цукром і лимонним соком. Тушкуємо 10 хвилин до м'якості, а після перемелюємо в блендері до пюреподібної консистенції.
    В інший сотейник наливаємо сидр і кип'ятимо його до тих пір, поки загальний об'єм не зменшиться до 5 столових ложок. Прибираємо з вогню і замішуємо в ньому желатин до повного розчинення.
    Вершки збиваємо до білих піків і вмішуємо в них яблучне пюре і желатин на сидрі, розкладаємо масу по креманкам за допомогою ложки або кондитерського мішка і залишаємо в холодильнику на 2 години. Готовий десерт перед подачею прикрашаємо листочками свіжої м'яти.

    Яблучний мус на манній крупі


    Яблучний мус з манкою відрізняється від свого попередника більш щільною консистенцією. Завдяки наявності крупи цей десерт відмінно тримає форму без додавання желатину, що робить його цілком вегетаріанським стравою.
    Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • лимон - 2-3 зубчики;

  • манна крупа - 2 ст. ложки;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо великими шматочками і проварюємо у підсолодженій воді до м'якості.
    Яблучний мус
    Не забуваємо додати у воду трохи лимонного соку або пару часточок цитрусового, щоб яблука не пожовкли і мус не втратив естетичність.
    Далі м'які фрукти слід пюрировать за допомогою блендера, сита або м'ясорубки. У пюре додаємо 4-5 столових ложок рідини, в якій варилися самі яблука, і знову повертаємо масу на вогонь. Вмішуємо в неї манку і варимо десерт до загустіння 5-7 хвилин.
    Після загустіння посуд з мусом ставимо в ємність з льодом і швидко збиваємо за допомогою міксера або віночка. Завдяки швидкому взбиванню загустілий десерт насититься киснем і набуває ніжну консистенцію. Легкий і корисний десерт розливаємо по келихах або креманках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний мармелад на зиму
    Яблучний мармелад на зиму
    Мармелад - це фруктове або ягідне варення, уварене до стану загустіння, при якому його можна різати ножем. У нашій статті ми пропонуємо вашій увазі
    Яблучний джем
    Яблучний джем
    Джем - це дивовижне ласощі, яке готується шляхом уварювання ягід або фруктів до загустіння. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити оригінальний
    Ягідний мус - рецепт
    Ягідний мус - рецепт
    Ягідний мус - дуже смачне і апетитне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Не вірите? Тоді приготуйте його за наші рецептами і переконайтеся самі! А
    Легкі десерти
    Легкі десерти
    Легкі десерти - це смачні і корисні страви, які сподобається як дорослим, так і дітям. В них міститься мінімум калорій, і вони володіють освіжаючим
    Яблучний сорбет
    Яблучний сорбет
    Сорбет - це чудовий десерт, який обожнюють і дорослі, і діти. Його готують з фруктового пюре або соку, а потім заморожують до необхідної
    Яблучна запіканка
    Яблучна запіканка
    Якщо вам набридла шарлотка, але ви любите випічку з яблуками, спробуйте приготувати запіканку з яблук. Дуже смачне і корисне блюдо, яке приготувати